Arbetande Mamma Skuld

Jag känner mig skyldig. Om att arbeta. Om den inte fungerar. Om du inte känner dig bekväm på ett eller annat sätt. Den arbetande mamma skuld? Det är brutalt.

Jag trodde att genom att vara en stay-at-home/work-at-home hybrid, jag skulle ha det bästa av båda världar. Men istället känner jag att jag är halv-assing var och en. Jag har knappt tid till jobbet och när jag gör det, jag känner att min son får den korta änden av pinnen.

Innan jag blev förälder hade jag härliga fantasier om hur livet skulle gå. Jag vill arbeta på min dator och skriva ett manus eller redigering vad filmen jag höll på med på den tiden. Och mina barn skulle spela lugnt vid mina fötter med Waldorf-inspirerad trä-leksaker som stimulerade fantasin.

Verkligheten är mer som om jag behöver göra en del arbete som kräver fokusering under min son att vakna stunder, jag låter honom titta på ett avsnitt av Sesame Street eller spela en "pedagogisk" Disney Jr spel online.

Jag har haft konferens samtal där företag i andra änden skulle vara förfärad över att se att jag fortfarande var i min pyjamas, sanering utspillt mac och ost i en pöl av geriatrisk katt kissa. Och att den enda anledningen till att min son var lugnt är att jag har lovat honom glass om han kunde vara tyst under trettio minuter.

På lekplatsen i mitt kvarter, jag ser mest barnflickor. Jag har blivit vän med några av dem. Och när vi jämför våra dagliga scheman, slår det mig att barnsköterskor " hela jobb är att ge uppmärksamhet och vård till barn. De packa barnens scheman med äventyr, klasser, och playdates. Min son är lycklig om vi får till parken en gång om dagen. Och medan jag är där, prova så jag kanske inte, som jag brukar ha att svara på ett brådskande e-post eller två.

Innan du får fel uppfattning, det är inte som han sitter framför TV: n för åtta timmar om dagen samtidigt som jag arbetar. Jag har aldrig låta honom titta på i mer än en timme i TV en dag. De flesta dagar är det en halv-timme. Jag försöker att passa mitt arbete i under sin naptime och när han går till sängs. Jag tar honom till bibliotek, museum, park, etc. Men på dina genomsnittlig dag, han får också forslas runt till banken, posten, en eller möte. Han är inte få hela min odelade uppmärksamhet.

Jag tror att jag ofta höra smälek från andra när de kanske inte tänker på det. Min man med, "Åh, du har redigerat klart det avsnittet idag? Fick han ta en extra lång tupplur?"

Eller min svärmor häromdagen. Vi pratade om när vi kan flytta och eventuella resor till New York City. När jag sa, "Det skulle vara tufft om jag arbetade heltid, men eftersom jag inte behöver vara i staden varje dag, det skulle kunna fungera." Hon chockade mig genom att säga (oskyldigt antar jag), "Vänta. Vill du inte jobba heltid nu?"

Nej. Nej, jag vet inte. Jag arbetar för längden av en Liten Einsteins avsnitt, en tvåtimmars tupplur, och för två timmar mellan min son är läggdags och min. Jag kände defensiv. Gillar hennes intryck från att spendera tid med oss var att jag var alltid på datorn.

Jag kunde stoppa. Jag kan vara en heltid vistelse-at-home-mom. Min man tar i den största delen av vår inkomst i alla fall. Min son skulle verkligen älska att vara mitt enda projekt i livet. Det skulle befria mig från denna skuld .

Men jag skulle förlora mig. Jag vet det. Jag har gjort detta som agerar/film-gör sak sedan jag började i en teatergrupp mitt första år på high school. Det håller mig igång. Det motiverar, inspirerar, och ibland rasande mig. Ibland är jag bitter. Min man behöver inte göra detta val. Vad timmar han jobbar, jag kommer att vara där som den primära vårdgivare. Medan han missar vår son fruktansvärt när han arbetar långa timmar och resor, samhället gör honom känna sig som en "bad" fader för att göra så. Han är bara försörja sin familj.

Om jag fick välja, av kursen Jag skulle välja moderskapet över karriär. Min son är det viktigaste i mitt liv.

Men betyder det att han måste vara det enda viktiga i mitt liv?

Relaterade inlägg: Du Vet att du är Mamma på Kontoret När...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar