Kvinnor Är Vackra Människor, Inte Objekt

Det kan vara smickrande att bli uppmärksammad och uppskattad av män, och även andra kvinnor. Alla kvinnor i någon mån vill att önska. Vi vill känna sig sedd. Vi vill bli sedda. Vi vill känna sig vackra.

Så när en människa meddelanden vår skönhet, det är skönt. Ibland.

I hela mitt liv, även i högstadiet, jag har blivit "märkt" av män. Det var en dag i 6 th klass när jag skulle rida min cykel ner på samma gata, och vid ett stoppljus, en äldre man i en lastbil rullade hans fönstret ner, visslade på mig och sedan fastnat med fingrarna på sidorna av munnen och stack tungan mellan dem. På den tiden hade jag ingen aning om vad denna gest betydde, men jag förstod att det fick mig att känna mig icky. Jag visste att det var något sexuellt, och när han gjorde det, min mage vände sig om och jag kände mig sjuk.

Saker som har hänt på ett minst varje vecka sedan dess. Det händer att alla kvinnor, på grund av någon anledning, vissa typer av män som tror att vi är här för deras nöje. Vissa män anser att kvinnor som saker som ska användas.

Och det är äckligt.

Jag har lärt mig genom åren hur man undviker ögonkontakt med dessa män. Hur man fortsätta att gå som om jag inte hör deras förnedrande sexuellt kommentarer om min röv. Hur man låtsas att jag är inte äcklad av deras beteende och ord om vad de skulle vilja göra med mig om de får chansen.

Efter att jag gått ut high school, jag blev sexuellt utnyttjad vid ett flertal tillfällen, och denna sak som hände var att jag började tro att jag var bra för att män var sex, och att det på något sätt, det var mitt fel.

Jag har alltid fått höra att jag är en sensuell person. I en session rådgivning en gång, när jag talade om att förlora min oskuld genom att bli våldtagen på en fest, rådgivare svar till mig var: "Tja, du är en mycket sensuell person." Jag hade ingen aning om vad ens säga. Jag frågade henne vad hon menade och hon sa: "Tja, hur du klär dig, hur du spelar med dina smycken. Du har bara en naturlig sensualitet om dig."

Så det var det. Din skönhet gör det ditt fel att män bruk och missbruk dig. Med människor, jag har alltid känt mig som ett objekt, ett föremål, ett medel till ett slut.

Ingen gör någonsin catcalls om din vackra själ eller ditt medkännande hjärta. De behöver inte ens skrika ut genom fönstret på hur smart du är eller att du är en bra mamma. Det är aldrig tänka att du skulle vara någon som de vill spendera resten av sitt liv med, eller ens att de skulle vilja lära känna dig för du verkar vara en riktigt cool person.

Det handlar alltid om sex.

Det är alltid om din kropp och vad den kan göra för dem.

Det är aldrig om dig. Det är alltid om dem.

Nyligen hade jag en gift man framföra ett stort intresse av att sova med mig. Innan det eskalerade till att och innan han insåg att han var gift, att det var till synes oskyldiga flirtar, och jag måste erkänna, det var trevligt. Det var kul att känna sig attraktiva och önskvärt efter är inget annat än en mamma för de senaste tre åren. Det var smickrande.

Jag fick fjärilar för första gången på många år, och det var coolt att känna märkt av en anständig människa. Men sen insåg jag att han var gift, och det blev samma historia som med varje annan historia. Det visade icky. Det påminde mig om alla andra situationen jag tycks stöta med män när alla de är verkligen intresserad av är hur jag får dem att känna sig och vad de anser att jag kan göra för dem.

Det är denna sak som händer i samhället där kvinnor verkar vara att sätta in en lose-lose situation. Om du anses attraktiva på alla eller ring någon uppmärksamhet åt din skönhet, som du på något sätt har bjudit in obehagligt, olämpliga män säger (eller gör) vad de vill till dig, och det är löjligt.

Jag arbetar hårt på min kropp. Jag är stolt över hur jag klär mig. Jag tycker om att klä upp och ser bra ihop. Jag gör det för mig själv eftersom det gör mig att må bra. Jag behöver inte klä dig för att imponera män. Jag får inte redo i morgon hoppas jag vända gifta männens huvuden. Jag behöver inte kolla i spegeln innan jag lämnar i hopp om att få hollered på av män på gatan när jag går till jobbet.

Men när det händer, jag känner att jag borde täcka upp mig. Jag känner att jag bör klä dig i löst sittande kläder för att inte visa min kropp på alla. Som jag ska hålla mina ögon och ner och inte uppmärksamma mig själv på något sätt. Och jag känner mig skyldig för att hålla några yttre skönhet som märks för män.

Det är ett frustrerande faktum att det finns män som leds av sina penisar och sina egna sexuella behov. De bryr sig inte vem som är på den andra sidan av sina ord eller beteenden. De ser kvinnor som saker som ska användas. Naturligtvis inte alla män arbetar på detta sätt, men de som gör det svårt för kvinnor att känna sig trygg i sin egen hud.

Så att de män som tycker att kvinnor är här för ditt personliga nöje, vi är inte .

Din catcalls är inte smickrande. De är inte söta. Din hemlighetsfulla försök att komma i mina byxor när din fru inte ser inte få mig att må bra. De gör mig illamående.

Jag vill inte ha för att täcka in mig i ett muumuu för att undvika att din förnedrande kommentarer. Jag vill inte gå som om jag inte har något förtroende för så att jag inte uppmärksamma mig själv. Jag vill inte känna mig skyldig för att klä med sexiga klass.

Jag vill inte vara din sexleksak. Jag vill inte få dig att må bra om dig själv.

Och jag vill inte vara din fantasi.

Min kvinnlighet inte är något att användas av dig. Min skönhet är inte att vinna, och det är inte heller min kropp.

ADVERT

Lägg till din kommentar