Det Bästa Man Kan Säga Till En Mamma Med Små Barn

Jag visste inte ens se henne komma mot oss, men så fort hon sa det, jag visste att hon talade till mig.

Det var 5:30 på eftermiddagen på en torsdag, och jag hade bara gick i Mål med alla tre pojkar i släptåg. Det hade varit en lång dag, men vi behövde bananer i värsta sätt, och jag var inte på väg att gå en annan morgon utan dem.

Jag hörde hennes ord och såg mot där rösten kom ifrån. Hon log mot mig med hennes ögon.

"Du är så lycklig."

Jag kände mig varm i hela kroppen. Hon är så rätt. Jag am lucky. För ett ögonblick, mitt hjärta kittlade med en återfunnen glädje — eftersom den här tiden när du är ute offentligt med unga barn, jag kände till slut förstod .

Det var så mycket bättre än vad jag vanligtvis lyssnar på — saker som "Wow, du har händerna fulla!" eller "vet du vad som orsakar det?" Det sista kommer vanligtvis från en gammal man och följs normalt av en dum fnittra. Oftast, jag ler dumt (men inuti är jag släppa F-bomber).

Normalt när främlingar kommentar, jag känner på försvaret. Du vet hur det är när du bara känner att du behöver för att kasta dina händer upp frågande, som om för att säga, "jag vet inte hur det här hände" med en tafatt leende på ditt ansikte.

Nej, detta var inte det.

Denna dam helt fick det. Du är så lycklig.

Hon hade inte pausa när hon sa det, hon fortsatte att gå. Hon var inte där för att håna mig eller ens göra ett ögonblick av det. Hon helt enkelt planterat ord och fortsatte.

Och när hon gick förbi, vi är låst ögon för en sekund. Och då, jag sade det: "Tack."

Dessa två ord reste sig upp från botten av mitt trötta, självömkande, "jag har inte duschat på tre dagar" själ. "Tack" bara vällde upp och spill från mig.

Och jag menade att det i varje enskild väg .

Det var inte en axelryckning och "Tack, men jag är verkligen obehagligt och tro att du gör narr av min situation."

Det var inte ett "Tack så mycket, men egentligen, snälla håll käften innan jag slå dig."

Det var inte ett "Tack, men snälla sluta synd om mig och låt mig vara på mitt sätt."

Det var ett "Tack. Jag är stolt över."

"Tack. Du har rätt."

"Tack. Jag am lucky."

Hon var inte synd om mig. I själva verket är hon som önskar att hon kunde vara mig — med tre beroende, behövande unga män som behöver sin mamma varje ögonblick av varje dag.

Du är så lycklig. Orden ekade i mitt huvud länge efter att hon hade gått Dollarn Plats och gick ut ur mitt sikte.

Tack. Rent, helt, helt, från botten av mitt trötta hjärta.

Tack för att du påminde mig om att jag är lycklig. Tack för att du påminde mig om att Jag måste leva i tacksamhet för varje dag som jag har med dessa barn. Ja, det finns en hel del av dem, men jag är glad över att i varje enskilt tänkbara sätt.

Så, tack, kvinna som jag inte känner på Mål.

Du gjorde verkligen säga exakt vad jag ville och behövde höra.

Och för det tackar jag dig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar