Jag är Mamma Du Pratar Om, Men det Här är Vad Du inte Ser

Varje morgon, när jag tappar min nästan 10-åriga tvilling pojkar i skolan och alla andra på eftermiddagen när de inte är i efter-skolan-program och jag får plocka upp dem eftersom jag inte jobbar sent, jag ser dig. Jag är mamma du pratar om.

När du ser mig bära högklackat och smink på 8:30 som jag tappar mina barn till skolan på väg till jobbet, du behöver inte se en entreprenör som har startat ett företag från grunden. Du behöver inte se de hinder jag försöker att bryta varje dag i en bransch där det finns mycket få kvinnor vid rodret och ännu färre kvinnor i färg.

Du behöver inte se mig kämpa varje dag för att bekämpa stereotyper och att hålla mitt företag lever och frodas. Jag arbetar hårdare i fyra timmar än de flesta gör i åtta. Men du kan inte se det. Du behöver inte se mig som arbetar sent på kvällen eftersom mina dagar var hektiska, som de flesta mammor, och jag är konsumeras med skuld att mina barn inte kommer hem förrän 6 p.m. tre gånger den här veckan och jag behöver göra en extra ansträngning för att vara den mamma de förtjänar.

Du behöver inte se mig laga mat i fem timmar på söndag och frysa hemlagad mat så min familj äter väl hela veckan, eftersom de flesta dagar jag inte har tid att laga mat. Du behöver inte se mig rusa till och från kväll när jag sitter i bilen och skicka e-post (när du äger ditt eget företag, det är inget 9-till-5 timmar). Du behöver inte se mig gå till gymmet vid 8 p.m., eftersom det är den enda gången på dagen jag kan träna och jag anser att " mig tid "så ingen roll hur trött jag är, jag kommer att dra min röv till gymmet och träna, men du kan inte se det.

Du ser inte många stunder av tvivel på sig själv och utmattning som jag upplever dagligen, som en mamma, arbetsgivare, fru, dotter, syster eller vän. Du tala om hur lätt jag har att det är ägaren av mitt eget företag, att mina egna timmar och få spela klä upp varje dag och ha ett jobb som jag älskar med en passion (vilket jag gör — jag älskar varje bit av det och jag anser mig vara en lycklig anka eftersom det är min passion och jag kan inte tro att jag får gå till jobbet varje dag).

Men vad du inte ser är en kvinna som stannade hemma tills hennes barn började skolan på heltid och hon insåg att hon kände sig tom och outnyttjad och hon behövde göra mer, vara mer än en stay-at-home-mom. Jag säger det med djupt vördnad för vistelse-at-home moms – det jobbet sparkade min rumpa, det är tuffare än någon jag har känt (och jag gick till och med 5 år av barnlöshet kamper, så jag vet något om tuffa situationer). Ägna dig åt att ta hand om din familj och känsla innehållet i detta val kräver en speciell typ av mod, en som jag inte är gjord av. Jag har arbetat sedan jag var 16. Jag slutade arbeta när jag fick mina tvillingar och vara hemma med dem i fyra år var ungefär så mycket som jag kan ta utan att helt förlora mig själv.

När du ser mig, att du inte ser min resa. Du behöver inte se kvinnan som kämpade för att bli gravid, rör sig genom en lång och mödosam resa som lyckligtvis slutade med två underbara pojkar. Du behöver inte se kvinnan som på 5'5", vägde 200 kilo efter att ha fött sitt barn och gick från att vara en glad, självsäker, utåtriktad person till en nästan-enstöring som var knappt hålla huvudet ovanför vatten, eftersom hon nedsänkt sig så djupt i moderskapet, att hon förlorade sig själv. Du behöver inte se kvinnan som förlorat sin identitet som något annat än en mamma, eftersom att bli en mamma hade kommit till ett bra pris till henne. Hon var fast besluten att vara den bästa jävla mamma var det och låta allt annat falla till glömska.

Men med facit i hand är 20/20 och i dag, 10 år efter födelsen av mina söner, jag har avstånd och tydlighet för att se att förlora mig själv då, jag gjorde inte mig själv, mina barn, eller min man en björntjänst. Om något, jag kort-ändra dem. De miste om en kvinna som är dynamisk, hård, livlig och intressant eftersom hon gav upp på någon aspekt av hennes liv som inte direkt innebär att bli mamma.

Men jag är mer än mamma, mer än relationer och roller jag spelar och egen. Jag är en kvinna. Precis som du. Men du kan inte se det. Du behöver inte se det arbete jag lagt in som chef för den förälder som rådet i skolan, där våra barn går i. Du behöver inte se mig volontär min tid och kompetens som jag använder för att tjäna andra föräldrar i vårt samhälle som kämpar för att de är nya i landet eller har andra kamper och hinder som jag förstår eftersom jag har varit där som en invandrare, som någon som inte växt upp här, som inte vet en sak tills mina egna barn började skolan och då bestämde jag mig för att engagera dig som volontär, lära sig mer om ett system för att mina barn var nu en del av.

Inget av vad du ser har kommit lätt eller bara hänt mig. Jag jobbar jävligt hårt för det liv jag lever och bilden jag projektet. Så låt mig bara säga, mamma till mamma, kvinna till kvinna, prata om mig eller inte, men vet att jag inte hör dig. Jag ser dig. Om du verkligen såg mig, du skulle se en kvinna, skulle du förmodligen relatera till, på många nivåer, och se att våra liv som mammor är egentligen inte så annorlunda.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar