Jag Kommer inte att Tolerera Ett "Annorlunda Perspektiv" När Det är Baserat På Uppenbara Lögner

Alltför många av oss lever i en ekokammare. Vi omger oss med människor som delar vår världsbild och konsumera media som gör att vi mår bättre om åsikter. Det är ingen tvekan om att vi alla skulle kunna dra nytta av att höra olika åsikter och att försöka se saker och ting i andra perspektiv.

Jag tror helhjärtat på detta, vilket är anledningen till att jag nyligen bestämde mig för att våga sig in på främmande territorium—Fox News' Facebook-sida.

Vad jag fann där var inte "olika åsikter", utan något helt annat. Något som lämnade mig skakad och störd.

Låt mig förklara.

Jag värdesätter kvalitet journalistik och försöka finna den mest opartiska nyheter källor som jag kan hitta. Jag använda sig av sajter som mediabiasfactcheck.kom för att sålla bland de många alternativ och hitta försäljningsställen med minimal bias och hög saklig rapportering. Jag brukar alternera mellan vänster-center Washington Post och höger-center Wall Street Journal tillsammans med en handfull andra seriösa (för människor som förstår journalistik) försäljningsställen.

Som de flesta Amerikaner, Jag tillbringar också mycket tid på Facebook. Även om jag hatar binära liberala/konservativa etiketter, man skulle kunna beskriva de flesta av mina vänner som liberalt sinnade. Och jag är väl medveten om den effekt detta har på flödet av information som kommer via min Facebook-feed.

Generellt, den enda gången orden "Fox News" komma över min feed är när någon klagar på dem. Så jag bestämde mig för att kolla Fox ' s Facebook sida för att avsiktligt utsätta mig själv för att andra åsikter.

Eftersom jag var i okänt territorium, jag trodde att jag skulle lätta på i sakta. Jag klickade på något som verkade ljus och ganska okontroversiellt för de flesta konservativa Amerikaner—en video av Melania Trump dekorera det Vita Huset till Jul .

Jag såg videon—vackra dekorationer—och läs sedan kommentarerna.

Jag förväntade vissa liberala/Demokratiska/vänsterorienterade kritik, som det händer i omvänd liberal-lutande platser också. Jag är inte främmande för att kommentaren vitriol från varje vinkel, så inga överraskningar där.

Men, jag räknar inte med den allra första kommentar till detta:

Va? Är denna person säger att Obamas bort födelsekyrkan från Vita Huset? Det verkade skumt för mig, så jag gjorde en liten sökning. Säker nog, Vita Huset födelse (officiellt kallas Daghem) har varit på utställning i Östra Rummet i Vita Huset varje år sedan 1967—inklusive varje år av Obamas presidentskap. Samma födelse. Samma plats. ( Du kan även se det på Obama i Vita Huset i detta HGTV tur—bilder 13-17. )

Jag sa till mig själv att det var bara en enda, fördomsfulla, okunniga kommentar. Jag menar, det hade mer än två tusen gillar, men . . .

Åh, nej. Det finns en annan.

Och en annan.

Och . . . det bara fortsatte.

Det är inte alla av dem, men du får idén. Jag var golvad. Varför så många människor tror födelsekyrkan har varit försvunnen från Vita Huset när det är gott, lätt-att-hitta bevis som motbevisar detta begrepp?

När de kallade på den, kommentera förklarade, "jag läste en artikel som sade Obamas bort jesu födelse." Ingen källa. Ingen länk. Jag tvivlar inte på att hon läste "en artikel" som sagt, men från var? Några random hemsida på Internet? Från en faktiska Falska Nyheter webbplats?

Hon tydligt inte var den enda. Jag kunde inte linda min hjärna runt det stora antalet kommentarer uttrycka sin tacksamhet att födelsekyrkan var att göra en stor comeback, trots att det aldrig hade lämnat.

Jag läste också kommentar efter kommentar från människor såååå tacksam för att ordet "Merry Christmas" skulle vara yttrade av Ordförande igen. Kristus har återvänt till Vita Huset! Hallelujah!

Umm, ja. Jag såg Obamas slutliga Jul adress i vilken han sa, "God Jul, allihopa!" inte en gång, utan två gånger. Jag såg när han och Michelle specifikt talade om sin familj är Kristen tro. Jag såg när han sa orden, "vi kommer att gå med våra medkristna runt om i världen som vi gläds i födelsen av vår Frälsare."

Och ändå, kommentar efter kommentar efter kommentar—bokstavligen dussintals av dem—firar Vd Trump säger "Merry Christmas", som om hans föregångare hade förbjudit fras, trots gott om video bevis för motsatsen . Kommentar efter kommentar tacksam för att ha en Kristen i Vita Huset som om ... ja, jag kommer inte ens gå dit.

Är detta den "olika åsikter" att jag borde lyssna på? Är det dessa typer av uppfattningar och åsikter och jag är tänkt att hålla ett öppet sinne om? Eftersom nej tack. Jag vägrar att underhålla människor grova okunnighet om objektiv sanning. Jag vägrar att agera som om någons tankar är giltiga när dessa tankar är baserade på lögner, lögner, mer lögner.

Jag är glad för att diskutera olika perspektiv på politik, ekonomi, vår sjukvård, vår regering, eller något annat ämne, så länge ditt perspektiv grundar sig i verkligheten. Men om du kommer i tro saker som är absolut, utan tvekan inte sant —om du inte tar de två minuter det tar att göra en mycket grundläggande faktum in—hur ska vi kunna ha en konversation på alla?

Inte alla sanningen är svart och vitt, förstås. Det kan ta tid, flit och gräva för att komma till sanningen i en fråga, och ibland "sanningen" är subjektivt. Men det var inte fallet här. Dessa var lätt krossat, uppenbara osanningar som person efter person vidmakthålls. Om att födelsekyrkan hade tagits bort från Vita Huset som Obamas är en dokumenterad ligger . Man hävdar att Obamas inte var Kristen eller inte säga "Merry Christmas" är platta ut, bevisligen falskt .

Och ja, en del på andra sidan av spektrumet tror saker som inte är sanna. Sanning och fakta är viktigt för mig, och jag kallar lögn varhelst jag ser det. Jag har haft att rätta till flera personer som delat den meme misquoting Donald Trump säger att han tror att Republikanska väljare är dumma .

Men ärligt talat, som en meme är ungefär allt jag har haft att rätta sig från mina vänner. Och i nyhetskanaler jag följer, jag har aldrig sett något liknande vad jag såg på Fox News' Facebook-sida. Ingenstans har jag sett så många uppenbarligen felinformerade kommentatorer att upprepa samma lögn gång på gång. Jag var medveten om Fox opålitligt som en källa till nyheter och information men jag var fortfarande chockad av den stora volymen av naivitet och okunskap som jag hittade i kommentarerna där.

Så snälla. Kom inte till mig med böner om att lyssna till människor som föreviga faktiska falska nyheter. Missa mig med uppmaningen att söka olika perspektiv om det innebär att vada genom ett träsk av lögner för att hitta dem.

En övertygelse, åsikt eller synpunkt baserat på bevisligen falska påståenden är inte värt min behandling. Tid. Vägrar att underhålla dem gör inte en person intolerant, det gör dem rimligt och intelligent. Att tolerera är löjligt och ologiskt. Och om din åsikt är baserad på lögner, är det ogiltigt och att det ska kallas ut som en sådan.

Jag kommer ändå att söka olika åsikter, men jag kommer inte att vara på väg över till Fox News att göra det. Det var alldeles för läskigt för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar