Du är Fan Rätt är jag Inducerande

Jag har äntligen ett svar på den frågan har jag fått frågan dussintals gånger på en dag – "När ska du ha barn?" – och svaret är, Fyra dagar från och med nu! Det kan vara tidigare, men det kommer definitivt vara senast fyra dagar från nu. Jag vet detta eftersom det är den dagen då min läkare är inte förmå mig. Och det är en liten solstråle som håller mig från att packa upp min skit och flytta till en grotta långt, långt bort tills min son har äntligen kommit.

Detta är min första (och förmodligen enda) gången att vara gravid, och man oh man, har jag hatade det. Jag har hört att vissa människor älskar att vara gravid, jag har träffat en kvinna i verkliga livet som älskade det. Men jag kan inte bara svepa huvudet runt den känslan. Ett uppriktigt hat för att vara gravid blir ännu mer förvirrande när jag försöker motivera det ...

Nej, jag har inte graviditetsillamående, eller en annan typ av sjukdom.

Nej, det har inte varit ett rekord varm sommar.

Nej, jag är inte ensam. Min man, hans folk, mitt folk, och vår vän grupp har alla varit mycket positiva och entusiastiska. Min man särskilt har ganska mycket stelnat hans saint-status. Så nej, det är inte därför jag har hatat att vara gravid heller.

Och ja, jag kommer att älska min son när han får här. Det är en mycket viktig skillnad. Jag älskar att vara gravid? NEJ. Jag älskar min son, och det kommer jag att fortsätta älska honom när han är född? JA. Det är mycket viktigt.

Eftersom jag har börjat visa sig, det slumpmässiga oönskad frågor, råd och skräck historier har fått mig på nerverna. Men i de senaste tre veckorna eller så har de börjat provocera fram en ny, skrämmande nivå av reaktion från mig som gör en enkel resa till mataffären rent av farliga. Innan jag planerade min induktion, enkel, "När är du på grund av?" skulle få mitt huvud att snurra.

Det verkade så långt borta. Hopplöst långt borta. Varje dag jag skulle förhandla fram ett tunt fredsavtal med det faktum att det förmodligen inte skulle vara idag, bara så jag kunde komma ur sängen. Och så här denna främling attackerar mig med denna fråga! Varför skulle hon vilja påminna mig hur länge jag fortfarande har att gå?

Jag skulle omedelbart få på defensiven, vilket gör det omöjligt för ett godtagbart svar som "den 4: e augusti" till kamp genom virvelvind av oförskämd, snarky, eller chockerande bitchig svar virvlande genom mitt huvud. Så istället skulle jag sluta blurting ut saker Som "vem fan vet," eller "Inte snart nog," eller en gång i spannmål gången, frysa helt och säger ingenting. Lämnar de fattiga fråga-asker inget annat val än att behöva komma promenad bort tänker antingen "WTF" eller "den stackars kvinnan inte vet att hon är 9 månader tillsammans."

Men nu, i den här blanka post-induktion-datum värld, kan jag säga, "Vid eller före 28: e juli!" Och jag kan säga det med ett äkta leende! Yay!! Jag är leende människor!! Men jag har hittat detta glada nyheter är snabbt träffade en ny, oväntad dom. "Åh, är du framkalla? Vill du inte göra det." Ja, ja det gör jag. Jag riktigt jävla göra.

Människor är inte glada. Tydligen finns det ett stigma jag var omedveten om när det kommer till att framkalla. Det innebär att jag är självisk, och eventuellt att jag inte bryr mig om mina barn. (Nämnde jag att jag planerade detta med min läkare, någon som fattar dessa beslut för en levande?) Dessa domar inte helt överraska mig, för om jag har lärt mig något från växande annan människa i min kropp som för de flesta är ett år, det är att folk har MASSOR av åsikter om vad ni ska göra och hur du ska göra det. Och de tror att om de inte berätta för dig, och ständigt påminna dig, de gör dig en otjänst. Så jag antar att jag visste att vissa människor skulle gilla, men jag visste inte att det skulle vara i majoritet. Liksom, hej människor, vill du se den leende på mitt ansikte? Självklart är jag glad för detta; varför är du skoja om det??

Så nu sitter jag här, fyra dagar från dagen jag träffar min son, den dagen ska jag sluta att vara gravid, och ja, den dagen jag förmå. Jag har tagit bort mig själv från allmänheten. Jag kommer inte att arbeta. Jag kommer inte ut. Själv stannar jag hemma och håller på att kalendern för glatta livet. Eftersom på eller innan den 28: e kommer allt det här att vara över, och du är fan rätt är jag förmå.

ADVERT

Lägg till din kommentar