Att skriva en Bok är Som att Ha en Baby

Förra veckan gick det upp för mig att det hade gått exakt nio månader sedan jag skrev min bok affär. Nio månader av stress och spänning och oro och livsglädje och allt däremellan. Det verkade helt passande att dräktighetstiden så nära ekade mina graviditeter, eftersom boken verkligen har blivit mitt fjärde barn. Men tidpunkten är det minsta av det. Allt om att komma ut med denna bok har varit som att ha en bebis...

1. Det är inget som jag förväntade mig . Jag trodde graviditet och förlossning för att vara denna mirakulösa händelse där jag plötsligt skulle bara kännas som en jorden gudinnan och medverka i ren moderliga kärlek och glädje. Precis som jag föreställde mig plötsligt alla intellektuella och skit när jag blev en publicerad författare. Knappast fallet med heller. Jag hatade varje minut av graviditeten och fick bannor vid en läsning för att svära för mycket. Ingenting förändras.

2. Jag är besatt . Jag måste ha skickat ut tio e-post en vecka när Lilja var en nyfödd med bilder och uppdateringar, kör alla i mitt liv som galen. Hon var allt jag kunde prata om, skriva om och tänker på... Låter det bekant? Kom ihåg när jag använde för att skriva om något annat än boken?!

3. Folk säger mig mer än jag noga med att veta . Ta till exempel detta mail jag fick från en man som jag inte vet i Utah: "Jag är så ledsen att göra detta, jag lovar, men eftersom jag är en kille som jag kommer att "gå på det," att lila till synes "läder" klänning? outfit? är inte något som du vill att bära på TV med orange tröja över det, det passar inte och det återspeglar TV: n tänds. Glöm inte vad TV gör...." Um, jag be? Jag ber inte människor om vad de tyckte om min baby namn eller det faktum att jag formel fed och jag minns inte att fråga människor vad de tyckte om min klänning.

4. Jag använder barnet som en ursäkt . Du vet att haze du gå runt i när du har ett spädbarn och alla bara förstår eftersom du har en ny bebis hemma? Jag är i det yrande fas igen, förutom att min baby inte spotta upp eller behöver blöja förändringar.

5. Dalar, är LÅGA . Som Concord, New Hampshire, signering/läsning, där EN person dök upp. Jag tror att en bra tumregel är att du aldrig ska ha färre människor i din bok undertecknande än antalet personer som såg ditt blåslagen slidan för att trycka ut ett barn. Sitter på en post-tabell accosting oskyldiga främlingar att köpa din bok är ännu lägre än att ha en härdsmälta när brevbäraren frågar när du är på grund av två månaders gamla baby sitter i rummet bredvid. Inte så roligt.

6. Toppar är hög. Sömnlösa nätter, gråter passar och total frustration suga, men då har du det ögonblicket lugnt hålla dina söta barn och de alla tvätta bort. De senaste månaderna har varit några av de mest påfrestande i mitt liv. Att NH läsa sparkade mig i arslet, men de två avläsningar följande i Warwick RI och Burlington, MA var så mycket roligare och mer än görs upp för det.

7. "Det" ögonblick. För mig var det nu var och en av mina barn blixtrade mig att första leende. Ingenting annat än ren och skär glädje. Med det här barnet, det var att få reda på att jag hit nästa vecka: s New York Times Bästa Säljare: s lista sent i går kväll. Holy shit!!!!!

Och, tack. Jag kunde aldrig ha gjort utan ditt stöd.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar