Varför Min Man Backar Upp Mig Ens I Mina Värsta Stunder Föräldraskap

Det var middagstid, och alla var trötta. Min 8-åring satte sig ner och snabbt fick upp igen, och förklarade att han var tvungen att bajsa. Barn tog en titt på hennes måltid och sa att hon hatade sin middag och jag och tisdagar. Jag försökte bita mig i tungan eftersom jag hade varit med dem hela dagen, och det hade varit en av de hårda dagar. Det hade varit gnabb och brottning och tattling och okristliga saker som gjort att deras badrum med vatten och smuts och glitter lim .

Barn kastade hennes gaffel, den äldre ungen började gnälla, telefonen började ringa, och hunden börjat skälla. Det är som att portalen till rent kaos hade öppnats rätt in i mitt kök och jag såg det hela från andra sidan, försöker att inte sugas in. Mina barn började slåss om vars kopp mjölk hade mest mjölk i det, och i tumultet, den 8-åriga lyckades välta sin systers stol och sedan hon knäckt hennes knä på golvet och började gråta.

Helt plötsligt var det bara för mycket och jag knäppte.

Jag skrek. Jag tog bort familjen filmkväll och dessert för resten av sina liv, vilket gör att de barn ännu mer hysterisk, och jag skickade den 8-åring till sitt rum. All in all, det var en shitshow och inte en av mina stoltaste föräldraskap stunder.

Jag visste att min man, som hade gått precis i dörren minuter innan, inte nödvändigtvis överens med hur jag bestämde mig för att hantera situationen. Vi båda visste att alla var bara hungriga och som, i två steg, hela familjen dynamiska skulle ha skiftat. Någon skulle ha gjort ett fruktansvärt skämt om rumpor eller pruttar (det är alltid rumpor eller pruttar) och alla skulle ha skrattat. Spänningen skulle ha varit lättad. Den natten kunde ha räddats. Jag var fel att knäppa, och vi båda visste det.

Men det finns några orsaker varför han stödde mig hur som helst:

Vi har tagit en metaforisk blod en ed att backa upp varandra.

I grund och botten, vi vill inte underminera varandra framför dem eftersom vi figur som visar en enad front visar dem att de inte kan håla oss mot varandra i framtida strider. Ja, det är i grunden en kamp strategi.

Han ville inte att lägga till situationen genom att kasta i lite gnabb mellan oss.

Som bara ger bränsle till den redan som snabbt sprider sig, eld, vansinne som händer. Då hela familjen gråter och hunden gömmer sig och våra grannar undviker oss på gatan.

Det är okej för mina barn att se mig misslyckas.

Ibland är jag en bra mamma, och ibland faller jag kort. Åtminstone om jag erkänna det när jag kommer till korta, jag har gjort det en del rätt.

Det är också okej för dem att ha vissa konsekvenser för att vara lite skiter.

Det är att bryta poäng för mänskliga psyken, och jag vill att de ska veta när de har nått mig — mama ' s crazy tipping point, så att säga.

Han har varit i exakt samma position som mig.

Och jag stödde honom, trots att jag trodde att han var galen. Senare, vi hash det ut och tala om vad vi kunde ha gjort bättre.

Vi skulle kunna rädda den natten. Jag lugnat ner sig och bad om ursäkt till barnen för att förlora det, och vi gjorde det bästa av en dålig situation. De fick se mig misslyckas och att leva genom den, så att de vet att de kan skruva upp och fortfarande vara älskad också.

Så, medan min man och jag har definitivt inte alltid överens när det kommer till föräldraskap beslut, förhoppningsvis vår lilla skiter älsklingar kommer inte någonsin att få veta det.

ADVERT

Lägg till din kommentar