Varför jag inte Kalla Mitt Barn "Dåliga"

Jag förstår inte vad som gör att spädbarn och småbarn "bra" i ögonen på de flesta.

Min dotter var en bra baby, enligt de flesta. Hon ville inte bråka mycket på natten, aldrig haft kolik, log tidigt, och var nöjd med att sitta själv, och låt nästan alla håll henne. Kort sagt: Hon var inte olycklig, så hon ville inte göra alla runt omkring henne olycklig. Jag är glad. Men så vitt jag är orolig, termen "lätt" är mycket mer passande än "bra".

Men nu när hon kommer in adventuresome barn scenen, hon plocka upp en handfull av "dåliga" vanor.

Eller är de dåliga?

Den kultur jag är omgiven av säger mig att barn vredesutbrott i mitten av Walmart är "dåligt". Antingen barnet eller föräldern måste ha misslyckats vid en viss tidpunkt för en sådan scream-fest att uppstå. Men en snabb genomgång av min Facebook-feed (särskilt under valet säsong) avslöjar att vi vuxna fortfarande kasta vredesutbrott. Visst, vårt raseri-inlägg kan tyckas mer logiskt och relatable—men är det det?

Barnen skriker för att de inte förs till parken. Vuxna klagar och gryta när de har kallats in för att arbeta på sin lediga dag. Är det verkligen en skillnad?

Picky ätare är förment "dåligt". Visst, vi vuxna tenderar att njuta av mer mat än småbarn gör, men vi slå upp våra näsor på många rätter som uppskattas av olika kulturer.

Vi vuxna hatar att vara på is. Vi gillar inte att prata med representanter kund som inte talar vårt språk också. På ett liknande sätt, småbarn gillar inte att bli tillsagd att vänta. De gillar inte när människor ignorerar deras långa stream-of-consciousness berättelser.

Skillnaden? Inte mycket—vi bara vet hur de ska hantera vår frustration med färre tårar (för det mesta, att de är).

Jag har sett småbarn som blev tillrättavisade för att de inte krama någon eller vägrar att se en vuxen i ögat. Allvarligt, folks? Varje gång vi vuxna pratar med någon, vi göra instant beslut om huruvida denna person är säker, är trevlig, tillmötesgående och vänliga. Från det, vi är förväntade att veta om vi ska undvika eller bli vän med dem. Barn analysera människor också. Vi kan inte förstå varför de väljer att föraktar andra, men antar att de är bara att vara oförskämd är inte OK.

Nu, missförstå inte vad jag säger.

Vredesutbrott, pickiness, ilska—det här är inte bra saker. Men de är mänskliga saker.

Småbarn är mer påträngande när det gäller att tala om för oss om deras preferenser och åsikter, visst. Men detta är inte för att de är dåliga. Detta beror på att de inte har social kompetens eller kunskap vi har. Förstår de inte att deras önskemål kan resultera i massor av arbete för sin sömn-berövas föräldrar. Det är svårt för dem att förstå hur sårande ett "du är fet" kommentar kan vara att någon som försöker att gå ner i vikt.

Småbarn är små människor som försöker lära sig hur man navigerar i världen. Allt som är främmande för dem. Deras förmåga att verbalisera är rudimentär, i bästa fall. När starka känslor är närvarande, är det troligt att de inte vet hur de ska kommunicera på ett annat sätt än klagan.

Så ja, jag ska göra mitt bästa för att undvika vredesutbrott innan de inträffar, och att avsluta dem så snabbt som möjligt. Men jag kommer inte att straffa min dotter för att ha känslor och önskningar—jag ska påminna henne om att andra människor också har känslor och vill.

När hon vägrar att krama någon, jag kommer inte att tillrättavisa henne. Det är hennes kropp. Om hon inte vill ha fysisk kontakt med någon, det är hennes val .

Om hon är ovillig att äta sallad, det är OK. Jag kan inte stå ut med lakrits. Att tvingas äta det absolut inte skulle ändra min åsikt, och jag tror inte att det att ändra hennes heller.

Ja, att fostra ett barn kommer att ta en dum insats. Nej, jag är inte alltid går att få det rätt. Men detta är inte ett stadium där barn är dåliga. Detta är en scen där barnen får lära sig om sociala färdigheter, språk, mat, verktyg, samtycke, och känslor på ett astronomiskt snabb takt.

De kan hindra dig och mig. De kan uttömma oss. De kan få oss att våra wit ' s end och tillbaka igen. Men de är inte skadliga. De är bara att räkna liv. Och en dag, vi kommer (förmodligen) att se tillbaka och sakna denna galna, underbara, ansträngande skede av livet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar