WTF, Käre Make

Börjar med en haiku:

Vad i den friska helvete,

är du verkligen så lata?

Ja, jag tror att du är.

Min man är en av ett slag. Jag kan inte tänka mig många gånger under det senaste årtiondet har vi tillbringat tillsammans att han höjt sin röst mot mig, för att inte tala om hans hand eller någon annan sådan motbjudande beteende som skulle skicka någon kvinna med känsla kör för kullarna.

Han är lojal, kärleksfull, intelligent, engagerande, sentimental, generös, och det bästa av allt-han är en fantastisk far – helt hands-on, glad att spendera tid, spela med, kärlek och omsorg för våra barn. Han är rolig ... jag älskar hans skratt, ler han så lätt, han vaknar på gott humör, han är en glad person att vara runt. Han är stabil, ger för vår familj, värderingar vårt äktenskap och vår familj ... och det är dessa saker jag hålla i åtanke varje dag.

För när jag stiger upp varje morgon och se sig omkring, jag tänker för mig själv – vad fan?

Är dessa samma nappflaskor som var varmt, bubbligt vatten i går kväll, väntar på att tvättas, nu sitter här i ljummet, groddar-angripna, natt-gamla vatten?

Är som en smutsig blöja som sitter där bredvid skötbordet?

Inte jag plocka upp alla dessa leksaker igår ... de strödda omkring på golvet?

Är TV: n fortfarande på?

Gjorde katten faktiskt skit i min garderob eftersom kattlådan var inte rengöras? Samma låda som jag frågade dig för att rengöra den sista natten, och du log och sa "öh va"?

Är dessa byxorna här på badrumsgolvet, som du tog bort och klev över på din väg ut genom dörren, efter kränker de fattiga toalett (och lämnar den rena plikt för "någon annan")?

Åh, och din tröja det, en fot tvätt korg på golvet, egentligen?

Jag är glad att du har god hygien, riktigt jag, men vilken typ av tribal vatten ritual gör du varje morgon som lämnar spegeln, räknare, och golv i alla blöt?

Har du dra din tandborste och tandkräm ur innehavare denna morgon? Jag vet att du gjorde, eftersom Jag lägg tillbaka dem varje dag, men jag antar att du tror att de magiskt sätta sig bort när du är klar, tillsammans med tandkräm cap, din deodorant och after-shave.

Våt handduk = min sida av sängen.

Du vet, det är OK-men – eftersom när du får hem för att ta över de små och hushållssysslor och jag går bort till mitt kontor för att arbeta, jag vet att det är lite choklad jag lämnade det – den choklad du lärde mig för Mors Dag.

Du åt min jävla Mors Dag-choklad? Rätt off på mitt skrivbord?

Också, låt oss tala om kylskåp och mat – delning- en inte helt enkelt lämna en tom kanna juice INSIDAN av kylskåp. Man lämnar inte exakt en tesked av salsa och texten "jag sparat er lite." Nej, nej, du behövde inte sir – bara att gå för det, äta hela burken. Också, pesto inte är "dopp." Även om jag inte avsluta min middag på en restaurang, det gör det inte till din midnatt mellanmål. Också, som äter barnmat? Barn, som är vem. Baby kakor är löjligt dyra – inte för dig, sir.

Jag gillar att äta ibland. Speciellt min Mors Dag-choklad.

Vissa grunder som ibland förbises är tornar upp, saker som:

Papperskorgen: går i papperskorgen. Om denna del hanteras, papperskorgar töms, det är inte ett spel för att se hur mycket du kan klämma i och ändå få locket för att stänga. Ändra det. "Ändra" innebär också sätta en ny väska. Det innebär också ta full påse HELA vägen ut till garaget och placera det inuti det stora facket. Alldeles intill den andra stora bin – för återvinning. Någonsin hört talas om att man? Det är där högen med lådor ska vara, inte i högar bredvid dörren i garaget (där de har varit i flera veckor).

Dl: jag använder dem också. Varför måste vi vara nere på en kopp innan du promenera in med en stack av ett dussin koppar med ruttnade eller på botten som du har samlat i din lastbil? Få med det, sir.

Din bil: inte en papperskorg. När vi måste ta din lastbil för att gå någonstans, det borde inte kräva att en 15-minuters "städa upp" leda tiden bara för att göra en plats för mig att sitta. Också, vad fan är det som luktar? Jag tote två barn runt i min bil och jag har aldrig doftat som luktar.

Din byrå: En plats för vikta kläder. Jag skölj dem, torka dem, vika dem, och brukar sätta dem borta ... så hur kommer det sig att när jag öppnar en låda, det ser ut som du klättrade på insidan och förde krig på din snygga, omsorgsfullt vikta kläder? Du behövs shorts på botten, jag får,, men resten inte förtjänar det straff de fick.

Om du kommer att "hjälpa till" genom att sätta undan kläder, inte stjäla mina strumpor och jag vet att mina trosor är inte stora, men de är inte så liten som vår 4-åriga dotter, och så hur fan ska de hamna i hennes lådor?

Tvättmaskin: Det är ganska tunga, men det är inte utformad för att hålla fyra laster på en gång. Ett ord: separat.

Också, helst ett "projekt" är något som blir klar, speciellt eftersom var och en kräver att en ny, dyr power tool köpas. En bra plats för nya dyra elverktyg är inte uteplats tabell, i regnet. Också, jag misstänker att vi inte skulle "behöva köpa en" om den andra en (eller fler) var inte vilse i denna sorgliga, oorganiserad grop som vi kallar garaget, en plats som är förment ditt ansvar ... väl, att, papperskorgen, och kattlådan, men vi vet hur det går.

Jag skulle dela lite mer, men jag är trött ... och bara för att jag stannade upp senare än vanligt betyder inte att du ska låta den 4-åriga kallar skotten och stanna uppe för. Lägga henne till sängs. Det är allt. God natt.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar