Varför Gravida Kvinnor Förtjänar En Babymoon

Jag gjorde inte någon av de traditionella saker mammor gör när de är gravida. Täcker mig själv i papper maché för att fira min stora mage inte tilltalar mig. Jag kände brutto för de flesta av min graviditet, så en eterisk foto skjuta nära havet eller i ett fält av blommor hände inte. I grund och botten, jag var bara försöker få igenom min graviditet och räknade ner varenda sekund tills barnet kommit.

Men en sak som jag gjorde var att gå på en babymoon.

Det var inte min idé, dock. Tre månader innan min son föddes, min man gav mig gåvan av ett par dagar för att fira min graviditet och för att fira vår sista hurra som föräldrar på en. Vi hade pratat om hur mycket saker och ting kommer att förändras till vår familj när barnet kommit. Från små saker som att flytta möbler för att passa vår son saker i vår lilla lägenhet för att ta större utmaningar som att räkna ut hur jag skulle gå till jobbet och ta hand om en baby på samma gång, inget skulle bli detsamma igen. Naturligtvis, vi var glada, men också våra huvuden var på väg att explodera.

Tack och lov att min man var förutseende nog att boka vår semester. Vi körde ner till stranden, där vi tillbringade vår smekmånad år innan. När vi körde längs motorvägen, jag kände tyngden av de senaste månaderna lyfta av mig med varje kilometer.

Min graviditet hade varit tufft från den dagen jag fick reda på att jag väntade. Jag var jonglering ett heltidsjobb med frilansande spelningar, ta hand om min dotter, och att försöka upprätthålla min egen hälsa på samma gång. Allt detta, plus den kompletta överväldiga förbereder sig för att ha en ny bebis efter ett åtta år långt uppehåll hade jag nästan på min bristningsgränsen. Jag var överlevande, men knappt.

Vad är vilda är att jag inte ens inser hur mycket press jag var yngre. När jag var i den tjocka av det, jag skulle bara lägga ner huvudet och gå vidare utan att egentligen tänka på vad jag fick trycka igenom.

Har du någonsin varit så trött att du inte sitta ner eftersom du vet att om du gör det, du kommer inte att kunna få tillbaka upp? Det är vad jag går igenom. Men jag behövde sitta min gravida rumpan ner någonstans. Att åka iväg på en babymoon gav mig chansen att göra det.

När vi kom fram till hotellet där vi skulle bo, vi checkade in på våra rum och däckade på sängen. Det fanns ett spa på hotellet, cyklar för uthyrning att vi kunde rida på en vacker stig till stranden, och vi hade även en jacuzzi på vår balkong. Vi gjorde inte något av detta. Vi bytte om till våra pyjamas, vände på spisen, hällde ett glas vin för honom och cider för mig, och då tittade på tv och pratade tills vi somnade. Under de närmaste dagarna, vi fick göra allt det andra saker, men att första natten, det var bara min man och mig och chillat. Det var perfekt.

Nu när vår son är här, jag ser fortfarande tillbaka på semester och tänker på hur mycket kul vi hade. Livet är så annorlunda nu med två barn. Att få bort är ett mycket svårare nu. Att hitta någon som vill titta på två barn, varav ett barn, är inte så lätt som du kanske tror. Ju fler barn man har, desto mer komplicerat familjen schema blir det också. Att hitta tid för bara oss två det är svårt även hemma. Faktiskt försöker att gå någonstans för ett par dagar verkar omöjligt på denna punkt.

Om min man skulle ha frågat mig om jag ville ta en babymoon Jag skulle ha sagt nej. Det är förmodligen därför han inte be mig. Skulle jag ha tänkt på det arbete som det skulle ta att göra den resan kommer tillsammans och vetoed den tanken. Vi har en dotter i grundskolan, och jag kände mig helt skuld över att lämna henne. Hon var redan känner trycket av sin snart-att-vara stora syster roll. Jag skulle ha tyckt att det var orättvist att lämna henne bakom. Hon behövde paus från oss, dock, och vi behövde lite kid-fri tid att bond.

Tack och lov att han inte be mig.

Jag vet en hel del mammor som mig som skulle slå ner en sista hurra resa också. Gör det inte. Att säga ja. Gå på babymoon. Låt din älskare att skämma bort dig en bra sista tid. Ha bra sex. Äta god mat. Koppla av. För när barnet är fött, smekmånaden är officiellt över, och det verkliga arbetet börjar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar