Här är Varför jag inte Betalar Mina Barn För att få Bra Betyg

Jag har inte för avsikt att betala mina barn ska få bra betyg i skolan.

Inte visste jag att detta var min filosofi tills jag blev förälder, men jag tror betala barnen för grader berövar dem en viktig lektion liv: att få bra betyg är belöning, tillsammans med en ljus framtid eftersom de arbetade hårt på något, övervann utmaningar, och lärt sig nya färdigheter.

Vissa människor hävdar att skolan är en kid ' s jobb, så varför inte betala dem? Tja, som en stay-at-home-mom som inte får betalt för mitt jobb, att idén inte riktigt sitta bra med mig. Dessutom, skolan är inte min unge jobb. Att vara ett barn är deras jobb. Skolan hjälper dem att lära sig och kommer att hjälpa dem att bli framgångsrika på en dag, men bara om de arbetar hårt på det. Skolan är absolut nödvändigt för att livslångt framgång, men jag vill att mina barn ska hitta motivation att arbeta hårt i skolan för att de motiveras av sina egna prestationer och mål, inte av mitt bank-konto.

Lättare sagt än gjort, även om rätt?

Mitt jobb som förälder är att lära mina barn önskan att arbeta hårt. Och detta är den del av föräldraskapet som inte händer över en natt. Det tar en hel del arbete, mycket tid, och mycket läraktig stunder. Och när du börjar betala dina barn för grader, det känns som att du bara ställa upp dem för fel typ av motivation och förväntan om en omedelbar belöning.

Jag får överklagandet. Barn älskar att kontanter, särskilt kontanter som de får spendera efter eget gottfinnande. Och om muta barnen med pengar och iThings ger bra betyg, då blir det så. Jag får det ibland — det känns som en desperat situation eftersom du körs ut av idéer för att hjälpa ditt barn att låsa upp sin sanna potential.

Men den omotiverade barn har att hitta motivationen i sig själva, och ibland tror jag att det innebär att lära sig den hårda vägen. Acceptera dålig kvalitet, återta test, vad det nu kan vara.

Kanske ditt barn kan vara den typ som helt skulle vara intresserade av en extra 20 spänn. Vad innebär det egentligen för dem i det långa loppet? Visst, det får uppdraget vände i tid och undviker ett underkänt, eller ännu värre, en sviktande år. Men vad har barnet faktiskt lärt mig från den erfarenheten? Jag tycker att det är värt att tänka på.

Har de lärt sig att om du jobbar hårt i skolan kommer du att börja ta stolthet i ditt arbete? Nej. De har lärt sig om de arbetar hårt i skolan, men de kommer att få några pengar.

Men vad händer nästa gång ett ögonblick av desperation dyker upp? Vill du fortsätta att betala dina barn att följa upp med alla livets utmaningar och ansvar? Vill du öka mängden när nyheten $20 bill avtar? Det känns som en oändlig loop.

Visst, det är absolut mer arbete för att lära ett barn hur motiveras av sina egna ansträngningar. Och om jag hade behärskar det redan, mina barn skulle alla har fläckfria sovrum. Att få en mitten-skolan-barn i åldern för att göra en bedömning av deras livslångt mål är ingen lätt uppgift heller. Oftast, de är bara glada över att kunna göra det genom dagen och tjäna sin tid för skärmen. Men genom att undanhålla belöningar som pengar och ägodelar, över tiden, kan du lära ditt barn att vara stolta över ett väl utfört arbete. De kommer att se att framgång händer inte över en natt, men är en väg som är lång och ofta innebär uppoffringar.

Så vad kan vi göra istället för att hjälpa våra barn att bli motiverad? Här är några idéer:

Ge verbal beröm.

Varje gång min dotter sätter i en solid insats i att städa hennes rum, jag påpeka hur vacker det ser ut och visa henne hur mycket trevligare det är att spela i att rent utrymme. Visst, hon kan inte helt få det nu, men hon kommer så småningom.

Hjälp ditt barn lära sig att vara ansvarig.

Jag tror att detta är den i särklass svåraste i min erfarenhet. Första gången var jag tvungen att låta min dotter ta konsekvenserna av glömt läxor i stället för att rädda henne, jag trodde att jag skulle dö av hjärtesorg. Men över tid, våra barn kommer lära sig att det är deras ansvar att lyckas i livet, inte vårt. Och det enda sättet att göra det är att inte rädda dem om och om igen.

Håll dig till dina vapen.

Barn kan känna när saker och ting är även något förhandlingsbart. Lär dina barn att arbeta hårt i skolan är inte förhandlingsbara via att göra saker som att undanhålla privilegier. En natt på en kompis eller skärmen inte ske förrän jobbet är gjort. Om du kan vara konsekvent, de kommer att lära sig att skolarbetet i sig har ett värde, och att de belönar sig själva med att avsluta det i tid och att få behålla sina privilegier efter att arbetet är gjort.

Så jag kommer inte att betala mina barn för betyg eftersom jag inte vill att de ska tänka att den enda anledningen till att arbeta hårt är att ha pengar för mer saker. Och med tre barn, jag är inte säker på att jag skulle ha råd att hänga med incitament ändå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar