Som En Arbetande Mamma, Detta Är En Fråga Jag Önskar Att Folk Skulle Sluta Fråga Mig

När mitt kreditkort bill kom in förra våren, jag dog lite inuti. Det var stort—sätt högre än vanligt—och jag kände att min mage att vända något som jag stirrade på bilden längst ned på sidan. Usch, på allvar? Jag hatar räkningar och hantera pengar och vuxna ansvar i övrigt. Den guttural, stönade jag släppa ut samtidigt som gungade bill tillbaka på mitt skrivbord var bara en liten bit dramatiska, jag svär.

Nej, jag hade inte gått på en massiv shopping spree eller har betalats för en resa utomlands—jag önskar att så var fallet. Istället hade jag plågats upp en mördare Visa faktura att betala för två månader sommarläger för mitt barn, som tydligen inte lämnas att klara sig själva när skolan är slut sessionen.

Mina barn är unga, och för att jag älskar dem, jag ordna barnomsorg i stället för att överge dem på skolloven. I min region, dagen lägret kostar ca $225 en vecka per barn (utan att extended care). Dagis är ungefär samma. Skolan semester i sommaren är ungefär åtta veckor lång, men min man och jag tog två veckor ledigt. Då återstår sex veckor för att täcka varje år med betald barnomsorg som är säker, bekväm, och erbjuder en positiv upplevelse. Inga bekymmer, eller hur?

Så förra våren, jag forskat alternativ, fått rekommendationer från vänner och andra mammor i gemenskapen, gjorde ett schema och föll flera tusen dollar i lägeravgiften. Sätta på sommaren!

(Sidenote: I ett samhälle som utvecklats (ännu ofullkomliga) som denna, gör vi verkligen inte har mer prisvärda alternativ barnomsorg? Och varför är skolan för åtta veckor?!)

Jag trodde att avgifter läger och ut-daterat den akademiska scheman var tillräckligt för att få mig att förlora min jävla hjärna, men nope, det är en annan utmaning:

Försvara Min Värt Utanför Hemmet

Jag är en förälder och en anställd människa. Min man är den samma. Och ändå, i ögonen på fler människor än jag någonsin kunde föreställa mig, vi är inte lika. Vårt ansvar i hemmet och på arbetet ges inte samma vikt, och jag kommer alltid att ses som "väljer" att arbeta medan min man har helt enkelt ett jobb.

Som feminist, jag är inte chockad av detta fenomen. Detta är inte en ny kamp. Jag förstår att jag ska ses som en mamma först, och en författare/karriär person som andra. Min man antas vara försörjare medan något arbete jag gör är tydligen en bonus. Titta på mig med mina söta små jobb, att hjälpa till! Min man, å andra sidan, kommer att ha en eloge för några grundläggande föräldraskap han gör (se hur söt HAN är, att hjälpa till). Världen är en märklig plats.

På PA-dagar eller när något av barnen är sjuka, det förutsätts att jag ska vara en stanna hemma medan min man åker till jobbet. I verkligheten, vi turas om att—om min make är i huvudsak erbjuds Helgonförklaring varje gång han föräldrar. Och då blir det värre.

Jag talade med en familjemedlem om kostnaden för sommarläger när hon släppt ner en bomb. "Är det ens värt det för dig att arbeta?"

Jag var förbluffad. Sedan hörde frågan igen, från olika vänner och släktingar. Varje gång gav jag en avvisande svar som avslutade samtalet. Men det budskap som stannade med mig.

"Var det värt det för mig, som kvinna och mor, att arbeta utanför hemmet?"

På vilken nivå menar du?

Ekonomiskt? Tja, ja. Jag tjänar tillräckligt med intäkter för att täcka kostnaderna för barnomsorg och fortfarande bidrar till mitt hushåll. Det är pengar som går mot vår familj—samma typ av pengar som min man gör på sitt jobb. Vi faller i samma inkomstklass. Så varför är inte vem som helst som tyder på att han stannar hemma? Varför är det inneboende "värt det" för honom att arbeta, samtidigt som jag har för att bevisa mitt värde i samma fråga?

Känslomässigt? Detta är svårt att svara på eftersom mamma skuld är verkliga och det suger. Jag älskar mina barn mer än allt annat i världen, och jag saknar dem när vi är ifrån varandra. Men jag är fortfarande deras mamma. Vår kärlek och bond är stark. Jag gör frukost på morgonen. Jag uppmuntra och verka för dem, ta dem till aktiviteter, puss skrapade knän, och förmedla syskon-strider. Jag lyssnar på deras barn-funderingar på egenskaper hos unicorn och ligga i sängen med dem tills de somnar. Jag går till dem på natten när de har haft en mardröm eller behov av att kissa (badrummet hallen är skrämmande och kräver att " hålla handen-support). Min man gör alla dessa saker också, naturligtvis. Vi har två barn, så det finns gott om föräldraskap för att gå runt. Så ja, vi älskar dem och vill vara med dem, men vi gillar vårt jobb. Och, du vet, ekonomisk säkerhet.

Och vad händer med min karriär?

Det fanns innan jag hade barn, och det kommer att finnas när mina barn har vuxit upp. Jag älskar det jag gör, och jag kan inte tänka mig att ge upp det helt. Det är inte att säga att varje mamma (eller pappa) ska fungera. Stay-at-home-föräldrar är otroliga, precis som arbete utanför hemmet föräldrar. Vi lever alla med glädjeämnen och utmaningar som är unika för våra familjer.

Så är det värt det för mig att arbeta? Ja, naturligtvis, det är det. Det är vad jag vill, och vad som är min familjs behov. Som varje kvinna eller man, jag är en människa med kunskaper och intressen och ambitioner. Jag har drömmar för mina barn och drömmar för min karriär, och de är inte ömsesidigt uteslutande. Den enda verkliga frågan är hur jag ska försvara mitt liv, medan min man helt enkelt hans liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar