Ord Av Vishet För Min 20-Åriga (Och Mig Själv)

Som min dotter är mitt i packningen sina tillhörigheter och flytta till Paris, jag tycker att det är viktigt att se till att alla små bitar av råd som jag har gett under åren har verkligen satt i sten. Jag vaknar i en kall svett på natten i hopp om att förutom toalettartiklar, hon är också packning sunt förnuft och hyfs. Varje morgon, jag har varit rusar in i hennes rum och tror att hennes tillstånd av pseudo vakenhet, jag kan viska uttalanden som kommer att hålla. Samtidigt som jag vill att hon ska komma ihåg åtminstone några av dessa saker, jag inser att några av de råd som jag ger jag önskar att jag hade känt mig själv när jag var 20:

1. Göra kloka val. Ditt val med din kropp, känslor, vänner, män och pengar kan forma som du är.

2. Ring din familj när du har en minut. Moving on är en stor förändring för hela familjen, inte bara du.

3. Fall inte för kreditkort bedrägerier. Om du inte har råd med det, behöver du inte det.

4. Gå ut och få frisk luft. Glöm inte att använda solskydd medan du är på det.

5. Le mot människor–inte på ett obehagligt sätt, men det sätt som du önskar att någon skulle flin på dig på en tuff dag.

6. Alltid köpa saft från barn som kan ställa upp ett stativ.

7. Vara ärlig, om inte så är det bara att göra dig själv att må bättre. I så fall, håll det för dig själv.

8. Vara snäll, och vara försiktig med att bränna broar. Människor tenderar att dyka tillbaka upp i våra liv när vi minst anar det. Men detta betyder inte att du bör vara någons dörrmatta.

9. Volontär.

10. Få sova på natten, men inte ignorera värdet av en middagslur.

11. Använd buddy-systemet.

12. Kom ihåg att alla har bagage, även om det inte verkar som det.

13. Alltid tips på minst 15 procent. Köket personalen och waitstaff är inte samma sak.

14. Titta på den ljusa sidan saker. Det känns bättre än att bara klaga.

15. Om du inte är nöjd, ändra på något.

16. Lyssna. Öva tålamod.

17. Fastställa regler med rumskamrater direkt. Det kommer att spara krångel senare.

18. Tillbaka saker i samma skick som när du lånar dem.

19. Handwrite dina mor-och farföräldrar. I själva verket, handwrite brev till olika personer minst en gång i månaden.

20. Skicka riktiga tackkort. Texter och e-post räknas inte!

21. Inte ge någon pengar räknar med att få det tillbaka. Du kan bli besviken och vänskap fläckas. Om du ger någon pengar och returnera det, som uppmanar till fest.

22. Njut av äventyr och vart det tar dig. Prova nya saker.

23. Inte vara rädd för att misslyckas om det innebär att du fortfarande växande och lärande.

24. Uppmärksamma tidsfrister. Datum när det kommer till räkningar och arbete kan vara en liv-växlare eller åtminstone en smärta i kredit om missade.

25. Bilder och inlägg på Internet försvinner inte. Använd sekretessinställningarna!

26. Tidning om goda tider och hård. Dela med dig när du är redo, eller håll det för dig själv.

27. Lämna inte bensintanken är tom för nästa person. Samma gäller för toalettpapper.

28. Fråga andra om råd. Obs: Du behöver inte ta alla på det.

29. Läsa för nöjes skull, läs medvetenhet, läs för hobby, läsa för arbete. Bara läsa.

30. Lita på din magkänsla. Om du inte skulle vara stolta över att dela ditt beslut med andra, det är inte ett bra samtal.

Min dotter har slutat rullar med ögonen och har börjat att ta hänsyn till några av mina rekommendationer. Även om jag kanske aldrig har en dotter som älskar att ringa och prata i telefon, jag är uppmuntrad av hennes val i brevpapper och tom tidskrifter som har gjort sin väg hem från Mål. En ny planner var köpt, vilket bör bidra till att lösa några av min mamma bekymmer.

Om inget annat, jag vet att hon har den känsla av äventyr och förtroende för att packa en väska och ta chansen att gå ut på egen hand. Min globala explorer har visat att hon kan ta för sig av livet och har levt upp till det bästa råd jag fick en ny mamma: "ta upp henne för att vara en stark och självständig ung kvinna som vill leva livet fullt ut."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar