Frasen Som Gör Arbetet Moms Krypa

Jag är en heltids-arbetande mamma. Varje dag jag går och sitta i ett kontor från 8:30 am till 5 pm, jag är chef på min arbetsplats och övervaka ett team som arbetar under mig. När arbetsdagen slutar jag plocka upp mina barn från skolbarnsomsorg, ta hem dem, mata dem, tvätta dem, prata med dem, läsa berättelser, se till att de vet att de är älskade, och sedan satte jag dem i säng. När du sover, så får jag på med tvätt och mitt skrivande och allt annat som måste gör under "mig tid". Helgerna går åt att transportera barnen till dans och simning lektioner för att se till att de har en möjlighet att delta i fritidsaktiviteter som är omöjligt att passa in under en arbetsvecka.

Det här är vårt liv. Vi följer denna rutin vecka in och vecka ut. Det är inte mer "svår" eller "utmanande" eller "lång" än någon annan form av moderskap. Jag vet för jag har provat dem alla. Jag har varit en SAHM. Jag har varit en WAHM. Nu är jag en arbetande mamma. Sedan blir en arbetande mamma, det är en fras som ofta yttras i min närvaro som har verkligen kommit för att riva på mina nerver : "Jag vet inte hur du gör det!"

Jag vet att den högtalaren i denna fras betyder väl, men jag vet också att de inte tänker igenom konsekvenserna av vad de säger. Under pseudo-gratis rad är några andra underförstådda budskap som undergräver den roll till att arbeta heltid mor. När någon säger "jag vet inte hur du gör det:" de säger också...

"Det är för mycket för en kvinna.'

När gjorde som arbetar och har barn att bli för mycket? Vid vilken tidpunkt gjorde vi sitta ner och bestämma tillsammans att kvinnor, mästare på multitasking, var inte klarar av att behålla jobb, att vara bra på det, och fortfarande vara en bra mamma samtidigt?

När gjorde att fylla dina dagar med aktiviteter som är utvecklande att du blir Mount Everest av moderskap?

"Jag kunde inte göra det.'

Naturligtvis kan du göra det. Faktum är att du redan gör det. Det finns inte någon hemlighet supermakt eller avancerad examen som krävs för att leva mitt liv mer än vad det är att leva ditt hem. Vi båda går upp på morgonen och gå platt-ut gör en blandning av saker vi älskar och saker vi hatar, men som har att göra ändå. Det faktum att min att-göra-lista är olika från din är irrelevant.

"Och vad händer med barnen?'

Vi hade bara våra föräldrar och lärare mötet i år, och den första läraren sa till oss var: "Wow, din dotter måste vara den hårdast arbetande barn här! Jag ser hennes första sak på morgonen, och hon är fortfarande här på skolbarnsomsorg när jag lämnar på natten. Hon måste vara trött i slutet av dagen."

Och då, där var det igen, denna fras: "jag vet inte hur du gör det."

Med tanke på att min happy-go-lucky var barnet som sitter här bredvid mig och rapporten visade henne att arbeta på en nivå som överstiger förväntningarna," vad är poängen med att göra en kommentar som det? Vad på jorden är det jag ska säga? Ja, mitt barn har en skål med flingor till skolan i morgon. Om hon inte har det där, att hon skulle göra samma sak hemma. Ja, hon går till efter skolan och sjukvården, där hon har en stor mellanmål och spelar för ett par timmar med alla hennes vänner. Tre gissningar på vad hon skulle göra om hon kom hem istället!

Borde vi inte vara att berätta för våra framtida generationer att det är OK att "ha allt" oavsett vad just din "alla" ser ut? Behöver vi för att insinuera att en 6-åring som är framgångsrika genom att alla konton, att hennes föräldrar är på något sätt misslyckas med henne eftersom de både arbete? Vad mer behöver vi för att antyda att det hårda arbetet hennes vänners SAHMs gör är på något sätt lättare eller mindre-än? Om jag, som mamma, är att klättra Everest varje dag, vad betyder det för de mammor som väljer att stanna hemma? Är deras dagar något mindre av en utmaning än mig?

Att säga att en arbetande mamma, "jag vet inte hur du gör det," är som att säga till en SAHM, "jag vet inte hur du gör så lite ." Tillbaka när jag var SAHM, om någon hade sagt något sådant till mig, skulle jag ha klöst ögonen ut, och med goda skäl. Då jag klättrade i en helt annan typ av Everest. Personligen, jag skulle vara hårt pressade att producera en ensamstående mamma som jag känner som inte fungerar hennes rumpa bort varje dag. Tanken att någon "typ" av mamma är på något sätt bättre resultat än en annan är helt absurt för mig.

Att uttrycka beundran för varandra är en stor sak, men ännu bättre vore att hitta ett sätt att göra detta utan att undergräva varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar