Vuxna Son Kommer inte Bajs Hans Byxor (Och Andra Saker för Att Sluta Oroa Om)

Jag är mamma till två småbarn vilket innebär att jag spenderar en hel del tid åt att oroa dig för att mina barn kommer aldrig att växa upp. Jag tillbringar också en hel del tid åt att oroa dig att jag skruva upp mina barn, men det är en annan inlägget helt och hållet.

Tack vare sociala medier och internet och kändisar och mammor i parken, jag tillbringar en hel del tid att känna sig osäker på att mina barn inte hålla upp. De borde göra mer, prata mer, äta mer, äta mindre, etc. Och jag har gjort ett beslut: jag tänker inte oroa dig längre.

Och jag vill att ni, kolleger och föräldrar till småbarn, för att sluta oroa mig, också. En dag snart, kommer ditt barn kommer att växa upp och de kommer att vara helt normal bidragande medlemmar av samhället. Det kommer att hända så varför inte ta ett djupt andetag och—ja, du gissade rätt— låt gå för det. Här är bara några saker vi bör sluta oroa om idag:

1. Ditt barn en dag kommer att lära sig att använda pottan och inte bajs hans byxor för evigt. Jag är i processen av potträning min son. Han sitter på pottan ungefär 112 gånger om dagen med noll framgång. Han börjar kissa över Mr. Potato Head, jag rusar honom till $5 IKEA potta, sitter han för en sekund, sedan står och förkunnar, "Alla har gjort!" med nary en droppe urin i det. Det är frustrerande, irriterande och illaluktande. Men det kommer inte alltid vara såhär. Bortsett från en shart gått fel, jag har aldrig bajsat mina byxor som vuxen och jag vet inte många som har. Så småningom kommer han få det och så småningom ska jag vara klar med blöjor för EVIGT.

2. Ditt barn en dag kommer att sluta med napp. Hur många juniorer i gymnasiet vet du vem som använder en binkie medan de tar sin SATs? Min gissning är inte många—om inte det är en dubbel hund vågar i vilket fall mer makt till dem. Jag är den enda som inte är orolig för att min 2,5 år gamla fortfarande chomps på en napp under större delen av dagen och det är för att jag vet att någon gång kommer hon att ge upp. Ditt barn kommer också.

3. Ditt barn en dag kommer att be att få äta något annat än kyckling-nuggets (eller frysta våfflor eller bananer eller vad som helst). Alla av oss har vuxit till att njuta av vissa livsmedel som vi, och våra paletter, gammal. Dessutom, många av oss äter våra grönsaker även om de inte är de godaste helt enkelt eftersom vi vet att det är rätt sak och hälsosamma sak att göra. Ditt barn är att bara gå igenom en fas och så småningom den musikaliska nummer du utför där morötter och broccoli göra en liten dans kommer att locka ditt barn att äta dem. Det kommer att komma en dag och det kommer snabbare än du tror.

4. Ditt barn en dag kommer att sova genom natten på ett konsekvent sätt. Jag vet att den varma knappen frågan i spetsen för varje ny förälder tänka på är, "När kommer mitt barn att sova hela natten?" Som mamma till två småbarn kan jag säga att tiden har inte kommit ännu. Men det kommer för både dig och mig. Dina barn kommer att gå att sova vid läggdags och du har faktiskt att dra dem ur sängen på morgonen för att få dem redo för dagen. Det kanske inte idag eller i morgon, men dagen är nära.

5. Ditt barn en dag kommer att sluta som vill sova i din säng med dig. Jag äger en queen size-säng och nyligen jag får sova på tre tum det en natt eftersom båda barnen känner att det är nödvändigt att sova så nära mig som möjligt. Sista natten vaknade jag av att min son sover på mitt huvud. PÅ MITT HUVUD. Så ansträngande som det är, men en dag kommer jag att blinka och de kommer inte längre vill dela min kudde med mig. Jag behöver inte oroa dig.

6. Ditt barn en dag kommer att lära sig att spela av sig själva. Jag vet att det är svårt att tro nu, men när barnen blir äldre kommer de inte behöver du för att spela med dem varje dag och varje sekund. De kommer färg och rita och använda sig av Play-Doh för att göra oavsiktliga falliska bilder. De kommer att skapa berättelser med sina dockor och göra sina bilar kraschar in i varandra—helt utan din närvaro. Just nu känns det som om du inte kan få något gjort och som du aldrig kommer att kunna få något gjort, men det är inte sant. Att hänga där.

7. Ditt barn en dag kommer att hålla sina kläder på . Om nakenhet blir en livsstil för dem, att ditt barn en dag kommer att lära sig att kläder behöver bo på när de är i offentlig eller när andra människor är runt omkring. Som föräldrar till tonåringar vet, vissa barn lär sig även att som kläder. En hel del. Låt barn vara nakna om de vill—det betyder mindre tvätt.

8. Ditt barn en dag kommer att sluta hata bad tid. Okej, detta kan inte vara en självklarhet. Kanske din son kommer alltid att hata att ta en dusch, men varje grupp av vänner behöver en stinkande barn, eller hur?

Min poäng är denna: Det finns en miljon saker för oss föräldrar tenderar att oroa sig för, och av oroande vi slösar bort på att den psykiska energi som bättre kunde användas för att komma ihåg denna sweet—om än högljudd och rörig—fas i livet vi är. Så oroa dig inte så mycket. Dina barn kommer att växa upp, sova på sin egen, att ge upp binkie, och kanske vara illaluktande barn. De kommer att växa upp och att älska dig, men, och det är vad som betyder mest.

Relaterade inlägg: Kära Barn, Skruv Din Vredesutbrott

ADVERT

Lägg till din kommentar