Föräldraskap Paradox: När Du (Och Dina Barn) Älskar Dagis, Men Det är Fortfarande Svårt Att Lämna Dem

Hennes skeptiska ögon såg den nya läraren noggrant. Osäker på detta nya ansikte, Evelyn verkade intresserad och trött hela på en gång. Min gut flippade och floppade när jag väntade på hennes reaktion att explodera i ett förkrossande tårar. Min man Jason gick hon runt i rummet, visar hennes leksaker, bord och spelar områden. Hoppas att lindra hennes oro, vi höll våra ansikten ljusa och våra glada toner. Våra ansträngningar gjorde lite, men för vår egen osäkerhet. Inuti, nerver åt på mitt praktiska tro, lämnar efter sig ett spår av tvivel om att hon skulle vara okej.

När Evelyn var endast 6 månader gammal, första vi lämnade henne i vård av andra. På hennes första dagis, vi visste inte vad att förvänta sig. Vi förstod inte att de skulle älska våra barn nästan lika mycket som vi gör. Vi insåg inte att hon skulle älska att lära, vara yr av glädje att se henne lite vänner, njuta av att göra foten målningar, och bli en social fjäril. Vi har ännu inte förstå att du bor med oss hem var inte i hennes bästa intresse. Hon längtade efter mer stimulans och upplevelser än vi skulle kunna ge; vi var tråkiga och håller henne tillbaka. Det var vårt ansvar att ge den mest optimala möjligheter för hennes välbefinnande trots våra egna ogrundade (men ändå helt rationaliseras) rädsla.

Efter ett par veckor, vi fick användas till hennes nya dagtid rutin. Hennes lärare var alltid välkomna på morgonen, och vi slutade dagen med ett fång av bilder, projekt och krita krumelurer. Vi hade kommit för att njuta av vår tid på arbetet eller i vår tid till livsmedelsbutik kid-fri, och Evelyn alltid glatt satte mig ner för att börja sin dag av äventyr. Glada över att se oss varje eftermiddag, stora leenden och stora kramar flödade så vi åkte tillsammans. Sugen på att starta våra kvällar, vi skulle sjunga låtar på bilen för att åka hem.

Nu kan vi börja den här resan på nytt. För den senaste månaden, Evelyn och jag har spenderat nästan varje dag tillsammans. Övergången är svårt, så mycket som jag längtade efter att vara ständigt engagerad mamma Evelyn förtjänar, hon rätteligen kämpat för att hitta mig så fängslande som hennes skolkamrater. Ändå lämnar henne på den nya skolan sved nästan lika mycket som första gången.

Kommer dessa lärare att förstå sin grovmotoriska förseningar? Kommer de att hjälpa henne när hon behöver det, men tillåter henne att vara oberoende? Kommer de att förstå hennes mumlade tal? Kommer de att hitta henne enfald så förtjusande som vi gör? Kommer de att skydda henne från de andra barnen som kan springa och gå och göra alla de saker hon inte? Viktigast av allt, kommer de att vårda henne?

Vi gav henne kyssar som jag viskade, "Ha en bra dag. Vara trevligt för andra. Kom ihåg att dela." Hon nickade, alla medvetet. Som Jason och jag gick mot dörren, en ylande gråta flydde hennes läppar. När vi nått hallen, hennes uppmärksamhet var tillbaka till toy buss framför henne. Hon var tillbaka i sitt rätta element — tillbaka på den plats där hon trivs som en liten människa. Vi kommer hitta våra spår. Jag kommer att lita på dessa nya främlingar med vår dotter. Jag kommer att bli påmind om att Evelyn är inte så skör och hjälplös som jag är rädd. Jag kommer att lära mig att acceptera (även om det aldrig vara bekväm med) uppfattningen att hon behöver lära sig hur man ska vara sig själv. Vår familj kommer att få tillbaka till vår optimala funktion.

Jag inser att erövra dagens ångest är inte slutet. Min oro för henne att vara glad när bort från mig, den ångest vi känner att gå bort från henne som hon längtansfullt underverk där vi gick, och handlar om hennes allmänna välbefinnande har säkert fäst sig med mig för livet.

Från den stund hon föddes, denna nya passiv oro kapat min tidigare ego-centrerad värld. Istället för att fokusera enbart på min lycka, min inre retorik har blivit om henne. Kommer hon att vara glad, ha roligt, och fortfarande vara glad att se mig när jag har "övergett" henne? Jag har alltid vetat att föräldrarna hade en kärlek till sina barn, till skillnad från alla andra mänskliga relationer, men tills jag blev mamma själv, jag hade verkligen ingen aning.

Den äldre hon blir, fler stunder av föräldrarnas osäkerhet är säker på att uppstå. Säkert äldre jag blir, desto mer kan jag placera lita på mitt omdöme samt förtroende i evelyns förmågor.

När vi kom till slutet av dagen för att plocka Evelyn upp, vi noga knäckt dörren till lekstugan. Kikar tillbaka på oss var Evelyn 's glittrande blå ögon, brett toothy leende, och en entusiastisk"hej!" Hennes hälsning lättad över lite av min oro. Hon verkade lugn och tillfreds som var mycket bättre än jag hade föreställt mig. Plocka upp henne från marken, vi dammade av flis som klängde sig fast vid hennes strumpor som om han ber henne att stanna och spela bara fem minuter.

"Har du har en bra dag, Sötnos?" Frågade jag.

Hennes nicka huvudet och söt "farväl" till personalen säger allt. Hon var nöjd. Hon var redo att återvända i morgon. Avverknings-en bit av mitt egna självförtroende, sa vi adjö till hennes nya vänner och åkte hem där vi alla tillhörde. Efter att ha överlevt dag ett, att förbereda mig för en annan morgon skulle säkert vara lite lättare.

ADVERT

Lägg till din kommentar