Du Förtjänar Att Leva Ditt Bästa Liv, Och Här är Hur

En vän till mig gör yoga, som, hänga från taket yoga. Hon inlägg underbara bilder av sig själv yoga-ing ute i våren, i skarp svart-och-vita i sitt hus, på sin juvel av en veranda. Hon springer maraton och bär en bikini. Hon är också mamma till tonåringar och var beroende av coca-Cola.

Hon är vacker. Och jag menar inte pretty-vacker, även om hon är det. Jag menar själ underbara på grund av att hon leva sitt bästa liv. Eftersom hon förtjänar det. Eftersom hon gör dessa saker oavsett vad någon annan tycker.

Katie Smith

En annan vän till mig har en 3-årig son. Hon bär twirly klänningar hela tiden. Min vän är drottningen av munkar, en titel som hon hånskrattar. "Jag är drottning av stekt mat", säger hon. Hon strävar efter att äga alla-rosa kök redskap, och hon har alltid ingredienser till chocolate chip cookies i hennes skafferi. Hon flyttade över landet så att hennes son kan vara nära sin pappa.

Hon är vacker. Och jag menar inte ganska vacker, men hon är det. Jag menar vacker själ eftersom hon lever sitt bästa liv. Eftersom hon förtjänar det. Eftersom hon gör dessa saker oavsett vad någon annan tycker.

Sa'iyda Shabazz

Att leva ditt bästa liv betyder inte att ditt liv är perfekt. Båda dessa kvinnor har betydande kamp — båda är, till exempel ensamstående mammor — och båda har allvarliga bekymmer. Deras liv är inte peachy-perfekt. De är utrustade med regndusch, sena nätter tillbringade oroande, kissa på golvet och textning tonåringar. Men dessa kvinnor också veta en hemlighet: De kan leva i dessa krävande stunder. Eller kan de skapa sina egna bästa stunder, världen bli fördömd.

Och de förtjänar att få skapa sina egna stunder. De är fantastiska, underbara, fantastiska människor — och så är du. Och så är jag Vi alla förtjänar att skapa våra bästa stunder, för att göra vårt bästa jag, för att göra våra bästa liv där vi är just nu, eftersom det perfekt tid kommer aldrig att komma runt. Det kommer alltid att vara en av inåtväxta tånagel att sätta dig av, om du låter den.

Det kommer alltid att vara en röst — kanske någon på utsidan, kanske något inne i vårt huvud som talar om för oss att vi inte är värda. Talar om för oss att vi inte är tillräckligt bra. Berätta för oss att vi är dumma eller omogna eller löjligt. Men vi samla dina krafter. Vi steg framåt. Och vi gör det ändå.

Vilket är anledningen till att jag köpte mig några jävla tutus.

Jag har alltid velat ha en tutu. Jag hade lite body-image saker kom upp som var icky och känslomässiga och elände-att göra, och jag vill inte känna så. Jag ville att älska mig själv. Jag ville känna mig som jag var fantastisk och vacker. Så jag beställde några tutus även om jag aldrig har varit en dansare. Jag köpte dem för att jag freaking älskar dem.

De kom med posten, och låt mig säga dig, de är fantastiska inslag av puffy tyll som jag kan bära med ett linne och sandaler. Se upp, världen, eftersom jag är wea ring en tutu till Mål .

Nyligen, när jag laddar mina barn i bilen, jag satte på soundtracket från den musikaliska Hamilton . Mina söner började sjunga mjukt. Jag sa till dem att det enda sättet att sjunga är att sjunga så högt du kan, eftersom det är vad mitt hjärta sa. Så vi rusade ner motorvägen skrällande Hamilton och mina barn sjöng även att den smutsiga Hercules Mulligan delar. Vi sjöng och vi sjöng högt.

Jag började också bära vintage pappersnäsdukar i min väska och för att fånga insekter med mina barn istället för att skrika om dem. Jag lägger kraft på att utbilda min schäfer. Jag räddar gamla handgjorda filtar från Goodwill. Jag gör hantverk med mina barn istället för tillsynen. Dessa saker tar längre tid än vanligt. Men jag gör dem ändå, och den långsamma att göra och en av dem gör mig glad. Så gör tutus, och högljudd sång, och den allmänhet inte bry sig om vad andra tycker. Eftersom jag bor mitt bästa liv.

Du kan leva ditt bästa liv. Du förtjänar det. Behöver en plats att börja? Hitta något udda som ger dig glädje. Kanske är det de som knä-höga gladiator sandaler från Mål. Eller en crop top. Eller något med regnbågar. Kanske du behöver för att börja i liten skala med att fuck-me-rött läppstift. Kanske är det thrifting att köpa dina barn den sötaste kläder som du kan tänkas hitta på billigaste möjliga pris. Kanske är det som gör konst med dina barn eller färg. Rita en fisk. Eller en fågel. Eller ett träd. Gör det vackert.

Om du säger att du inte kan färg eller rita eller hantverk, du missar poängen, eftersom det här handlar inte om att ge ett fan. Detta handlar om att vara lycklig, om att leva ditt bästa liv. Det handlar inte om perfektion.

Kanske ditt bästa jag vill åka på semester, ensam, bort från barn — även om det bara är till andra sidan staden för en dag. Kanske du vill bygga upp en jäkla sand castle, eller piska upp några brownies, eller få en ficka hund som du kan bära runt i en jäkla väska. Ingen dom. Du gör dig. Se bara till att det är du och inte något som någon annan driver dig till det.

Vad det än är, gör något som gör dig glad. Gör något som gör dig stolt. Gör något som får dig att älska det unika som är du . Det kan inte vara samma sak som alla andra gör. Men det är okej. I själva verket, det är perfekt. Inte alla gör yoga från taket, eller horder choklad kaka ingredienser, eller bär tutus. Men de tre av oss gör. Fan, vi lever våra bästa liv, just här, just nu, mitt i den oreda och kaos. Och vi älskar det.

ADVERT

Lägg till din kommentar