Jag Omprövar Mitt Drickande, Och Detta Är Varför

Jag kan inte komma på en enda gång jag hällde en drink för mig själv, av mig själv (jag lagar mat; det kändes italienska). Jag är en social drinker. Saken är den, att jag är mycket sociala. Jag går ut minst 2 nätter per vecka. Om jag inte ut, jag är ofta värd för eller delta i playdate-middag hemma. Och mer ofta än inte, när 5 pm arbete visslar, sjunger, de Sancerre kommer ut. Hur startar du smuttar och barnen börjar samla alla filtar och kuddar från alla de olika sovrum och förvandla vad som en gång var ett vardagsrum i en jätte fort medan vi har beslutat underförstått att låta dem. Alla är nöjda. (Ibland undrar jag om barnen märker oss att dricka. Och, om så är fallet, vet de varför? De noterar hur humör och regler har plötsligt avslappnad? De tar fördel?)

Jag älskar att dricka för att fira min födelsedag, din födelsedag, din 5-åriga dotters födelsedag, ett engagemang, ett bröllop, en vän på besök från utlandet, en vän på besök från New Jersey. I själva verket, när jag är omgiven av mina favorit vänner/människor, min filosofi är "Låt vinet flöda."

Så ja, jag tycker om att dricka. Men jag hatar att vara berusad — min fysiologiska njutning höjdpunkter på avslappnad och tipsy. Jag hatar när jag sluddra ord eller inte kan kommunicera vad jag tänker. Tanken på att vara en "berusad idiot" förskräcker mig. Men jag älskar smaken, den ritual som du smuttar på och smeker en stam glas. (Jag platt-out vägra att dricka vin på andra kärl. Allvarligt, jag har avstått från restauranger som bara serverar vino i dessa fåniga, tunn lowball glas eftersom de tror att det framkant.)

Jag är en sucker för restaurang lottning. Jag älskar naivt att intervjua sommelier och försöker få fram om han har någon känsla för humor och det faktum att han eller hon nosar, sips, och spottar vin för en levande. Jag respekterar att vinet har en historia. Det säger något — och det gör de människor som har att erbjuda. Det finns kanske ingen högre smicker än gratulera en vän ger dig när du öppnar en otroligt läcker och obscent dyr flaska rött bara för att de är glada att du är där för att dela det med dem.

Detta tidigare augusti, men samtidigt som återberättar en särskilt social vecka till en vän, jag erkände att jag inte kunde komma ihåg en dag i de senaste sex eller sju dagar när jag inte hade konsumerat minst ett glas vin. Min vän skämtade svar, "du Kanske är en sommar alkoholist?" Det fick mig att skratta och tänka.

Ni ser, det finns en hel del att "fira" i sommar: bra väder, massa fester för att hedra sade vädret, stranden, ingen skola, lata morgnar, den 4: e juli, Labor Day, Memorial Day, sommarsolståndet. Dag dricka är acceptabelt — normen — i sommar solen, under ett parasoll vid poolen eller i trädgården, grilla. Med tiden 5 pm träffar, jag sover eller vill Dionysis jag var.

Kom Labor Day, jag känner mig positivt inlagd och längtar efter att torka ut. Jag gör inte det "nykter September" några av mina vänner åta sig att eftersom jag hatar "absolutes" (som inte äter kolhydrater någonsin ), men jag definitivt göra en medveten ansträngning kommer hösten att hålla sig till en förändrad diet av 1-2 drinkar eller glas vin på mest när jag är ute med vuxna. Saken är den, jag ser fram emot att dessa nätter — inte bara för de vuxna företaget, men för att dricka meny på horisonten. Och jag undrar i hemlighet om det är ett problem.

Jag har aldrig varit — eller måste — omtänksamt av min dricka innan. Jag har noterat en nyligen rörelse bland vissa kvinnor, mammor oftast, att bli mer medveten om sin alkoholkonsumtion eller sluta helt. Inte nödvändigtvis för att de är beroende av — vad det innebär — utan för att de vill bli friskare, piggare och nutid, eller för att de ogillar deras beroende av alkohol.

Min vän Krister skriver om sitt beslut att avsluta sin egen onda cirkeln med alkohol vackert och utförligt på sin blogg Ivy League Osäkerhet . Och Laura McKowen har varit obeveklig om samhällets binär-men-blind förståelse av alkoholism, och tvingar oss att antingen etiketten oss alkoholist, eller vägra att det är ett problem, oavsett hur-i-mellan-vår relation är med det.

Fram tills nyligen, jag privat undrade om andra gissa vår dricka var bara en annan väg för att kvinnor och mammor att känna skuld, vår specialitet. (Nu att det är borderline-okej — enligt Dove Tvål och en och annan Ashley Graham magazine cover — att inte vara en storlek 2 och äta vad vi vill med måtta, låt oss känna skuld om något annat som vi använde för att njuta av!) Jag har helt enkelt inte få varför kvinnor, som inte var verkligen beroende av (igen, vad det nu innebär) skulle electively avstå och vägra sig en av livets — och föräldraskap är — stora nöjena. (Förutom, naturligtvis, när denna så kallade nöje orsakar smärta — det kan vara att du, dina nära och kära, främlingar.)

Men på sistone och jag kan se varför vissa kvinnor väljer denna väg, att välja det— inte tvingas ut i urskiljas nödvändighet. Eftersom nyligen jag känner att min kropp är i uppror när jag får inte tal om vin, mat, tid och sömn exakt rätt. Jag vaknar på natten, varm och svettig. Kom på morgonen, jag är grinig, huvudvärk-y och allmänt missnöjd med mig själv (inte liten del på grund av att mer dricka innebär mer mat, vilket innebär mer onödiga kalorier). Och om jag är groggy, det sista jag vill göra är att gå till en övning klass, men irriterande pre-paid det är.

Så, dricker får mig att tappa energi och gå upp i vikt: Inte perfekt kombo för en kvinna med barn i hennes 40-talet. Jag bestämmer mig för att priset är för högt. Men två månader senare, kommer jag återigen att förlora reda på hur mycket vin som jag hade på middag och drabbas av samma kända konsekvenser. Vad är det de säger om förmågan att lära från våra misstag är det enda som skiljer oss från djuren?

På de rastlös morgon-efterrätt, jag ser över att finna att min man, som är på fem år och min senior, inte ens det. Fucker vaknade upp vid 5:45 am för en 8-mile kör trots att han drack betydligt mer än mig kvällen innan. Jag vill vara glad för hans förmåga att göra allt, men alla jag känner är hat, som min fem år gamla rycker i mig att få ur sängen för att förbereda en frukost han håller inte att innehållet i för minst en timme. Och jag undrar: Hur kommer det sig att min man — som troligtvis konsumerar alkohol 5 dagar i veckan, mellan post-work drinkar (aka "möten"), öl för idrottsevenemang, och vin med middagar — inte en enda gång har uttryckt behov av att sakta ner eller omvärdera hans pigg livsstil?

Så jag funderar på detta och försöker att vara "mindful", som de säger, om något som jag ärligt talat ogillar att behöva tänka alls. Jag är bitter eftersom dricker brukade vara om överge — om inte tänka. Och jag tänker att jag inte har någon form av lösning, samtidigt hoppas jag inte behöver en, hoppas att det inte är ett problem som måste lösas."

För mycket av det goda är en dålig sak, men jag tror inte eliminera bra saker från mitt liv lätt. Jag älskar glass, och bara för att jag har en benägenhet att släppa loss och drabbas av dålig mage värker som ett resultat, jag har inte förbjudit det från mitt liv helt och hållet. I själva verket, medan jag kan skämtsamt förkunna: "jag behöver en drink" efter att ha drabbats av genom en av mina kids' maelstroms, jag är långt mer benägna att vända sig till glass i riktigt mörka tider för känslomässig tröst.

Tack och lov, jag oroar mig inte ett dugg om att vara tråkigt på en fest utan alkohol. I själva verket, jag oroar mig mer om att vara tråkig talar om att inte konsumera alkohol än att faktiskt inte konsumerar det. Men det är något som jag tror att vi — och jag — måste sluta titta på i absoluta vad vi än väljer är vårt personliga bästa kursen.

ADVERT

Lägg till din kommentar