Varför jag Inte Acceptera att vi har en 9-Årig Vän Begäran

Nyligen hade jag ett samtal med en vän som hon avslöjade för mig att hennes 10-åriga son har ett Instagram-konto. Eftersom hon och jag brukar se öga mot öga på de flesta föräldraskap beslut, jag blev förvånad. När jag frågade henne om det, hon förklarade att hennes son, hon har regler och sekretessinställningar på plats för att skydda honom. Hon berättade för mig att hon hade samtal om lämpliga foton och internet-säkerhet. Hon sa att hon litar på honom och vill ha honom att utveckla gott omdöme på nätet.

Ledsen, Charlie, men jag tror inte barn under 13 år har någon verksamhet på sociala medier.

Det. Jag sa det.

Borta är de dagar av telefonen sladdar ormade i andra rum för avskildhet och barnen faktiskt tittar dig i ögonen istället för på sina skärmar. Jag får det. Verkligen, det gör jag. Som en moder, en mellan och en tonåring, jag vet hur svårt det är att vara den förälder som säger nej till Instagram, Facebook, Twitter, och alla andra program som tillåter barnen att "chatta" i dessa dagar. Jag har haft samtal med mina barn om online rovdjur, textning etikett, och att göra bra val i och med tillkomsten av YouTube (tack gode gud Snapchat fanns inte när jag var i college). Och eftersom mina barn inte är idioter, jag vet att jag kommer att kunna lita på dem på nätet om jag någonsin vika och låt dem gå med i sociala medier massorna.

Jag har pratat med många föräldrar som min vän som inte håller med mig och säger att jag är för strikt. De berättar att sociala medier med parametrar som föräldrar kan vara ett bra pedagogiskt verktyg, ett sätt att övervaka ditt barns beteenden när de lära sig linor. "Se till att du följer honom på Facebook!" berätta för mig, eller "jag ser till att hon följer med mig på mitt konto så hon vet att jag tittar." Mina vänner påminna mig om att mina barn går miste om värdefulla sociala erfarenheter och att jag skulle lätta upp på mina begränsningar.

Ledsen, men NOPE.

Så mycket som jag vet att jag kan låsa in mina barn konton och hålla deras internet för att dela privat, här är grejen: jag vet vad jag inlägg på min sociala medier-konton, och jag vill inte ha dem att se vad jag gör i mitt vuxit upp utrymme på internet. Och jag vill inte att din 11-åring för att se vad jag inlägg heller, tack så mycket. Det finns ingen anledning för min 10-åring att se dem berusad selfies hennes bästa väns mamma tog på sin resa till Cancun förra året eller meme min bror inlagd som gör ett grovt skämt om bajs. Hon är för ung för Facebook, rätt och slätt, och eftersom jag inte kan censurera innehåll att hon kan söka på Instagram, jag kommer fortsätta att säga nej till ett konto.

Jag är en vuxen som älskar svär ord olämpligt memer, och snuskig humor. Jag klagar på mina barn på Facebook. Jag bildtext mina bilder på Instagram med snarky kommentarer och jag arg Tweet när jag är irriterad av dålig service från ett företag. Jag delar memer om Elf på Hyllan, och jag kunde lätt förstöra Santa myt för några stackars intet ont anande 8-åring till alla klagar jag gör på Julen om att få spela den roll jolly fet kille i en röd färg.

Jag vill inte att censurera mitt beteende så att ditt barn kan bläddra igenom mina bilder.

Jag vill inte att acceptera din kid ' s friend request, så att jag kan hjälpa dig att hålla koll på var de är eller vad de publicerar.

Och att jag fan inte vill märka dåligt beteende från din unge och måste berätta om det, eftersom det är bara besvärligt.

Kan vi alla bara du håller med om att jag inte behöver vara involverade med dig och dina barn i sociala medier?

Jag vet att jag låter som en argbigga, och mina vänner är förmodligen rullande sin ögon på mig när de läser. Ärligt talat, jag bryr mig inte. Jag kan inte bära ansvaret för att behöva titta på vad jag säger på nätet så att din dyrbara snowflake kommer att tro på Jultomten för ytterligare ett år. Jag gillar att använda olämpligt språk, och jag har inte för avsikt att stanna bara för att ditt barn använder fula ord som de lärt sig från mitt Facebook-konto vid middagsbordet. Och så måste jag klaga på mina barn i en säker, grown-up lastad plats, så du behöver inte vara kränkt när jag träffade "nedgång" på din kid ' s friend request 37 gånger i rad, eftersom de inte kan få en aning om att Mrs Burke är inte intresserad.

Jag lägger upp bilder sprit och cocktails—massor av dem. Ibland, jag är även lite tipsy på mina bilder. Vill du verkligen måste förklara varför Mrs Burke är på bänk klädd i en rosa boa och sjunger 80-talet låtar? På andra tankar, behöver inte svara på den. Och också, inte läxa upp mig om dåliga val och olämplig online dela, m ' kay? Eftersom min vuxna vänner förstår och gör samma saker. Tja, kanske inte bänkskivan dansa, det finns alltid att en vän på nätet gör att nonsens, eller hur?

Min poäng är att jag har massor av vänner, vuxit upp och kära vänner jag kan vara mig själv med och låta mitt hår ner med på sociala medier. Jag älskar att interagera med mina vänner på nätet och att överleva de prövningar av föräldraskap på sociala medier med dem. Jag har byggt upp en verksamhet som bygger på oversharing mitt föräldraskap tankar, och jag har haft otaliga samtal med vänner vars barn har följt min verksamhet konton i sociala media. Varje gång har jag artigt påminde mina vänner om vad jag lägger upp, och om föräldern inte bort sina barn från mitt konto, jag svinga admin ban minne som en samuraj. Ledsen, barn, detta är inte en familj att visa.

Jag behöver inte interagera med skolan-äldre barnen någon mer än jag redan gör i detta hus, mycket mindre på nätet. Kanske jag inte kan kissa ensam, men jag kan verkligen klaga på det i lugn och ro på min Twitter—och jag behöver inte ditt barn titta på mig när jag Twittrar mina byxor.

ADVERT

Lägg till din kommentar