Detta Är Anledningen Till Att Kvinnor Kan Verka Jobbig

När jag går nerför gatan, speciellt om jag är ensam, jag visar väldigt lite känslor på mitt ansikte. Jag brukar stenklädda eftersom jag har vant sig vid att vara på det sättet. Som kvinna, om jag visar för mycket känslor av något slag på mitt ansikte, jag öppnar upp mig för något. Vad vet jag inte, tills jag är djupt in i det.

Ibland är det helt enkelt någon som vill berätta hela sin livshistoria. Ibland är det någon som försöker sälja mig rabatt kabel-tjänster. Ibland är det någon som försöker få mig att gå med i deras kyrka eller köpa några eteriska oljor. Och ibland är det någon snubbe som är tvungen att få min uppmärksamhet för vad anledningen kan vara.

I college, en kille som jag visste nonchalant genom andra vänner sade till mig, "Oj, jag trodde du var en tik. Men du är riktigt fin!" Jo, naturligtvis, jag är trevlig . När jag frågade varför han kände så, sade han Jag såg menar . Va. Då så. Jag menar, jag är inte skyldig någon ett leende, speciellt män. Eftersom mer ofta än inte, det kommer att leda till en potentiellt besvärlig eller rentav farlig situation. Ta till exempel det här Twitter-tråd.

Denna kvinna var att känna sig otrygga i sitt eget bostadsområde på grund av att en man trodde att det var okej att överskrida en gräns. Visst, hon behövde inte säga hej tillbaka till honom.

Men hon ska inte behöva tänka på det faktum att denna kille skulle följa henne hem bara för att hon sa hej till honom och låta honom ge sin hund en behandling. Och ingenstans har hon sade att det var okej att röra henne.

Som bara kramar en främling? Män som anser att rätt till kvinnors kroppar, som är vem. Och den här killen var en stor kille, det är en chans som om hon försökte objekt eller sätta upp en kamp, han kan allvarligt skada henne.

Jag hade en liknande sak hände mig. När hon gick med min son i hans barnvagn Hörde jag ett ljud bakom mig. Instinktivt vände jag mig om för att se om buller hade kommit från och snabbt fick ögonkontakt med en man. Inse att ljudet var inget, jag fortsatte min promenad. Men buller inte var ingenting. Mannen hade försökt att få min uppmärksamhet. Jag insåg snart att han gick i min riktning, försöker att prata med mig. Så jag artigt men bestämt bad honom att lämna mig ifred.

Jag kommer att Häftklamrar för att skriva ut något, och den här killen som var efter mig i butiken. Återigen försökte han att närma sig mig, och jag igen fast de bad honom att lämna mig ifred. Sedan när jag var på datorn, med min sons barnvagn drog bredvid mig, mannen försökte slå upp en konversation med mitt barn. Han frågade honom för en high five, och eftersom min son var tre på den tiden och hade sett mig tala till mannen, han är skyldig.

Jag förlorade det i det ögonblicket. Hur vågar den här mannen tror att efter att jag bad honom att lämna mig ifred två gånger var han kommer att få min uppmärksamhet genom att med hjälp av min son? Sedan hade han mage att bli upprörd med mig, som om jag hade varit fel.

Här är en liten newsflash, grabbar: ingen kvinna är skyldig dig något . Du har inte rätt till hennes uppmärksamhet. Försök inte att blockera hennes sätt att få henne att prata med dig. Inte placera dig själv på ett sätt som hon inte kan undvika att du, om hon vill. Du har inte rätt att röra henne.

En gång, medan jag väntade på tunnelbanan, en man kom fram till mig och plockade mina öronsnäckor ur mitt öra. Jag har aldrig förbannade någon ut riktigt så. Han sade att han skulle försöka få min uppmärksamhet, eftersom han trodde att jag var söt. Puh-lease. Det finns så många saker som är fel med detta. Om en kvinna har hennes hörlurar i, eller har på sig hörlurar och inte ta bort dem när du försöker få hennes uppmärksamhet, ta tips. Hon är inte intresserad.

En gång för folket i ryggen: Kvinnor inte är skyldig någon uppmärksamhet, särskilt en främling. Vi bokstavligt talat aldrig vet om man ler mot en kille på gatan och kunde avsluta fruktansvärt. Naturligtvis är inte alla som är ute för att skada oss, men som vi tyvärr inte veta förrän det är för sent. Risken alltid alltid väger tyngre än fördelarna. Det kunde sluta som den perfekta rom-com, men det kan också sluta som en skräckhistoria på kvällsnyheterna.

Kvinnor vill inte vara ovänlig, men när konsekvenserna kan vara livshotande, det är ofta det säkraste alternativet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar