Med En Mening, Min Mamma Svek Mig

Med dessa ord, min mamma förseglade affären på min självkänsla. Varje gång jag skrattade, min hand åkte upp över min mun för att täcka de generösa luckor mellan tänderna. Jag slöt mina ögon för att dölja det faktum att skratta gjorde dem till kisa och betonade rundning av kinderna.

Hon har förmodligen inte betyda att jag alltid att se dum ut när jag skrattar. Det kan ha varit att det var jag skrattade åt var något hon inte tycker är roligt. Jag kommer inte någonsin att veta – jag fick aldrig den nerv upp för att be henne innan hon dog. Även om hon var här nu, jag tror inte att jag skulle ha modet att bara slänga ut frågan. Frågan om varför jag såg dum, eller ännu viktigare, varför på Jorden hon fann att vara en godtagbar dom kallar sig på ett barn.

Även om hon inte hade gjort detta uttalande, jag är säker på att jag skulle ha gått igenom faser av låg självkänsla. Jag var tidigt utvecklad, och den generösa bröstet spricker av under min t-shirt ofta lett mig för att korsa armarna över bröstet och lågkonjunktur bakom mina vänner. Jag blev slagen med namnet "Fyra Ögon" tidigt i livet på grund av glasögon, och var plågsamt blyg. Dessa saker, tillsammans med en allmän tendens att spendera alltför mycket tid inne i mitt eget sinne, sannolikt skulle ha lett mig in på en väg av självkritik och för mycket tid framför spegeln.

Emellertid, har detta hårda observation, som kommer från läpparna av den person som jag spenderat nästan all min tid med, avmaskade sin väg in i mitt sinne, att du har huggit sig i ett hörn och sipprar ut varje gång jag släppte ner min vakt. Jag vet inte hur man skratta utan att försöka dölja mitt ansikte på något sätt ser ner i golvet, täcker den med båda händerna, eller erbjuda ett leende istället för att helt skrattar.

Det har varit 15 år eftersom min mor talade dessa ord, men jag kommer fortfarande ihåg.

Nu tittar jag ner på min son spelar i golvet. Han är allround, rultig rullar och dimpled handlederna, en söt, kärleksfull barn att även främlingar utropa över. Han har vackra ögon, de är exakt som min. I mitt ansikte, jag ser dem som skyms av ringar under ögonen eller toppad med burrigt hår. I hans ansikte, men de är perfekta.

Hans skratt är den mest otroliga ljud jag någonsin hört. När han skrattar, han sluter ögonen och squeals, följt av de stora mage skrattar som är gjorda av ren glädje. Han skrattar åt våra katter när de kör av och på upptåg av Den Wiggles. Jag älskar att höra honom skratta.

Jag kommer att misslyckas ibland som en mor. Jag kommer antagligen förlora mitt tålamod och skrika på en gång att jag inte borde. Jag kan glömma att packa sin regnrock till skolan på en dag gatorna översvämning. Jag vet att någon gång kommer jag svika min son.

Men jag kommer aldrig, någonsin få honom att ifrågasätta det faktum att han är den mest fantastiska jag någonsin sett.

ADVERT

Lägg till din kommentar