Vad Är Världen Hijab Dag, Och Exakt Vad Är Det Vi Firar?

I ett försök att få fram mer utbildning om vad det innebär att vara en Muslimsk kvinna som praxis blygsamhet enligt Islam, Nazma Khan, bosatt i New York, som grundades den första Världen Hijab Dag under 2013. Det var hennes avsikt att bjuda in kvinnor i olika religioner, och även Muslimska kvinnor som inte bär traditionella huvudet beläggningar, att uppleva det en dag.

Det är ingen hemlighet att många människor — män och kvinnor — associera hijab som ett tecken på förtryck. En order som utfärdats av svartsjuka äkta män eller en kulturell regel som avkunnats att kväva, när det konstateras att av respekt för deras religion.

Hijab, eller en halsduk som täcker huvud och hals, men kan ansiktet för att visa, är ett kommando från Allah (SWT) i Koranen. Allah riktat profeten Muhammed (SAW) sade: "Säg till de troende kvinnorna att de bör slå ned deras blickar och bevakar sina privata delar (genom att vara kysk)...."

Fortfarande övertygad om att det är ett bestämmande lagen riktar sig mot Muslimska kvinnor? En befallning ges också i Bibeln att kvinnor i fråga om att täcka sina huvuden. I själva verket, många religioner förespråkare för användandet av någon typ av material för att täcka sina huvuden.

Efter att återgå till Islam, fann jag bär hijab konstigt i början. Jag tillbringade timmar med att titta på filmer om hur att wrap my scarf bara rätt och fann att det inte var så lätt som det verkade. Vill visa min kärlek till min tro och låta världen veta att jag var en stolt Muslimsk kvinna, jag fortsatte vidare.

Mitt första försök var ganska skrattretande minst sagt och för att höja min sprit om mina misslyckade försök, min fästman har sänt mig fyra vackert färgade sjalar i e-post. Under de senaste månaderna, jag har blivit ganska skicklig på att bära hijab, och jag kunde inte vara lyckligare. Jag känner mig tröst när som bär hijab och har fått en känsla av stolthet över mig själv att jag hade saknat under en lång tid.

Visserligen kommer jag att säga att jag anser att mitt hår en del av min kropp som jag värderar mest. Jag skäms inte att säga att det är vackert, och jag älskar det. Den främsta anledningen till att jag bära hijab är att det är ett kommando i Koranen för att skydda min skönhet. En skönhet som endast bör reserveras för min man.

Jag inser att det låter mycket ålderdomlig och gammaldags, men det finns en viss romantisk ackord det slår med mig också. Men jag avvika. Om en kvinna som är Muslim eller inte, väljer att täcka sitt huvud eller lämna det öppet för att visa, att det är viktigt att sprida ordet om vad hijab är och vad det egentligen är.

Vissa kanske ser det fortfarande som en förtryckande taktik mot kvinnor. Det är viktigt att komma ihåg vad Nazma Khan ville uppnå med att observera en Värld Hijab Dag: ge kvinnor av alla raser, religioner, kulturer och trosuppfattningar en chans att lära sig och uppleva vad det innebär att bära hijab.

Genom att starta fler uppriktiga samtal och öppna dialoger som denna om religiösa och kulturella skillnader, vi främja fred och öppenhet bland alla på en global skala. Vi säger: det är okej att observera olika aspekter av tro utan dom mot någon.

Det är en chans för oss alla att inse att bara för att en kvinna väljer att skydda sin skönhet och reservera det för sin makes ögon, eller att visa henne respekt för lagens bud i både Koranen och Bibeln, det är inte något att vara rädd för. Jag kommer absolut inte förtryckta, och jag bär min hijab stolt. Ingen gjort detta val för mig — jag gjorde valet för mig själv.

Jag vill vänligen be dig att lära dig mer om min religion och Muslimsk kultur idag .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar