Små Barn Kan Bli Deprimerad Också, Och Vi Måste Vara Medvetna Om Att

Det började i andra klass. Plötsligt, att jag inte har några vänner, eller inte tror att jag gjorde. Jag grät hela tiden. Jag skulle oroa sig över saker, oroa egentligen, besatta över läxor eller en herrelös kommentar — beteende som du skulle normalt förknippar med vuxna, inte barn.

Något, jag visste, var djupt fel med mig. Jag trodde det skulle vara bättre om jag dog. Ingen har älskat mig. Allt var en grå slit utom när den var skrämmande. I efterhand, jag vet vad varken mina föräldrar eller skolan insett. På 7 år, jag var fångad djupt i kast med depression .

Jag är inte ensam. Enligt AAP 1% av förskolebarn, 2% av barn i skolåldern, och 5% till 8% av tonåringar lider av depression. Dystymi, en mildare form av depression, med mindre allvarliga presentation, visar upp 0,6 procent till 1,7% av prepubescent barn, och 1,6% till 8% av tonåringar. Det är en fan av en massa barn — minst två eller tre av dem i varje klass i varje elementary school i Usa. AAP samtal depression och dystymi barn i "vanliga men ofta okända." Jag var inte ensam i min misär, och inte heller i hur det gick obemärkt av de vuxna som var tänkt att skydda mig.

Symtom på depression hos barn kan vara svåra att upptäcka. Ett barn måste finnas minst fem av nio symtom AAP-listor. Men de symptom som är irriterande i sin svårt att se eller mäta. För det första, ett barn måste vara deprimerad och/eller colon. Vad ungen verkar inte irriterad från gång till gång? Men om irritabilitet dröjer, dag in och dag ut, och ditt barn är hela tiden " känslig "det kan vara värt en tanke. Jag var ständigt förlöjligas som "känslig" som ett barn, min mamma ofta knäppte på mig när jag var gråtande: "Du är för känslig." I stället för att avslöja en karaktär fel, denna känslighet maskerade den djupa rädsla och sorg som jag kände. Varje liten skär, även oavsiktligt, kändes som ett djupt sår.

Ditt barn kan också ha återkommande tankar på död och/eller självmord. Det är svårt att veta om så är fallet, eftersom du inte lever inuti ditt barns huvud. Men en upptagenhet med döden, frågar ihållande frågor om döden, eller göra kommentarer som, "Det skulle vara bättre om jag inte fanns här," teckningsoption oro och en uppföljning med sin barnläkare.

Minskat intresse eller glädje är ett annat tecken. Om ditt barn plötsligt inte gillar leksaker och spel som han en gång hade, eller om han inte visar samma intresse för de aktiviteter som han en gång älskade, du behöver för att utvärdera honom för andra tecken och symptom på depression. Tänk dig en liten flicka som älskade hästar plötsligt inte bryr sig om hennes ridlektioner, eller en pojke som en gång älskade baseball vill inte spela i laget längre. Ja, barnen ändrar sig hela tiden, men detta är på en annan nivå än den typiska "jag är redo att prova något nytt" impuls i unga barn.

Ditt barn kan också verkar trött. Detta kan betyda att de sover hela tiden, eller de kan spendera all sin tid i soffan framför TV: n även om de en gång var aktiv och glad.

Barn som är drabbat av en stor depression uppvisar också känslor av värdelöshet. Jag trodde att ingen brydde sig om jag levde eller dog, och att världen skulle vara bättre utan mig. Jag trodde inte att någon har älskat mig. Jag en gång bad, gråter, för Gud och guds Moder att vara mina föräldrar, eftersom mina föräldrar uppenbarligen inte älskar mig alls. Jag var inte värd att älska. Jag tänkte också att jag inte har några vänner, när du ser tillbaka, jag tydligt gjorde — eller åtminstone hade barn som jag lekte med.

En minskad förmåga att tänka eller koncentrera sig, är ett annat kännetecken för barndom depression. Detta kan vara och är ofta visa sig i glidande betyg och provresultat. Jag hittade, som min depression gick på att jag hade problem med grundläggande matematik, och senare, var oförmögen att lära mig multiplikationstabellen trots noggrann praktiken. Dessa glidande grader bara förstärkt mina känslor av värdelöshet som ökade min andra symtom på depression.

Barnen kommer ofta uppvisar antingen hypersomni (alltför mycket sova) eller sömnlöshet. Jag låg vaken i timmar, övertygad om langare var på väg att bryta sig in i vårt hus och döda oss alla. Du kan också se viktminskning eller vinst, tillsammans med psykomotorisk agitation eller långsamhet. Antingen ditt barn börjar med den nervösa tics (min är att plocka mina nagelband, som började då och alltid manifesterar när jag känner mig orolig), eller verkar långsam och trög.

Du kan också se låg självkänsla och skuldkänslor. Dessa kommer sannolikt inte manifesteras i ditt barn, tala om dem; i stället, så får du se psykosomatiska problem som ont i magen och huvudvärk, ångest som skola eller social fobi, och irritabilitet, eventuellt med beteendeproblem. Depression ses ofta i sällskap av andra psykiska tillstånd, särskilt dystymi, som ofta varar i mer än två år; ångest; och ADHD eller ADD. Jag är diagnostiserad med triple threat av depression, ångest, och LÄGGA till. Jag drabbats av dem då, och jag lider med dem nu.

Jag fick ingen behandling för min barndom depression. Psykoterapi och ibland medicinering är oftast rekommenderas. Psykoterapi kan innehålla många typer av terapi, från det välbekanta kognitiv beteendeterapi för att spela terapi för att även gruppterapi och föräldrarnas utbildning. Behandling med läkemedel innebär vanligtvis att Ssri-preparat, och detta bestäms under vård av medicinsk personal från fall till fall.

Jag önskar att jag hade fått behandling för min depression, utöver de uppenbara skäl. Mycket Bra detaljer konsekvenserna av obehandlad barndom depression: förhållandet problem, återkommande depression eller uppkomsten av andra psykiska sjukdomar, vårdslöst beteende, drog-eller alkoholmissbruk, akademiska nedgång, och suicidala beteenden och möjligen även självmord. Jag lidit av många av dessa problem och fortsätter att drabbas periodvis av depression och svår ångest denna dag. Jag är helt övertygad om att hade mina problem behandlats när jag var ung, mina problem skulle inte vara så allvarlig som en vuxen. Jag ogillar det.

Det är skrämmande att tänka på att barn kan vara deprimerad. Föräldrar känner ofta som att de är något att skylla för det, och som kan leda till denial — ett förnekande som kan hämma deras barns möjlighet att få vård. Om du är orolig för ditt barn kan lida av depression, vänta inte. Om de visar några av de tecken som anges ovan, får din barnläkare och prata lite. De kan hänvisa dig till någon som är kvalificerad att bedöma ditt barns psykiska hälsa och ge dem den vård de så desperat behöver. Depression är en av de mest smärtsamma saker som ett barn kan drabbas. Men du kan hjälpa till.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar