Tack vare YouTube, Mina Barn Är Besatt Med Plast Bullsh*t

Det började oskyldigt nog.

Min son var besatt Tass Patrol . Så när jag behövde för att ta en dusch eller laga en måltid, jag skulle gå till YouTube på iPad och hitta Tass Patrol relaterade videor för honom att titta på. Han föll i kärlek med det Kinder Överraskning Ägg videor där en del chick med långa naglar och en pipig, nedlåtande röst öppnar plast ägg (ibland täckt i Play-Doh, som är brutto-och gör lite känsla för mig), och avslöjar en Tass Patrol leksak, en Peppa Gris undrar, eller något liknande.

Det var typ av konstiga för mig, men jag bara hälften uppmärksammat. Jag kollade för svordomar eller något annat stötande och sedan försökt att ignorera irriterande ljud som kommer från iPad så jag kunde få fem minuter för mig själv, utan ett litet barn sugs till mina vrister.

Sedan, när han blev äldre, och som leksak video värld av YouTube fick mer sofistikerade, han flyttade sedan vidare till större och flashier innehåll. Hans nya favorit sak var superhjältar, så han var tvungen att titta på grown-ups packa superhjälte-action figures från sina paket och diskutera saker som toys' "artikulation," "jippon", och andra fascinerande statistik. Ibland öppnade de "blinda påsar", som särskilt upphetsad min son, eftersom alla barn är suckers för en god överraskning.

Dessa filmer är i grund och botten gillar läskiga reklam för leksaker, med undantag för några gudsförgätna anledning, de är mycket mer intressant och beroendeframkallande att barn än själva reklamen. I själva verket, på vissa punkter, men jag har undrat inte bara som idioter är som gör dessa filmer men även om de faktiskt betalas av leksak tillverkare — som skulle göra dem mindre som idioter och mer som fantastiska entreprenörer.

Men om inte syftet med dessa filmer är att locka mitt barn att köpa en viss leksak, det är arbetar — jävla briljant.

Det finns en hel del av förspelet till öppnandet av leksak, som ofta handlar om den förföriska, ljust målade, glittrande naglar av de kvinnliga värden, och när paketet är öppnat en burk och högt förstärks "crinkle" ljud följer avslöja.

Det är som småbarn spricka, i princip.

Du minns hur det var att värka för en viss leksak när du var liten? Jag minns att jag drömmer om Cabbage Patch Kids, Rainbow Brite, My Little Pony och Barbie. Och jag menar, bokstavligen drömmer . Skulle jag drömma att jag gick till affären för att köpa leksaken, och då skulle jag ta med den hem försiktigt och ivrigt öppna upp paketet.

Men dessa dagar är barnen behöver inte använda sin fantasi för mycket, antar jag. Bara öppna upp YouTube, och alla dina fantasier är utställningsmonter rätt inför dina ögon.

Mitt barn inte bara vet exakt vad leksak han vill ha. Han vet det exakta priset av leksak, som leksak kombinationer i vilka paket, och där kunde man köpa en leksak. (Walmart, det är alltid Walmart.)

Och han frågar och frågar och frågar och frågar, hela dagen och hela natten för leksaker. Och godis. Och leksaker som är gjorda av godis.

Det är allvarligt jävla driver mig galen.

För ett par veckor sedan, han listat ut hur man får in min Amazon-konto och faktiskt köpt en Batcave och ett par av actionfigurer. Naturligtvis, jag var arg, men jag var också mycket road och typ av imponerad av att en 3-åring hade så mycket know-how.

Nu har jag mitt Amazon-konto på låsning, och jag tänker att jag borde göra samma sak för dessa YouTube-toy-videor.

Men det skulle vara som avvänjning mitt barn av en mycket dålig drogmissbruk. Och saken är den att jag har fått väldigt användas till 30 minuter här och där när jag får ta ett andetag och vara en mänsklig för en sekund.

Så tack en hel del, YouTube. Du har fått både av oss beroende av att din plast skitsnack leksak videor.

Och det finns ingen återvändo.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar