Du Är Inte En Olämplig Mamma

För några veckor sedan fick jag ett mail från en kvinna som jag bara känner via Internet. Ämnesraden läsa: "jag tycker att jag är en olämplig mor." Jag öppnade det genast och började läsa.

E-sa saker som följande: jag älskar mina barn, men ibland kan jag inte gillar dem. Jag är olycklig. Min man och jag har sällan sex. Jag försöker lära mina barn rätt från fel, och i offentliga de är oftast ganska bra, men hemma de är utom kontroll. De har ingen hyfs. De säger saker till mig som: "Du är den sämsta mamman i världen." Jag har försökt positiv förstärkning, negativ förstärkning, alla typer av förstärkning, och ingenting fungerar. Jag känner mig som ett misslyckande. Jag tycker mina barn förtjänar en bättre mamma och min man förtjänar en bättre fru. Jag är rädd att jag har knullat mina barn för livet.

Åh. Eeeh...det är allt?

Flicka, om dessa saker gör dig till en olämplig mamma, då vi alla olämpliga! Varenda en av oss!

Jag vet för ett faktum att jag inte är den enda mamman i världen som har sagt, "Du skulle aldrig behandla din lärare på det sättet! Jag är din mor! Jag är den som tar hand om dig! Du kan inte tala till mig sådär! Du vet bättre!" Och när jag var i ett klassrum, hade jag massor av kort rapport konferenser med föräldrar där jag skulle berätta för mamma och pappa hur bra deras son eller dotter som bara var att få dem att svara, "ja, du skulle se honom hemma!" eller "talar vi om samma barn?"

Vi vill alla samma sak. Vi vill att våra barn för att vara snäll, ansvarsfull, empatisk, omtänksam människa. Vi vill att de ska vara produktiv och respektfull medlemmar av samhället. För att när de är alla dessa saker, tja, för det första, att vara förälder är roligare, och för det andra, vi känner att vi har gjort vårt jobb bra—det bästa av vår förmåga.

Vi vill alla vara stolta över det vi skapar. När du är ett barn och du jobbar verkligen hårt för teckning och färg i en bild, du kan inte vänta med att visa det för din mamma. Du är stolt över din skapelse. När du är student, du vill få Ett a+ på ett papper eller ett test. När du arbetar med ett projekt på jobbet, vill du att din chef för att tala om för dig att du gjorde ett fantastiskt jobb, eftersom du jobbat hårt och det är skönt att bli belönad för det.

Den största skapandet du någonsin kommer att göra, men är ett barn—speciellt om du är en mamma, eftersom du växte som person insidan av dig. Du bokstavligen gjorde dina barn. När de föds, de är perfekt: vacker och oskyldig och felfri. Och då verkligheten sätter in. Hårt arbete inte var i växande, ruvning och poppar ut som baby. Det var den enkla delen. Ditt arbete är inte gjort. Det är faktiskt bara börjat. Ruvande ditt barn var en lätt match.

Nu när ditt barn är på utsidan, du måste programmera dem. Programmering är hur jävla svårt. Och det är tröttsamt. Och även om du tror att du är programmering dem på rätt sätt, ibland är du inte. Och ju längre du programmera ditt barn på fel sätt, desto längre tid tar det att felsöka dem.

Jag lägger upp massor av bilder på mina barn att göra rätt saker på Facebook. De saker som vi alla hoppas att våra barn kommer att göra. Jag kommer att visa bilder av dem matlagning och läsning och samarbetsvilliga. Varför? För att det känns bra när dina barn är att göra de saker du har försökt att lära dem att göra, eftersom jag är stolt över dem, och jag är också stolt över mig själv. Det är inte annorlunda än din 3-åring visar du en bild av en cirkel med två linjer som kommer ut av det med en oerhörd stolthet som hon är bara återskapas Mona Lisa. "Mamma! Titta på min bild! Det är du ! Gillar du det? Gillar du det, Mamma? Mamma, gillar du det gillar du det gillar du det!?"

När du arbetar hårt på något, och det visar sig att det sätt som du hade hoppats, är det naturligt att man vill visa det, särskilt när stunder av framgång kan bara vara en återspegling av vad ditt liv är som att 10 procent av tiden. Du vill hålla fast vid dem. Eftersom de övriga 90 procenten, de är aldrig perfekt bild för någon av oss. Och för många av oss, 50 procent av tiden är inte bara inte perfekt—det är helt blåser. Femtio procent av den tid som dina barn är att driva din allra sista knappen för 27 th tid på morgonen.

Det är då det blir tröttsamt. Och du vet att det är fler som du borde göra. Du vet att du inte bör låta det barn klocka fem på varandra följande timmar tv på en vardag. Du vet att du borde inte ge dem guldfisk och snacks frukt till middag. Du vet att du ska borsta tänderna eller ge dem ett bad, men du sätta dem i säng utan att ha gjort något av dem, eftersom du bara inte har det i dig. Att folk inte lägger upp bilder på Instagram. Men jag lovar dig, de gör det.

Vi var nyligen på semester. Vi bodde i en lägenhet på andra våningen. Det var en enhet ovanför oss, en enhet under oss och ett gäng enheter bredvid oss. En dag när vi försökte få ut genom dörren för att gå till stranden, varenda unge hade en kollaps av episka proportioner. En unge hade solkräm på hennes ögon. En kille kunde inte hitta sin basket. Man vill inte gå till stranden på alla . En kille började irriterande skiten ur en annan unge, och två av dem har precis börjat slå skiten ur varandra. Och då är det minsta man fick hennes finger näsan i skärmen för dörren.

Det var kaos. Varje barn var antingen skriker eller slåss eller skriker. Jag är säker på att det var flera invånare som var redo att ringa antingen polisen eller child protective services, eller både och. Det var inte en Facebook nu. Men det var verklighet. Ibland reality bites, om vi offentligt dokument om det eller inte.

Mina barn vet vad som är rätt och fel. De vet att slå är inte OK. De vet vad som förväntas av dem. Ibland de följer de regler och uppfyller våra förväntningar. Under dessa tider, jag är säker på att jag gör allting rätt. Andra gånger, som nu är på semester, jag är inte övertygad om att jag gör något av dem, och jag är inte säker på att jag passar att vara deras mor. Och de andra gånger inträffar mycket oftare än jag skulle vilja.

Ibland, oavsett vad du gör, dina barn kommer att vara douchey. Det är deras natur att testa vattnet. Tänja på gränserna. Se hur mycket de kan komma undan med. Dessa är de gånger då du bara hålla på. Rida ut stormen tills saker och ting lugnar ned sig. Ta tid att utvärdera, reflektera och komma upp med en plan.

Det kommer att komma en tid när saker och ting lugnar ner sig och du har lite mer energi. Du har mer tålamod. Du har uthållighet att prova en ny strategi. Det kan vara i en dag eller två, eller det kan inte bli förrän nästa år. Tills dess, kom ihåg att ditt barn inte är fucked up för livet. Och du är inte en olämplig mor.

Målet är inte perfektion. Målet är inte att baka kakor och Pinterest projekt och en bild värdig att posta på Facebook. Ibland är målet är helt enkelt att hålla alla vid liv. Och som inte gör dig en olämplig mamma. Som bara gör du en normal en.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar