Hej Äldsta Barnet: Du är Hans Syster, Inte Hans Mamma

Du skulle tro att det endast är en 355-dagars ålder mellan mina barn, de skulle kunna tänka sig att vara mer som jämlikar i stället för äldre syster och yngre bror. Det är vad jag trodde skulle hända under de första åren. Och om du trodde på samma sak, då du och jag både skulle vara fel eftersom min dotter tar sin roll som storasyster mycket, mycket på allvar.

När min son var i sin fruktansvärda två och två och skulle skada sig själv, jag skulle göra vad alla föräldrar skulle göra: Rush över, se till att ingenting var brutet eller blödning, krama honom tills han slutade gråta och sedan att vi skulle återuppta vårt ordinarie programmering.

Min dotter, å andra sidan, gick full-på moderns. Hon skulle köra över med mig, sedan sprang iväg för att ta tag i sin filt, kudde, Musse pigg docka, sippy cup, och alla leksaker i närheten för att hjälpa honom att må bättre. Hon skulle fråga om han var okej, ge honom en kram och en puss, och stanna hos honom tills han tultade iväg för att göra sin egen grej.

Det tog inte lång tid att inse att hon var en bättre mamma än vad jag var. Hon var född med en naturlig mama bear instinkt som skulle konkurrera som en erfaren förälder. Hon verkligen älskar att ta hand om andra människor, vilket är underbart och något jag beundrar hos henne. Det är ett drag som kommer att tjäna henne väl i hennes senare år och tjänat henne väl för de första åren av hennes brors liv, men det började bli ett problem senare.

Det var allt fint och bra och bedårande på första. Efter alla, vilken förälder skulle inte vilja ha en extra liten hjälpreda runt för att varna dem, när deras lillebror är i fara eller tar en fika när du är på telefonen? Med mig är det alltid osäkert mamma och hennes är mer modern än någon annan på planeten, vi gjorde ett bra team som tar hand om sin bror. Han var en lycklig snubbe.

Men min son är nästan 4 nu, och han är ganska mycket över att ha två mammor. Ärligt talat, det är jag för. Min dotters dagar med att föra honom en filt är sedan länge borta och har ersatts med henne härma mina diskussioner med honom om att lyssna, lyda och hålla badkar vatten i badkaret. Så nu istället för att få en föreläsning, min son blir två år och han och jag försöker aktivt att sätta stopp för det, vilket inte är lätt för någon av oss. Han är igenom med dubbel tjat, och jag klandrar honom inte.

Han vill sätta henne i hennes ställe som sin syster, och jag försöker lära henne att oroa sig mer om sig själv än andra som är bakvända till sin natur.

Medan mina samtal med min son är mer av respekt och disciplinär natur, mina diskussioner med min dotter mer om självständighet . Det är dags för henne att vara henne nästan 5-åring själv och oroa sig bara om sig själv, om inte hennes bror är i trångmål. Jag förklarar för henne att det inte är nödvändigt att varna mig för att var och en av hennes brors förseelser eller echo allt jag säger när jag pratar med honom. Det är dags för henne att bara njuta av att vara hans syster, hans lekkamrat, hans vän.

Jag vill inte uppmuntra dem att hamna i trubbel (naturligtvis), men en del av mig inte vill att undermedvetet berätta för dem att bond över att skapa några godmodig ont. Ståhej som vänder sina madrasser i bilderna eller skapa kudde fort i den är grunden för ett bra syskon relation, i min ödmjuka åsikt. Du mĺste göra saker tillsammans, skapa minnen och ha kul med varandra. Jag vill att mina barn ska växa upp och bli bästa vänner. Och de har börjat på den inslagna vägen som värmer mitt hjärta lite mer varje dag.

Det har varit en omställning för oss alla. Jag vill inte att min dotter ska känna som hon har till moderbolagets hennes bror, och jag vill definitivt inte att min son ska ogillar hans syster. Jag uppmuntra min dotter att gå och leka med sig själv i stället för att föra muspekaren över hennes broder, och hon lär sig att lämna honom till hans egna enheter. En person få den långa änden av pinnen är min son, som för första gången i sitt korta liv till slut bara har en mamma och en syster. Han kom till sin egen och under denna övergång, och jag är övertygad om att vi alla kommer att njuta av våra nya roller.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar