Du Kan inte Köpa Coola: Visdom Födda på 80-talet

Jag’m sitter på tröskeln till tweendom med den första av de tre, trappa-steg döttrar (6,8,10). Hotet av att inte passa in repor på vår dörr, starkare för varje dag. Jag befinner mig inställsam, som inte vill överlagra distinkta gör ont att jag var tvungen att växa upp på mina flickor, som är utan tvekan avsett att ha all ny skit ärr dem.

Fortfarande undrar jag om det är’t några pärlor från min egen barndom som kan hjälpa till att ge oss alla för potentiellt krokig väg framåt. Ett minne som särskilt kommer att tänka på.

När jag var barn, var saker tajt. Vi var’t de fattigaste av de fattiga, men vi var t o m på den andra sidan heller. Det innebar att man i skolan har jag typ av flöt i mitten, för att inte få värsta missanpassad utfrysning, men också att inte passa in med de rika barnen. Jag hade tur eftersom mina föräldrar inte sätter ett stort värde på status-symboler. De var ganska laid back, kul-loving hippies. Jag var inte riktigt medveten om att vår ekonomiska situation fram till att blåsa upp-och nedvänd triangel symbolen kom till på scenen.

Det var början av 80-talet och alla mina klasskamrater var klädd i peg-benta Antar att jeans med blixtlås vid anklarna, Izod shirts och Endast Medlemmar jackor (allt som allt, inget jag skulle ha velat vara en del av). De hade huggit sina skjortor i så att du kunde se att röda sömmar märke på baksidan högra fickan och frågetecken på knappen i fronten. Jag var lycklig nog i mina utsvängda jeans, eller så tänkte jag.

Jag minns att jag på en sällsynt shopping utflykt med min mamma. Jag spelade i runda hyllor när jag såg den triangel. Det var på ett par i storlek 27 i jeans. Jag drog dem från hyllan och höll upp dem för mig själv. De var lite långa, men såg ut att fungera. De var markerade ned från $75 - $38. Jag kände mitt hjärta loppet.

Jag väntade på att min mamma att komma ut ur omklädningsrummet.

“"Mamma, mamma titta vad jag hittade.”"

Hon såg upp och sade, “"Jeans?"”

Jag nickade. “"Mamma, de är en Gissning jeans. Kan jag snälla få dem? Jag vann"t be för något annat, jag bara ...jag bara verkligen vill ha dem. Detta är den typ som varje tjej i skolan bär." Även när jag sa det, jag visste att jag lät som en efter-skolan-speciellt om att försöka passa in.

Hon tittade på mig ömt. När hon gick mot mig det var trevande. Hon tittade konstigt med taggar av nya kläder som sticker från sin ärm och midja. Jag skakade, skäms över min okontrollerbara och intensiv längtan efter jeans. När hon tittade på priset, jag tittade bort. Hon knackade hanger två gånger och sade, "Låt mig tänka på det.”"

Jag nickade. Att säga att hon’d tänk om det var mer än jag hade trott att jag’d bli. Ett par minuter senare kom hon ut igen och gick direkt till försäljningsdisken. Jag kände mig nedstämd, när jag gick för att hänga jeans tillbaka upp på hyllan. Jag hängde dem i fel storlek, bara i fall, och sedan gick bort efter att ge dem en sista touch.

Jag stod tyst bredvid min mamma. Vi var alltid lite obekväm vid kassan. Hon rörde vid min hand", “Gå och hämta dem."”

Jag skakade, “Va?” Hon såg på mig", “Om du verkligen vill ha dem, jag"ll köpa dem för dig."” Jag flög till stället och tog tag i dem, allt hopp i världen fyller mig när jag avgränsas tillbaka till registret.

Kassörskan log mot mig, “Gissa jeans, nice.” När jag såg den transaktionen, jag trodde alla att jag inte passar in raderas när jag kom till skolan bär Gissa.

Byxorna hängde i mitt rum tills nästa dag i skolan. Den byxben, som det visade sig, inte har en dragkedja. De var raka benen, så jag försökte knöt dem som jag rullade upp dem. De bodde nära min vrist, men var lite skrymmande. Tucking min tröja i kändes konstigt, så jag klungade det på sidan.

Jag var bara utanför skolan när jag hörde några tjejer bakom mig:

"“Snort, ser ut som hon har inre rör runt hennes anklar.”"

“"Är de som pojke byxor?"”

"“Är dessa jeans? Det blå är bara så, du vet, konstigt.”"

"“Jag visste inte Gissa hade en ful stil, jag gör nu.”"

Jag snurrade runt, säkerligen de var"inte talar om mig. Åh, men de var. Vet du hur dessa hemska Disney sitcoms med den fruktansvärda agerar alltid visa mean girls tittar på den tönt tills de får ögonkontakt och sedan långsamt att göra en axel och hår flip? Det som faktiskt händer i verkliga livet, bara allt verkar för att byta till slow motion.

Flickorna gick bort, och allt jag kunde se var min mamma"s ansikte i kassan på köpcentret. Hon trodde att hon hade varit på att köpa mig integration också. Efter att jag fortfarande bar jeans och jag fortfarande blev retad. Jag låter mina skjortor hänga över triangeln och jag didn"t försök att knyta ben. Jeansen var mina jeans, inget mer. Även om jag inte tror att jag någonsin berättade för min mamma om hur illa jag blev retad för dem.

Det lärde mig något, även om det tagit nära 30 år för att sjunka in: Nr plagg eller status symbol kommer att få mig att passa in. Visst, jag"ve hade lystnad efter idé av ett par av Louboutins* eller Gucci handväska, men i slutet av dagen, jag är varken en stilett eller en fin väska typ av tjej. Designer jeans? Säkert! Men kommer de att vara de riguer cut? Mycket osannolikt eftersom jag har kalvar storleken på de flesta kvinnors lår, så skinnys aldrig passform. Och snygga skor? Jag gör det i ett 10 av huden på mina tänder, 11 s är för stor och 10.5 är som enhörningar. Om jag ser något som ser ut distans upp min gränd i en 10, kommer jag att armbågen någon i min väg.

Tittar på mina tre tjejer, jag hoppas att jag kan hjälpa dem att ha frihet att älska vad de älskar, oavsett om det är en typ av kläder eller en genre av musik. Om Finley vill aldrig hål i hennes öron, Briar aldrig omfattar begreppet jeans, och Avery alltid vill bära hoodies, då blir det så. Vi är alla värda fullt pris för våra önskemål. Förpassa oss till ett avslut rack som låter oss prova att dryga in i någon annans värld genom en bakdörr kommer aldrig att fungera och det kommer aldrig att leda till sann lycka.

Åh, och for the record, jag älskar att vara rickrolled. #notsorry

*Jag var tvungen att leta upp hur man stavar Louboutins.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar