Vänligen Titta på "Unga Sheldon" För Min Sons Skull...

Jag har aldrig riktigt fått in Big Bang-Teorin så när jag hörde att det skulle bli en spin-off, som jag inte behövde tänka så mycket på det, förrän jag hört begreppet.

Om du inte är bekant med det, Big Bang-Teorin följer livet av bästa vänner och rumskamrater Sheldon Cooper och Leonard Hofstadter både fysiker vid Caltech, och deras granne, en servitris/blivande skådespelerska som heter Penny. Über-nördar fraternize med varm blond. Munterhet startar.

Har hänt en hel del av dessa tecken i de senaste 11 säsongerna från vad jag samla. Sheldon s tidigare har kommit upp här och där orsakar nyfikenhet om hans uppväxt. Ange Unga Sheldon .

Unga Sheldon följer barndomsupplevelser av Sheldon Cooper innan han blev den teoretiska fysiker publiken känner till och älskar. Showen tar oss tillbaka till när Sheldon var bara 9 år gammal och precis på väg att ge dig ut på ett nytt äventyr: high school. Ett underbarn med geni-nivå IQ, han bor i Sydöstra Texas med sin helt vanliga föräldrar och två helt genomsnitt syskon. Förmodligen, munterhet kommer att uppstå.

När jag först såg förhandsgranska för Unga Sheldon Jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna. Jag vet . Är inte detta tänkt att vara en komedi ?! Men jag är säker på att deras avsikt är att göra publiken att skratta, och kanske bara ibland gråta, jag kunde knappt få igenom trailern utan att brista ut i tårar. Det är bara slå så nära hem.

Du ser, jag råkar ha en liten pojke som är en hel del som Sheldon . Han är 6, inte 9. Han är inte börja gymnasiet ännu (prisa Jesus), och jag är säker på att hans IQ inte är riktigt lika hög som Unga Sheldon 's, men de har en hel del gemensamt, precis samma.

Min son inte spela med tåg eller lastbilar eller sportutrustning hur andra barn brukar göra, om det inte (som Sheldon han kan hitta någon form av vetenskapliga samband. Han har quirks och egenheter alla sina egna om att köra mig banan kex (ungefär som Sheldon s germaphobia inte för sin pappa). Han är också lyckligt ovetande om hur hans intelligens skulle göra honom till föremål för andra människors grymhet, eller kanske värre, lämna honom känslan oerhört ensamma och missförstådda.

(Cue vattenverk.)

Medan du tittar på scenen när Mary Cooper ber över hennes pojke i bilen när hon kör honom till hans första dag på high school vid 9 års ålder, att jag helt tappat det. Att nu va det sammanfattar alla de hjärtskärande situationen mammor som Mary (och mig) ansikte. Om vi väljer att hedra våra barns intressen och förmågor, vi är även placera dem i miljöer som inte är anpassade för barn i deras ålder. Men om vi inte utmana och uppmuntra deras intellektuella sysselsättningar, vi är i huvudsak att berätta för dem om allt som de älskar och njuta av att det är fel, som till sin natur är fel och konstigt. Så du bara gå framåt, att göra det bästa valet möjligt, och hitta dig själv att köra en 9-åring för sin första dag i nian, be han inte får som sköt in i ett gym väska.

Detta är anledningen till att jag hoppas och ber för människor titta på Unga Sheldon och att serien lever upp till sin potential, inte bara för att underhålla sin publik, men också för att ge en inblick i livet för barn som mitt.

Mary är en genomsnittlig kvinna, en kärleksfull mamma, en hängiven kyrkobesökare. Hon har tre barn som hon är upp i samma hem med samma kärlek föds ur samma kropp. Men en av dem är bara olika . Jag tvivlar på att Maria Cooper är den typ av mamma som försökt att "producera ett geni." Hon slår inte mig som den typ av kvinna som äter en viss kost för att optimera utvecklingen av hjärnan. Hon verkar inte som den typen att driva henne och hennes barn akademiskt för att göra säker de går på gymnasiet med 9 års ålder. Nej, Mary är en helt vanlig kvinna, som gör sitt bästa med de barn som Gud gav till henne, och försöker hänga med en som är bortom allt hon någonsin kunde ha förutsett.

I grund och botten, jag är Maria.

När hon ber över henne son på vägen till skolan, jag gråta eftersom jag bad en liknande bön över gruvan på väg till dagis. " Vänligen Herre , låt hans kamrater att vara snäll. Låt honom inte bli utfrusen eller mobbad. Låt dem inte behandlar honom som en galning."

När Sheldon säger olämpliga saker i klassen, Jag känner detta djupt . Min son har gjort samma sak på sitt eget sätt. När lärare samlas för att klaga på honom för att principen, eftersom jag krypa detta är min värsta mardröm men ändå en absolut möjlighet för mammor som mig med barnen gillar honom.

Sanningen är att vårt utbildningssystem inte bara vet vad de ska göra med dessa barn. Inte alla lärare eller rektor är ombord med accelererad läroplanen eller hoppa grader eller alternativa metoder för att hålla dessa barn engagerade. Inte varje pedagog ser även behovet av att ge något för dessa barn, och jag får det. Det finns bara inte finansiering för de "begåvade" programmering, och hur kan du ge personalen eller läroplanen eller någonting egentligen inga pengar att betala för det? Och dessutom, även om finansiering var tillgänglig, varför hälla pengar till barn som inte kämpar? Dessa barn är uppenbarligen gör fina i skolan, mer än bra. Vad är det värsta som kan hända ett barn som är smartare än alla i hans klass?

En del av de problem som finns i märkningen: "begåvad." Jag menar, vill alla föräldrar tror att deras barn är "begåvad", eller hur? Det känns bra att ha ditt barn att vara på toppen av klassen, för att vinna stavning bee att blåsa bort alla på science fair, som toppstudent av deras ledande klass. Men det är inte Sheldon Cooper, och det är inte min son .

De smartaste barn i deras klass kommer att få rak-och forskarutbildning toppen av sin klass. Den smartaste ungen i skolan distriktet är antingen kommer att vara super lonely 9-åring i nionde klass eller kliniskt deprimerad 9-åriga fastnat i fjärde klass.

Folk i allmänhet vet vad de ska göra med de barn som är bäst i sin klass, men ingen riktigt vet vad du ska göra om barn arbetar två eller flera klass-nivåer före alla i hans ålder. Ingen, inklusive hans föräldrar, vet vad de ska göra om en unga barn som berättar om mänsklig reproduktion som det är NBD eftersom han har läst anatomi böcker sedan han var 4, och detta är bara vetenskap, människor . Ingen, särskilt hans mamma, vet vad de ska göra med en liten pojke som inte vill spela ute ganska mycket någonsin. Jag menar, är det värt det för att rippa organisk kemi boken ur hans hand och gör honom snyfta som jag knuffa honom ut genom dörren varje dag ? Är det verkligen "friskare" för honom? Eller skulle det vara bättre att visa honom att jag älska och acceptera honom precis som han är och lämnar offentlig verksamhet för en annan dag (eller annan unge)?

Det är vad jag hoppas att folk tar bort från denna visa, och det hoppas jag att visa levererar på den här säsongen: komplexiteten i att höja djupt begåvade barn i en värld som inte bara få det.

Vårt samhälle priser akademiska prestationer. Alldeles för mycket, kan jag tillägga. Det är svårt för de flesta människor att föreställa sig att det finns en nivå av intellekt som är desperat ensamma och inte avundsvärd i minst. Du ser, vi vet slutet för Sheldon Cooper eftersom Chuck Lorre och CBS har redan skrivit det. Sheldon växer upp och finner sitt folk, kompisar vid Caltech, en flickvän, ett liv omgiven av dem som förstår honom, matcha honom intellektuellt och älskar honom trots hans intellekt och egenheter. Att han inte lever ut resten av sina dagar missförstådd och ensam i sin hemstad. Men min son kanske.

När du är uppfostra ett barn med en 1 i en miljoner eller till och med 1 av 10 000 hjärnan ( se denna mycket användbara diagram från Hoagie s Utbildning för Begåvade Sidan om förekomsten av olika IQ-intervall ), sannolikheten för dem att hitta en liknande åtanke att ansluta med är otroligt små. Sannolikheten för att du ska hitta en annan förälder med ett liknande kid verkar omöjligt.

Min hjärta går sönder för Mary Cooper, som försöker att höja hennes son inga liknande barnen i sitt samhälle och ingen föräldrar i liknande barnen i hennes vänkrets. Jag kan berätta från de klipp jag sett så långt att eu: s bristande förståelse kommer sannolikt att vara ett centralt tema. Och varför inte? Det är ganska lustiga att se att kyrkan lady vända runt och fråga "Vad är det för fel med honom?" Om du inte är Sheldon eller Maria Cooper, då det är en mycket ensam plats att leva på.

Jag ser verkligen fram emot att Unga Sheldon 's debut nästa vecka (måndag, September 25, 8:30/7:30c ). Skådespelarna är riktigt duktiga; Iain Armitage är bedårande, och naturligtvis historien kommer definitivt resonans med mammor som mig. Men min större förhoppning är att andra människor kommer titta på . Jag hoppas att andra föräldrar med barn inte som min kommer att få en viss förståelse, och se att en mycket hög akademisk prestation är inte allt som det är knäckt upp vara. Människor kommer att se att föräldrar som mig med barn som dessa är inte att skryta, vi är bara knappt hålla upp. Jag hoppas att lärare och lagstiftare kommer att se behovet av bättre alternativ för dessa barn, att dessa särskilda hjärnor kan antingen vara vårdas eller slösas bort. Det är upp till oss. Och kanske, bara kanske, om alla dessa människor titta på denna visa och sprida ordet, min lilla människan kommer att hitta människor som faktiskt honom, och aldrig någonsin få knuffade i ett gym väska.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar