Kvinnor Som Dricker Lika Mycket Som Män, Men Vetenskapen Säger Våra Levrar Är Förbannad

"Nu när semestern är över, jag måste sakta ner på drickande," säger jag till mina väninnor som vi är huffing och blåsa genom vår jogga. Jag är trött. Jag sov inte bra, förmodligen för att jag stannade uppe för sent binge-watching Skamlös och dricka ett extra glas vin.

"Jag också," man säger.

"Mig tre," den andra säger.

Detta har blivit ett alltför vanligt tema under våra morgonpass, eller på playdates, eller ens när du går ut för, ja, drycker. Vi säger saker som, "jag kommer att dricka medvetet," eller "jag bara verkligen vill ha en drink när jag ska laga mat" eller "Ibland, jag inte ta en drink i natt och jag sov så bra." Vi försöker att analysera varför, efter att ha stoppat barnen i säng, när officiellt från klockan för dagen, finner vi ofta oss själva mys upp till en flaska cabernet.

Vi har många ursäkter:

1. Vi är stressad.

2. Det är vår belöning i slutet av dagen för alla galna saker vi har att ta itu med.

3. Det hjälper oss att koppla av.

4. Det är en accepterad form av självmedicinering.

5. Det är en vana.

6. Det är jättegott.

7. Det hjälper oss att somna.

8. Vi är vuxna och vi vill bara för att vi kan göra vad vi vill, för helvete.

Tja, det visar sig att jag och mina vänner är inte de enda kvinnor som dricker mer och förmodligen motiverar det varje kväll med våra många, många mycket giltiga ursäkter. En färsk studie gjort av National Drug and Alcohol Research Centre på University of New South Wales, Australien, fann att kvinnor är nu att dricka så mycket som män. Forskarna tittade på en sammanställning av studier som gjorts över 100 år mäter alkoholvanor av 4 miljoner människor. Detta gav dem en ganska bra titt på vad som händer i levern av massor av människor.

Det visar sig, att våra levrar är positivt veva.

Män som används för att dricka mer än kvinnor, men som överpresterande att vi är moderna kvinnor har fångat upp. Fram till 1910 män som drack två gånger så mycket, och var tre gånger mer benägna att ha problem härrör från att dricka eller skadas av att dricka. Men kvinnor födda mellan 1991 och 2000 ha motsvarade deras manliga motsvarigheter på alla tre av dessa — inte den typ av kvinnors jämställdhet som vi letar efter.

De skäl som kvinnor dricker så mycket mer varierade och mest troligt har att göra med drycker är billigare, ökad marknadsföring till kvinnor, och skapandet av saker som sangria och hallon kosmopoliter. Och även vår nuvarande politiska klimatet. Jag känner att jag, personligen, att dricka är bara accepterat i min värld. I själva verket, det är socialt uppmuntras. Det är kul, det är ofarligt, det är vad alla gör.

Så varför känner jag som skuld ibland? Varför måste jag berätta för mina vänner och mig själv på morgonen går, samtidigt som vi aktivt försöker göra något gott för oss själva, att jag måste sakta ner på vad jag äter?

Problemet är, för kvinnor, med mer än sju av alkohol drycker varje vecka kan börja med att anställa förödelse på våra kroppar. Kvinnor lever är mindre, och att vi bara inte kan metabolisera alkohol också. Enligt National Institute on Alkoholmissbruk och Missbruk av Alkohol kvinnor som dricker mycket är mer benägna att få cancer, hjärtsjukdomar, och skrumplever. Vi kan inte bara slam tillbaka tequila shots som pojkar, tyvärr, utan att ha en ökad risk för hälsoproblem.

Jag vet allt detta. Jag vet att statistiken. Jag vet att orsakerna till att kvinnor dricker mer än den rekommenderade mängden är skiktade och varierad och mer komplicerad än en artikel kan komma in. Jag vet också att när jag dricker för mycket, att jag inte sover bra, jag behöver inte fungera på min fulla nästa dag, och jag känner att en slingrande mask av tvivel att jag faktiskt inte göra vad som är bäst för mig eller min familj. Det är jag.

Så detta år ska jag ta ett steg tillbaka och ta en bra, hårt, upp i den fluorescerande belysning titta på vad jag gör. Kanske fråga mig själv lite svåra frågor . För min familj. För mina barn. För mitt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar