Jag Kommer Att Göra Något För Mina Barn. Förutom Att Dela Med Mig Av Min Mat.

Jag skulle ge mitt sista andetag för mina barn — bokstavligen skulle handla mitt liv för deras med absolut noll att tveka. De behöver en njure eller en ögonglob, eller hälften av det blod i min kropp? Slog mig med några anestesi och ta vad de behöver. Jag skulle gå till världens ände, dra mig över en öken tills jag är så torr som sand, skrapa längs hundratals miles av trottoaren på mina händer och knän om det innebar att rädda dem från att skada eller skada eller sorg. Jag skulle göra allt för mina barn, med en liten-men-viktigt undantag.

Jag kommer inte att dela min mat med dem — eftersom det inte finns något "vi" i "min mat."

Jag vet. Föräldrar bör föregå med gott exempel av generositet och en ger anden, och jag strävar efter att göra så varje dag — i andra områden. Men när de kommer till mig med dessa stora, vädjande ögon och hoppfullt uttryck frågar om jag ska bespara en matbit eller en klunk av vad jag noshing på, de är uppfyllda med en snabb och hänsynslös nope och de skulle sluta bättre på att nå innan de hittar sig själva med en oavsiktlig bita på såret. Jag försöker inte vara elak, men det finns några helt legit skäl till varför jag inte vill ha dem alla i min förfriskningar, om jag äter godis eller grönkål.

Först och främst, barnen är brutto AF. Jag har sett dessa fingrar sondera olika munstycken (och då torka resultaten på mina väggar — tack så mycket, smågrisar) och lämnar toaletten utan att stöta på minsta spår av tvål. Jag har bevittnat hur de rester av tuggas upp mat glida in i koppen efter att de får en drink, och strängen av spotta ca tjockleken av en bogserbåt rep att binda upp sin läpp för att ditt glas. Jag vet hur de slicka smak av Blog och grädde ur Oreos och sedan lämna slobbery resten när bra saker är borta. Jag tar min mat som är för allvarligt för att tillåta det att missbrukas på ett så vidrigt sätt.

Då det är frågan om mellanmål ojämlikhet — nämligen att mina barn får äta smaskiga saker hela tiden, och det har jag inte. De få cupcakes och de mjuka, frostat socker cookies på skolan när det är någons födelsedag. De får godis på varje semester och klubbor på banken drive-thru. Under tiden jag är här tyvärr begränsar mitt intag av socker så jag kan passa in i gungorna när jag tar dem till lekplatsen (plus, mina leggings har bara så mycket stretch).

Så när jag är dykning i den deliciousness som är en av mina få och långt mellan avlat, de jävla väl bättre att tänka två gånger om att be mig att dela med mig. Åh, du hade en cupcake på skolan och att kortas Twinkie din vän gav dig på bussen, och nu vill ni ha en bit av min vecka att behandla? Kliva av, sucka. Det ska vara någons födelsedag snart igen.

Titta — jag ge dem all den näring de behöver. Det är inte som jag sitter där och tuggar på ett eller medan de väntar med tomma skålar som Oliver Twist. De är inte utslagna. Och om jag har något speciellt avundsvärda, som en låda Girl Scout cookies för jag vill inte komma ut, jag kommer ekorre bort dem och njuta av dem privat. Jag är inte fyllning mitt ansikte med godsaker framför barnen medan de är mumsa glädjelöst på morotsstavar.

Jag tillbringar mina dagar ger allt jag har, nästan i all oändlighet — för det är vad mammor gör . Mitt barn suga upp min fysiska, mentala, och emotionella energier som jag shuttle dem från plats till plats, komma ihåg viktiga saker på deras vägnar, verka för dem, förmedla sina argument, hjälpa dem med läxor. Och om jag vill hålla något så trivialt som min mat från dem, jag tänker inte känna skuld över det. Eftersom som varje förälder kan berätta för dig, det är ganska mycket det enda som jag kan garantera är min, och min ensamma.

Jag är inte undanhålla kärlek eller omsorg eller parental guidance, bara att Cadbury ägg undanstoppade i min översta byrålådan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar