Du Är Inte Att Hålla Denna Baby

"Du är INTE att hålla denna baby", sade jag till henne.

Min 20-åriga dotter stålsatte hennes blick på mig. Slaget om testamenten hade börjat.

Detta var inte Zoe ' s första resa runt lekplatsen.

Två år tidigare, vid 18 års ålder hade hon fött sitt första barn, en son, som hon placeras för adoption. Jag grät hela vägen hem från sjukhuset. Zoe plunked på vårt vardagsrum, soffan och låg där i veckor, återhämta sig från en C-sektionen och sova för att glömma sin smärta.

Med denna graviditet, Zoe glatt meddelat att hon "stora nyheter" och började genast att välja baby namn. Hennes två yngre systrar' munnar hängde öppet i chock och avsky. Hennes välmenande rumskompis förklarade att hon skulle hjälpa till att ta upp barnet när hon inte arbetar. Eller sova bort baksmällan. Tre månader senare, hjälpte hon sparkade Zoe ut ur lägenheten de delar med fyra läskiga vänner. Så mycket för att - planen.

Från läskiga apartmentville, Zoe bodde på min i-lag hus för ett par månader sedan landade en plats på ett härbärge för hemlösa för gravida kvinnor och deras barn i staden. Skydd utropat sig själv som en "boot camp för gravida kvinnor". Det var ren och säker, men trångt och högljutt. Zoe var "uppmanas att lämna det" bara veckor från henne på grund av datum, för att inte följa reglerna.

"Ja, det förvånar mig inte," jag ville att knäppa. Men, jag bet min tunga.

Zoe grät tyst i telefonen.

Men, under de senaste sju månaderna, att jag hade sett denna äldsta av mina barn framhärda trots oddsen. Med lugnt mod, hon hade fått sig några mammakläder, fått på Medicaid, och gjorde det till varje pre-natal läkarbesök. Hon gick föräldraskap klasser i skyddsrummet, och höll åhörarkopior organiserade i en anteckningsbok. Hon hade börjat samla in personlig vård poster, gratis blöjor, något hon kände att hon eller barnet skulle behöva. Och, för första gången någonsin, hon hade börjat att be om hjälp när hon behövde det, och visa tacksamhet när hon fick det.

Jag hörde henne gråta, och kände hennes rädsla, hennes trötthet, hennes hormoner. Hennes behöver för en mor.

"Du kommer att bli okej", sade jag till henne.

Evie Lynn föddes måndag morgon, augusti 12, 2013, at 10:30 Hon vägde 8 kilo, två gram och var 20 centimeter lång. Hon var frisk, och rosa, och kom med en stark lungor. Jag blev omedelbart förälskad.

Jag lyste Zoe ' s hospital rum med ballonger, och sov på soffan tills hon blev utskriven. När det var dags, jag körde henne och Evie hem, och hjälpte henne att ge sin nyfödda baby hennes första bad.

Idag, Zoe är en ensamstående förälder, gå på varje vecka rådgivning sessioner, och tacksamt ta emot vissa statliga stöd som hon arbetar hårt för att få fast fot i hennes liv. Hon planer på att delta i kosmetika skolan. Hon är en kärleksfull, kan, skyddande mor.

De säger att det tar för ett barn att höja en ansvarig vuxen. Jag är privilegierad att ha bevittnat denna sanning.

Relaterade inlägg: Ja, Jag Köpte Kondomer För Min Son

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar