Jag Såg En Skymt Av Kvinnan, Min Dotter Kommer Att Bli

Som den flisa i korridoren ljuset lyser i hennes rum, jag tå för att hennes säng för att kyssa henne godnatt. Hon låg stilla, sover, hennes långa bruna hår fläkta över hennes Hello Kitty örngott. De rosa väggarna i hennes sovrum, täckt med tidningen bilder av djur och favorit ritningar från skolan, mjukt sken i månskenet. Hår tillbehör, läppglans, och örhängen kullen byrå där jag en gång bytte hennes blöja.

När jag lutar mig i att försiktigt ta bort den Harry Potter boken vilar på hennes bröst, jag fånga en glimt av den kvinna hon kommer att vara en dag och det hindrar mig i mina spår. Om det är så månskenet lyser på hennes unga ansikte eller hur hennes hår faller som gör att hon ser vuxit upp, jag kan inte vara säker. Eller kanske är det hennes 11-åriga gangly ben fylla upp madrassen eller hennes spik polerad fingertopparna genom hennes kind som får mig att andas. I ett blink of an eye, en millisekund i tiden, ser jag de stunder hon och jag kommer att dela i en plötslig rush.

Jag ser henne skutta in köket i hennes balklänning, flickvänner pålning i bakom henne, alla ivriga att dissekera kvällen och skvallra över en kopp varm choklad och kakor. Jag ser att hon vuxit upp smink och stylat hår att omvandla henne till en orörlig skönhet som kommer att sluta sin far i hans spår. Jag kan höra skratt när hon berättade om fåniga dance moves och de bästa stunderna på hennes största high school night. Jag känner värmen från kram vi delar innan sängen, jag kände mig tacksam att ha henne hemma på ett säkert sätt.

Jag skymta den dag då hon kommer stå i hennes studentrum full av löften och rädd för att möta hennes rumskamrat. Jag kan se hennes förtvivlade ögon rulla så försöker jag att hjälpa till att packa upp sina tillhörigheter och hennes snäva kram som jag lirka mina tårar att vänta tills jag är på ett säkert sätt i hissen. Jag hör hennes glada prat om hennes telefonsamtal hem och känna att den fladdrar i min mage som jag vänta på att hon skulle komma hem för semester. Och jag ser att hon bär sin svarta hatt och kappa, stolt visar upp ett surt förvärvade grad.

Jag tänker titta på ångest på hennes ansikte när hon brokenly detaljer en framtida heartbreak. Jag känner noll i hennes tröja som jag håller med henne när hennes tårar rinner, och silkiness av hennes hår när jag borstar det från hennes panna medan han försäkrat henne att hon inte hittat Något ännu. Jag känner smärtan av att titta på henne återskapa och gå vidare och hoppas att hon kommer att hitta engagemang och äkta kärlek.

Som jag står där och såg på hennes lugna, sovande ansikte, föreställer jag mig att hennes far nervöst att binda och retying hans fluga, som han väntar på sin lilla flicka till slut dressing. Jag tar i hans blå ögon när de simmar med objuden tårar när hon går nerför trappan, en vision av vit tyll och nåd. Jag känner greppet av hans hand som vi både förbereda sig på att låta henne gå, både bittersweet i vår lycka på denna stora dag. Jag titta på henne strålande att gå ner i gången att hennes älskade och känner behov av att lugna sina skakande händer som hon utbyte ringar. Jag känner sorg ryck i mitt hjärta när jag ser tillbaka på hennes klänning segla ut ur kyrkan på ett moln av lycka och spänning. Jag hör den innerliga bönen i mitt huvud att hon alltid kommer att känna glädje över denna dag.

Nu, eftersom jag runt hörnet för att hennes sjukhus rum rinner över mig i ett nafs. Hennes ögon möter mina, både av oss som hotar att gråta, som vi delar i förundran i paketet ligger inbäddat i hennes armar. Jag rör henne trött, utmattad ansikte och få det lilla barnet att mina läppar och undrar hur detta ögonblick kom så snabbt.

Att flyktigt ögonblick av hennes säng, just då var mina förhoppningar och drömmar för henne flödade genom mitt hjärta och verkade så klart, jag undrar om jag var orättvis mot henne. Jag är rädd för att jag har lagt förväntningarna för högt eller för orealistiska för henne att uppnå. Men, som jag stirra på denna vackra varelse på sängen, inser jag att det är okej att hoppas och vill speciella ögonblick för min lilla flicka. Precis som hon låg drömmer, jag kan ha denna lilla stund att drömma också.

Och, i en blink, över nästan innan den hade börjat, hon är min lilla flicka igen. Min söta tjejen som är fångad mellan två världar, inte ännu en kvinna och inte redo att helt överge barndom. Hon har ingen aning om hur mycket jag ber att hennes liv kommer att vara fylld med glädje och syfte. Hon kan omöjligen veta att varje gång jag ser på henne, mitt hjärta sväller av stolthet och, på samma gång, fyller med fruktan att hon kan stöta på svårigheter och verkliga problem. Hon kan omöjligen veta hur mycket jag älskar henne i detta lugn stund.

Jag lutar mig in och kyssa hennes kind i månskenet. Som mina läppar nuddar hennes mjuka hud, jag försöker att outplånligt märke mina förhoppningar och drömmar om henne. Jag lämnar rummet, ta en snabb blick tillbaka och förundras över hur snabbt hon växer upp. Jag blinkar tillbaka tårarna och ljudlöst stänga dörren.

ADVERT

Lägg till din kommentar