"Kvinnor Kör' Magazine Cover Har Första Plus-Storlek Löpare

Den största sak om locket modellen på augusti-numret av Kvinnor Kör tidningen är att, ja, hon är inte de små. Bilden i ljust rosa, mitten av steglängd, och kör längs hennes favorit väg i Brooklyn ' s Prospect Park är Erica Schenk. Jag kommer inte att ringa hennes kurviga, plus-size eller atypiska. Vad jag kommer att kalla henne är en löpare. Detta skydd är ingen liten sak för Kvinnor Kör och jag menar det bokstavligen.

En snabb genomgång av locket modeller från de senaste åren skulle avslöja massor av sex-pack magar, lår luckor, långa magra ben och biceps som hör till gun show. Över tid, det har naturligtvis varit en uppsjö av elite kvinnliga löpare, vars lilla athletic ramar är en av orsakerna till att de kan slå av sex minuters km. Även spridda bland de 100 pundare finns några genomsnittliga kvinnliga löpare, om med genomsnittligt du menar som väger 125 kilo, med platt midriffs, och med kistor som inte litegrann. Så denna senaste omslag, med en vacker ung kvinna som inte passar in i den formen av alla sina tidigare modeller, är typ av en stor sak. Jag har bara fått en fråga för Kvinnor Kör ...

Vad i helsike tog så lång tid?

Detta är vad vi ser ut, vi riktiga kvinnor löpare. De tävlingar som hänger i mitten-eller baksidan av förpackningen. De som vaknar innan barnen komma upp och ge sig ut i mörkret, bara för att få sina mil. Kvinnor som en dag bestämde sig för att de skulle flytta deras kroppar, som kanske aldrig sprungit en mil i deras liv, och nu avsluta 10Ks och halv maraton, behandla dem som de är lustfyllt dagar av shopping.

För nästan 15 år sedan jag stod på startlinjen i min allra första maraton. Jag tittade runt i havet av människor som omger mig, och jag skall erkänna att jag var lite i chock. Dessa människor är på väg att köra 26,2 miles? Mina ögon åkte från tjocka lår till muffin tops, från slappa armar och mage däck. Jag lärde mig mycket den dagen, bland annat att alla de människor, som kanske inte har såg som löpare, var i själva verket real löpare. De kom i alla former och storlekar, och jag menar alla storlekar. Vi i kör gemenskapen redan vet att löpning är mycket mer än vad dina fysiska storlek. Och de som inte ser ut som löpare? Tja, lita på mig, de är starka, de passar, och de kan flytta. Vad gör det mer fantastiskt är att de rör sig mer massa, mer vikt är ansträngande deras knän och tjat sina fötter, och ändå är de passerar de mindre löpare. Du. Gå. Damer.

Jag har sedan dess kört ett ton mer tävlingar, och även hittat mig själv snyftande med glädje på årets Disney Princess Halv Maraton, som jag såg en löpare kommit över mållinjen, armar pumpa i luft, tårarna rinner nerför hennes ansikte, hennes läppar, munnen, "jag kan inte tro att jag gjorde det." Hon var en Erica Schenk. Om du såg henne gå ner på gatan, du kan även tänka på dig själv, hon måste slå på gymmet och lägga mindre kolhydrater. Men när du ser henne springa? När du ser hennes leende, hennes ande, hennes engagemang och drivkraft, du ser någon du vill vara inte en storlek.

Jag kan bara hoppas att detta skydd, och den medföljande kort intervju med Schenk inne i tidningen, kommer att brista skinny täcka modell bubbla. För kvinnor som har dragit oss bort från att köra eftersom de tror att de inte har rätt kropp för det, eller människor kommer att döma dem, eller kommer de att se dum, jag säger till dem, gå och titta på en tävling. Stå vid sidan och titta på alla storlekar och former av människor bris av dig. Men viktigare än att titta på den bredd av sina höfter och tjocklek på sina lår, titta på glädjen i deras ansikten när de är klara. Det är en bra återspegling av den verkliga största sak om deras kroppar, deras HJÄRTA. Schenk säger det bäst: "en Del kvinnor tror att eftersom de har kurvor de inte kan köra eller inte köra. Löpning är för varje kropp som helst."

ADVERT

Lägg till din kommentar