Du Måste Skratta Eller Du kommer att Gråta

Det finns stunder i min dag, vecka, år där jag ställs inför något svårt, irriterande och upprörande. Något som blir under min hud och får mig att vilja slita mitt hår tills jag likna Rock.

Det kallas att vara mamma och det är en del av detta föräldraskap spelning du kan bara inte bort från.

Det börjar den första tiden ditt barn bajsar på dig och det slutar... tja, enligt min 73-åriga mamma, det slutar aldrig. Jag är en mamma nu och ibland mina barn, min man, mitt liv presenterar mig med situationer som inte är önskvärda.

Jag vet inte hur vi kommer att betala alla våra räkningar och min mans skola, till exempel. Jag vet inte hur jag ska få mitt barn att äta broccoli. Min son är bara ungefär två inches bort från att klättra ur sin spjälsäng som innebär att, i två inches, min värld kommer att vara över.

Så vad gör jag?

Tja, jag skulle kunna gråta om det. Heck, på en massa dagar som jag göra att gråta över det. Stora, feta tårar. Och samtidigt som gråter är mycket terapeutiskt och få saker och ting känns bättre än att bara låta det hela ut och ersätta den vätska som du har förlorat snyftande med vin, jag är ett mycket större fan av att hitta något roligt i situationen och fnissade, ylande, skrattande, chortling, frustande, skratta eller vad du vill kalla det.

När min son går in i köket nakna efter bad tid och kissar över min nyligen torkade golvet, jag kunde bli upprörd och fösa bort honom innan han börjar att plaska i det eller...

Jag kunde skratta åt hans jazzercise drag som han glatt squeals och inte muntert knäböj i hans födelsedag kostym.

När min dotter har varit tyst alldeles för länge och jag tycker att hon sitter i sin säng, omgiven av Hershey ' s Kisses omslag från min tydligen inte så dolda gömmor, och hennes ansikte är insmorda med choklad, jag kan bli upprörd och suck och anser mig själv vara den sämsta mamman någonsin för att på något sätt låta hela evenemanget kommer att hända eller...

Jag kunde skratta åt hur genant och ursäktande att hon är hur söt hon är samtidigt plocka upp alla bitar aluminiumfolie, och vara tacksam för att jag inte har med att göra sin middag trots allt.

När min man försummar att sätta in sin tallrik i diskmaskinen för 600: e gången, lämnar den på soffbordet där min småbarn kommer oundvikligen att hitta det, jag skulle kunna gråta på över-dramatiska tanken på att han inte älskar mig, bryr sig inte om mig eller...

Jag kunde skratta eftersom min son är nu att använda det som en trumma och min dotter ska dansa till improviserad musikal nummer.

Om du är förälder, du måste skratta. Du måste hitta sätt att skratta på barnens upptåg, din partner ståhej, och dig själv. Detta föräldraskap spelning är det svåraste i världen och om du inte hitta ära i det du kommer att begrava dig i ånger och sorg och misslyckande och frustration.

Så vad händer om du brände middag? Titta på recept och skratta åt det faktum att du faktiskt trodde att barnen skulle äta något med broccoli OCH råris.

Så vad händer om din partners snarkning vaknade den sovande barn bredvid dig vid 5 på morgonen och nu är du både upp före gryningen? Titta på din kid ' s bed head och har en bra flatskratt på hur imponerande det står upp.

Tandkräm på väggarna, makaroner på golvet, en liten en som omfattas i din make-up huvud-till-tå, du måste skratta åt det. Låt inte mamma skuld eller Pinterest, eller bloggare som bajsar regnbågar få i huvudet och få dig att gråta. Bara att skratta.

Det är den bästa terapin som finns.

Relaterade inlägg: Detta är Vad De inte Berätta för Dig Om Moderskap

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar