Stora Skaror Utlösa Min Ångest, Så jag var Tvungen Att Visa Mitt Stöd För Kvinnors Mars På Mitt Eget Sätt

Låt oss tala om färgen rosa. Att växa upp, jag tog en stolthet över min aversion mot färgen och min ovilja att vilja något bara för att jag var en flicka och det är vad vi gjorde. Jag älskade sport, så är det i svart och vitt i världen av ett barn, jag valde att vara en "idrottsman" över att vara en girly girl.

Så började min offentliga detestation av allt rosa och min en-barn protest. Men sedan växte jag upp. Med tiden kom insikten att jag kunde ha det på båda sätten; jag kunde vara både en feminin och en idrottsman. Ännu till denna dag har jag fortfarande då och då befinner mig tveksam när du köper något rosa, eftersom djupt ner att rädslan för att sprida en stereotyp jag aldrig passar egentligen aldrig gick bort. Men det häftiga är att den kvinna jag är idag kan aldrig definieras av de färger jag bära eller den sport jag spelar. Om något, de är bara en liten insikt i den komplicerade och vackra människa jag är att lära oss att älska mer och mer för varje dag som passerar.

Igår var det Kvinnors Mars på Washington och jag ville inget mer än att vara det. Jag vill vara med i DC med mina vänner, skriker och skriker för vad vi tror på, och gör historia. Men tyvärr vad vi vill och vad som är bäst för oss är inte alltid samma sak.

Sedan kommer tillbaka till skolan, jag har känt en energi och passion som jag hade för länge sedan glömt att jag hade kapacitet för. Jag vaknar varje morgon längtar efter att se vad dagen har i beredskap. Bara för jämförelse skull, den andra dagen hade jag en magsjuka som höll mig kvar i sängen hela dagen. Detta är något som för tre månader sedan, skulle ha lät som den perfekta dagen, men blev istället en dag önskar jag var någon annanstans, men instängd i mitt rum ska röra galen. Så medan alla dessa förändringar bara ladda batterierna mig att fortsätta att öva på de färdigheter jag lärt mig i "Hjärnan Rehab," jag är fullt medveten om att i den stora tingens ordning, min helande resa har bara börjat. Och det är därför jag inte var i DC igår. Jag vet att det här var en once-in-a-lifetime-upplevelse, men jag vet också att i en skara som stor, något instängd i ett hav av människor, min ångest skulle skjuta i höjden och jag kan nästan garantera att en panik attack skulle komma.

Att komma till rätta med mitt beslut att stanna hemma var inte lätt. Vid första, jag var arg för att min hjärna var att förneka mig möjligheten att vidta direkta åtgärder mot osäker på banan för vårt land. Som ett två-tiden överlevare av sexuella övergrepp, Donald Trump och hans kommentarer och åsikter om kvinnor horrify mig . Som en allierad, de trodde att någon av mina vänner skulle kunna utsättas för ännu mer hat och fördomar under de kommande fyra åren skrämmer mig. Och som en Amerikansk, en utbredd uppfattning att det här landet inte redan är bra gör mig ledsen. Det var av dessa skäl som jag ville mars. De är också logiken bakom varför jag kände att mitt beslut att stanna hemma var bara en förlängning av mitt privilegium och en akt av total egoism.

Här är sak dock: Själv-medkänsla och att lära känna sig själv tillräckligt väl för att veta dina gränser är inte självisk. Om jag hade brutit benet och var på kryckor, jag skulle inte må dåligt över att missa de mars. Erkänner att jag har ett legitimt medicinskt tillstånd, snarare än att gräla på mig för omständigheter som är utom min kontroll, bidragit till en förändring av mitt perspektiv. Istället för att fokusera på vad jag miste på, det drev mig att hitta andra sätt att vara delaktiga.

Och det var så jag fann mig själv i mitten av Lancaster City klockan 10 på morgonen i går morse, med läppar målade ljust rosa, med ett leende brett som Ukelele Explosion sjöng sånger om solidaritet med de hundratals andra protester som händer i hela landet. Jag hade perfekt syn. Uppe på toppen av en avsats, jag såg hundratals människor stod på torget med sina rosa fitta hattar stolt; allt det stå inte bara med DC, men också med alla andra Amerikanska utöva sin Första Ändring rättigheter idag.

Det var i det ögonblicket jag insåg varför det var mars så viktigt. Oavsett geografi, när så många människor från alla samhällsskikt samlas kring en gemensam sak, något extraordinärt händer. Hopp och positivitet att varenda en av dessa vackra människor utstrålade kombineras för att skapa en praktiskt taget materiella energi. Det spelade ingen roll vilka vi var eller var vi kom ifrån eftersom det under detta rally vi blev ett.

Så tack President Trump, eftersom med dina ansträngningar att splittra oss, kan du i stället gav oss motivation att komma tillsammans står verkligen förenade. Du gjorde hemmafruar till aktivister, fäder till feminister, och främlingar till vänner. Men, viktigast av allt, du förändrade mitt livslångt att det påverkar tillämpningen av färgen rosa. Jag inte längre ser det som ett ålderdomligt kön stereotyp, för efter idag, färgen rosa symboliserar styrka, hopp och enhet. Och så hårt som du kan prova, det finns saker som ingen lagstiftning eller executive order kan någonsin ta bort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar