'Missfall Tatueringar' Hjälpa Kvinnor Att Berätta Sina Historier För Förlust

Genom att dela med sig av sina missfall tatuering, denna kvinna är att hjälpa andra att läka och berätta sina historier

En av de svåraste delarna av miscarrying är att prata om det efteråt. Ofta är kvinnor som gjort att de känner att de bör gå förbi deras sorg snabbt, särskilt om det var en tidig förlust. Men vad många inte inser är hur helande det kan vara för en mamma att prata med henne om hennes missfall öppet. Det är därför en kvinna som bestämde sig för att markera sin förlust med ett missfall tatuering som ett sätt att öppna upp samtalet. Och som en bonus, det är också att hjälpa andra kvinnor att prata om sitt missfall.

Joan Bremer förklarar att Idag hur hon valde att komma ihåg det barn hon missfall. Genom en vacker tatuering. "Det tog ungefär tre dagar att återhämta sig, och under den tiden tänkte jag på att skaffa en tatuering för att markera denna livserfarenhet. För mig, alla tatueringar jag har betyder något, och även om det var en smärtsam tid, jag ville ändå kunna komma ihåg det på något sätt."

Efter att ha sökt på nätet för rätt konstverk till att fånga hennes sorg, Bremer hade hennes tatuering gjort bara några dagar efter hennes förlust. Hon senare delade den på Imgur . Resultaten är verkligen fantastisk.

Bild via Imgur

Bremer berättar sin plan för tatuering när det gäller framtida graviditeter. "Om vi klarar av att bära ett barn till sikt och har ett friskt barn, jag kommer att lägga en regnbåge baby till denna design eftersom "regnbågens barn" är barn som är utformade efter en förlust, precis som hur något vackert kan komma efter en storm. Om jag slutar med ett andra missfall, jag kommer troligtvis att lägga till ett annat hjärta till denna design."

Efter Bremer berättade om sin tatuering på Imgur, det gick viral med många kvinnor som delar sina missfall historier i kommentarerna. Av svaret, säger hon, "att Förlora ett barn, även om det är tidigt i graviditeten, är bara så svårt. För mig var det helande att kunna tala om det. Jag vet att det är en viss tystnad om missfall och graviditet förluster, men jag skäms inte att detta hänt mig. Det var en av mina drivkrafter för att få en tatuering i första hand — jag tycker verkligen att det är helande att kunna prata om det."

Efter mitt missfall, jag definitivt fick vibbar från människor i mitt liv, att det var ett utgångsdatum på min sorg. I den meningen att efter ett par veckor, skulle de inte vill ha eller förväntar sig att höra om det längre. Det har varit över 18 månader och när jag tar upp det nu, jag kan känna påtaglig obehag från någon familj och vänner. Men som Bremer säger, det är mycket helande för att prata om det. Mitt missfall gav mig en hel del ångest på grund av hur det som hänt och berätta om det och höra mig själv säga högt de saker som jag var (och fortfarande är) rädd för hjälper mig oerhört mycket.

Även om jag inte har planer på några tatueringar jag vill känna att jag kan prata om min förlust när jag behöver. Kvinnor som Bremer vägrar att hålla tyst och märkning sina kroppar på ett sätt som folk inte kan ignorera hjälper alla som har upplevt ett missfall. Det finns ingen anledning för skam eller för vem som helst att känna sig obekväm. Om en kvinna behöver för att prata om hennes förlust, oavsett om det är för att hjälpa henne flytta på eller känner sitt barn gjorde något slags prägel på världen, människor i sitt liv bör lyssna.

Som Bremer förklarar: "Det har hänt oss, och det har hänt otaliga andra människor. Jag vill kunna dela och prata om det, och i att prata om det kan gå vidare från smärta och besvikelse." Gör missfall mindre av ett tabu är så viktigt att stöd i återhämtning av dem som har upplevt det. Kudos till denna mamma för att tala ut på uppdrag av oss alla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar