Varför jag Oroar mig att Mina Barn Kommer inte Att Få Se Hans Nästa Födelsedag

Min son kommer att vara sex år nästa vecka. SEX! Och istället för att fira på att kunskap och angenäm på de många vackra saker som vi har delat tillsammans så länge, och många vackra saker som vi kommer att fortsätta att dela tillsammans i framtiden, min otroligt invasiva tankar kommer inte att vila.

Vad händer om det inte finns en framtid? Vad händer om detta är den sista födelsedag får han? Vad händer om han äter något som är fel i skolan? Vad händer om han lider av anafylaxi? Vad händer om de inte administrera sin EpiPen i tid? Vad händer om de gör det, men det fortfarande inte fungerar? Vad händer om jag förlorar honom?

Jag kan inte förlora honom.

Vad händer om...? Vad händer om...? Vad händer om...?

För att en icke-matallergi förälder som förmodligen verkar dramatiskt. Och jag får det. Tanken på mat med förmåga att döda någon som bara inte vettigt.

Jag tillbringade de första åren av mina äldsta barns liv försöker skydda henne från de uppenbara faror, som höjder, snabba bilar, rovdjur, och pooler. Men sedan, plötsligt, jag fick ett barn som måste skyddas från mat? Mat finns överallt! Hur gör du för att skydda någon från mat?

Han kan lika väl vara i Bubble Boy film. Jag menar, på allvar. Vilket inte verkar nästan så löjligt för mig längre, förresten. Om jag skulle stoppa honom i en bubbla, jag helt skulle. Jag behöver inte ens bryr sig. Vem behöver upplevelser? Jag behöver bara honom att överleva.

Jag växte själv upp med en skaldjursallergi, men fisk och skaldjur är mycket lättare att undvika än mjölk, ägg, jordnötter och trädnötter. När du börja med att skura mat etiketter och ringa upp tillverkare att fråga produktionslinjer, du lär dig allt har antingen kokat med i närheten eller på en delad linje med en eller alla av dessa saker. Du lär dig också att vissa produkter inte tydligt märka dem. Eller ännu värre, gömma dem under andra ingrediens namn.

Bra. Så, vi behöver inte äta nu. Eller om vi gör det, tar han med sig sina hemlagad middag. Vi har lärt oss hur man gör "speciell" pannkakor och muffins och "fina krämer" så att han inte känner vänster ut. Och han packar sin lunch för skolan.

Men ändå, det finns alltid en överhängande rädsla för att även om vi gör allt rätt. Trots att han vet vad han inte kan äta. Även om jag har borrat honom tusen gånger. Även om han bär en epi-pen. Även om alla runt omkring honom har utbildats för att administrera det. Jag kan inte skaka av detta fruktansvärda rädsla för att en dag, det kommer inte att vara tillräckligt.

Vad händer om han blir äldre och tycker att vi har bara varit överdriver hela tiden. Vad händer om han börjar längta efter ett nytt "normalitet." Vad händer om han låter sin vakt. Vad händer om han inte dubbelkolla ingredienser. Vad händer om han tar en chans på en ny restaurang. Tänk om det finns korskontaminering vid en betrodd produkter anläggning. Vad händer om han omedvetet kyssar någon som har ätit sin allergen. Vad händer om någon avsiktligt swappar hans mat som menar upptåg.

Vad händer om...? Vad händer om...? Vad händer om...?

Och värst av allt, tänk om jag får så att fastna i alla dessa "tänk om" - scenarier för att jag helt miste om just nu? Vad händer om jag missar den 6?

ADVERT

Lägg till din kommentar