#FacingAIDS för World AIDS Day

Tror att HIV är skrämmande? Vi gjorde också, men nu är vi #FacingAIDS för World AIDS Day (#WorldAIDSDay).

Min man och jag pratade om fosterhem och adoption från våra tidigaste datering dagar. Men som vi ansåg som speciella behov vi var öppna för att, vi är överens om: vi skulle inte känna sig bekväm föräldraskapet till ett barn med HIV.

Vad vi visste om HIV sedan var baserade i okunskap i stället för utbildning. Sedan efter födslar av våra två första, vi trodde de skulle inte vara säker om vi antog ett barn med HIV. Men nu är jag mamma till sex, varav en med HIV. Vi är tillsammans med andra i #FacingAIDS idag, som visar att HIV inte bara är en namnlösa, ansiktslösa, orsak från 80-talet.

Så vad har förändrats?

Idag, okunnighet behandlas som en otäck ord eller en förolämpning, men ordet betyder helt enkelt en brist på kunskap eller förståelse. Okunskap i sig är inte fult eller skamligt, om vi inte väljer att ta emot den när den konfronteras med fakta att det är tvärtom. Med en magisterexamen i specialpedagogik, jag var kunnig om ett brett spektrum av behov av särskilt stöd. Under tiden, med en HIV/AIDS-utbildning som fastnat i min 90-talet högstadiet hälsa klass, jag var okunnig om det.

Då en gammal bekant från min hemstad smittats med HIV från en pojkvän. Hon är yngre än mig och enda på den tiden, och jag tyckte att hennes framtid var dyster. Nu har hennes tillstånd är det hanteras väl med medicinering, hon träffade och gifte sig med sitt livs kärlek, och medicinska framsteg inte bara låta sin man att stanna kvar i HIV - men också att ge dem frihet att ha friska biologiska barn om de väljer att göra så.

Titta på hennes resa med HIV att utvecklas fick mig att inse hur lite jag visste.

Som min man och jag lärde mig mer och mer från betrodda läkare och andra källor, okunnighet krossades. Den utbildning som växte på denna plats så småningom ledde oss till att säga ja förra året till antagandet av tre syskon, varav en har HIV.Jag önskar att jag kunde säga att alla våra vänner och familj valde utbildning över okunnighet. De som inte gjorde det. Medan jag fortfarande sörjer vissa av dessa förluster, jag kan inte ändra någon annans val. Och ibland som suger.

Nyligen, jag bröt min personliga regel om att läsa kommentarer på en ny Skrämmande Mamma inlägg om HIV på lekplatsen och på ett Facebook inlägg av Läkare efter pediatric HIV avslöjande var en show ämne. Dessa kommentarer stucken. Många kommentatorer inte bry sig om att läsa artikeln, titta på showen, eller göra sin egen forskning innan du svarar så starkt mot HIV, vilket tyder på att barn som min bör utestängas från den offentliga skolor, lekplatser, idrottslag, och liknande. Under tiden, USA har noggrant spåras HIV-överföringar i årtionden, och viruset har aldrig varit överföras i någon av dessa miljöer eller ens i hem-miljöer som vår.

I både blogginlägg och TV avsnitt, HIV risker sägs vara minimal på grund av läkemedel som hämmar HIV-virus massor till punkten som kan påvisas i blodet. Ja, som en mamma, jag är nöjd med dessa medicinska framsteg. Men andra barnen inte är i riskzonen för att mina barn får behandling, andra barnen inte är i riskzonen på grund av HIV inte överförs i barndomen aktiviteter. HIV-behandling bara skyddar mitt barn från att bli sjuka eller avancera till en AIDS-diagnos. För sexuellt aktiva människor med HIV, odetekterbart virus massor att förhindra partners från upphandlande det, även om HIV-status bör lämnas ut så att alla parter informeras och samtycka.

Men på lekplatsen, i kyrkan, eller i skolan, är det någon medicinsk eller säkerhet behovet av information till administratörer, lärare, föräldrar, eller andra barn? Nej. En del familjer, som i mitt fall väljer att lämna ut så att vi kan utbilda andra, men vi är under inga medicinsk, juridisk eller etisk skyldighet att göra så. HIV är endast närvarande i sperma, vaginal vätskor, bröstmjölk och blod. De tre första kom inte till lek bland barnen, och när det kommer till blod, HIV har aldrig varit överförs genom blodiga näsor, flåtts knän, skadad hud, blod bror pakter, eller andra barnolyckor. Aldrig.

Så mycket som jag försöker att utbilda allmänheten, de val andra människor kommer att skada mitt barn en dag. När andra väljer rädsla över fakta, de går miste om en fantastisk kille som gör världen till en rikare plats.

Den enda person som inte har ett val är detta scenario är mitt barn. Innan du tar ett andetag, ett virus som gick genom en liten en som aldrig frågat för denna diagnos eller stigmatisering. Jag kunde välja att säga nej till kunskap. Du kan välja att säga nej till utbildning. Men mina barn fick aldrig ett val.

Kanske du började läsa med samma attityd som jag har. Kanske du fortfarande inte är säker. Det är okej. Det är inte okunniga att de vill lära mer och inte bara ta en mammas ord för det. Kolla in länkar som dessa prata med vårdpersonal som du känner och litar på, eller göra andra utbildade forskning på egen hand.

Och sedan göra dina egna val. Jag hoppas att det kommer att gå med oss i slut stigmatisering och arbetar mot en AIDS-fri generation, men det beslutet upp till dig.

Relaterade inlägg: Min HIV Barnet Leker Med Ditt Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar