Det Upprörande, Förändrade Huden Av En 40-Årig Kvinna

För några månader sedan, jag gick till affären och köpte en korg av face-produkter—Stridex kuddar, face wash från Neutrogena, och en stack av tvättlappar. Jag tog mina inköp hem, lossas dem i övervåningen badrum, och berättade för mina tre döttrar, "Du är välkommen att använda det här när du känner för det." Jag visade dem hur kuddar arbete och förklarade syftet med tvål. Mitt mål har varit att ge mina döttrar med den kunskap och de verktyg de behöver för att möta de förändringar som jag vet kommer. De har varit ivriga studenter, men det har fått mig att inse en sak: jag vet en fan av mycket mer om teenage hud än vad jag gör 40-någonting hud .

"Lyssna, flickor, om du inte minst skölj ansiktet med varmt vatten varje kväll, det finns en god chans att din hud kommer att bli typ av äckligt. Det är också därför du måste se till att du ändrar ditt örngott." De stirrade tillbaka på mig med stora ögon och min mellersta dotter sade, "Det finns barn på skolan som får röda saker hela tiden. Vad kallar du dem? Skrattgropar?"

Jag kröp ihop. "Finnar." Det är ett ord som låter lika ful som den beskriver, och jag har aldrig varit så bekvämt att säga det. Jag tyckte också att jag inte har dem fortfarande i min 40-talet. Men här är jag, med mer problematisk hud och hår än jag har någonsin haft i mitt liv. Jag har försökt att läsa tips på webbplatser och i tidningar för kvinnor i deras 20s, 30s, 40s och 50-talet, och jag fortfarande inte känner sig vuxen nog att ha en "skin regimen."

Någon gång under de senaste åren, min hud har genomgått en betydande förändring—plötsligt och utan förvarning. En dag var jag bra med min oregelbunden användning av fet-hud-anti-blemish tvätta, nästa jag kom ut ur duschen med mitt ansikte på elden. Genom läggdags för min hud var spänd, men på ett mycket dåligt sätt, och när jag vaknade av att min hud var bokstavligen peeling. Jag började använda en känslig hud lotion för att försöka bekämpa den flagnar. Nu har jag acne. Jag trodde acne var en tonårig sjukdom.

Försöker att fixa saker som går fel på mitt ansikte har helt förändrats för. Plocka och pressa inte alternativ längre, eftersom oh my gosh, min hud inte läka längre. Mitt ansikte är som en arkeologisk plats, och jag kan identifiera finnar månader gått från den fortfarande rosa prickar. Concealer sitter som en hinna på toppen av min hud—det är ingen blandning.

Jag har försökt att dra uppmärksamheten bort från mitt allt gulblek hud med eyeliner och mascara, men nu, förutom att inte kunna dra en rak linje av liner över min lock, kan jag räkna på det blödande över hela min ögonlocket inom en timme av ansökan. Min mascara fläckar också, och jag har försökt varje varumärke från apotek knockoffs Christian Dior. Också, inte icke-glittrig ögonskugga ens existerar? Jag gör mig ser ut som ett tragiskt försök att vara en extra i High School Musical .

Att gå utan smink fungerar inte heller. Vissa dagar beslutar jag mig för att gå au natural, drar upp mitt hår i en hästsvans, en fjäder på lite mascara och nypa mina kinder för färg. Den verklighet jag möter i min backspegel på bilen är en dyster ansikte som ser förbi sin premiärminister. "Fräsch och frisk" är ett skepp som seglade flera år sedan.

Den bästa delen av min dag är att tvätta min makeup ut på kvällen. Mina barn bryr sig inte hur jag ser ut hur som helst, men jag väntar på den dagen min äldsta dotter frågar använda smink. En kväll när jag satt med alla tre döttrar läser en berättelse, min yngsta nådde hennes fingrar ut och rörde vid min panna. "Mamma, hur gör du för att göra din hud berätta historien med dig?"

"Det är enkelt," min äldsta sa, mosa hennes panna huden i hennes fingrar och flytta runt.

"Men din hud är inte gushy som mamma," sa den minsta.

Jag kände att mina kinder blir röda och var redo att skära samtalet kort när min minsta fortsatte, "jag hoppas jag ser ut som dig när jag blir stor, Mamma."

"Jag också," sade mina andra två döttrar.

Min hud kan vara sälg och koppärrig, men det är minst tre personer i världen som tror att jag är vacker precis som jag är . Och det är bara bra med mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar