Varför Du inte Bör Frukta Monster På Lekplatsen, Även När De inte är Din Egen

Jag minns det väl, min självbelåtenhet. Hur skulle jag titta på dessa skandalöst missriktade barn och undrar varför deras mödrar inte hade lärt dem bättre. Jag skulle flash dem en sträng blick, kanske skriker en passiv-aggressiv, "Det är rätt, honung, vi går upp stege och ner skjut!"

Dessa barn? Tja, som jag var orolig för, de var monster.

Först av allt, de var stora. Nej, enorm ! Det var ingen tvekan om att de hade styrkan att platta till varje nummer av väldigt lite folk. De var ett hot mot alla runt omkring dem, vilka med sina klättra upp och över, som de testade gränserna för lekredskap och regler och grundläggande sätt.

Men ännu värre, de flyttade med våldsam hastighet och skicklighet—med ingen uppenbar oro för gravitation eller grepp. Vem i sina sinnens fulla bruk tycker att det är en bra idé att klättra upp på utsidan av en tunnel slide ... i flip-flops?

Bara ett monster, naturligtvis.

Jo, i lördags hörde jag, "Nej älskling, du inte får klättra på toppen av det. Det är jätte halt och mycket farliga. Du kan falla och få ont!" Jag visste att rösten, att tonen. De var mina, från år sedan.

Det var inte förrän jag tittade över med en förstående leende som jag insåg att den hemska, hemska, groteska influenser var mina egna barn. Och värre? Jag var inte ett dugg oroad av vad de gjorde. Men efter att ha varit i mammas skor, jag gick över och förklarat för mina barn att de behövs för att vara ledare, att visa små barn det rätta sättet att använda utrustningen.

Den andra kvinnan tittade på mig med en blandning av irritation och tacksamhet i hennes ansikte. Och jag ställde en vänlig, ursäktande blick på mig.

Eftersom jag får det. Jag får där var hon kommer från, och jag har en ny förståelse för där jag är nu.

Du ser, även Jag har klättrat på utsidan av hala situationer i flip-flops på denna punkt. Inte för att jag inte visste bättre, utan för att ha ett par extra år av mod och styrka har gett mig möjlighet att få bättre villkor, för att känna till riskerna, och att ta dem ändå. Jag har upplevt flera ups -, över-och limit-test än jag kan kvantifiera i min nio år av föräldraskap.

Och föräldrar till äldre barn, och de barn själva? De är inte så dåliga trots allt. De är bara lite mer kapabla, att lita på och nyfiken än de var när de utforskade samma plats år sedan. Som en mamma, titta på ditt barn erövra nya utmaningar och manövrera med förtroende är precis lika spännande som de blir äldre som det var när de var små. För även om det kan verka som de inte känner till sina fysiska gränser eller regler, sanningen är att de äntligen göra.

Så medan mina stora barn kan glida nu och då (fan, har vi inte alla?), de är definitivt inte varelser för att vara fruktade. På city park, eller någonstans för den delen.

Men de monster som att gå genom stan när high school är uppsagda? Tja, det är en annan historia.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar