Varför Bör Du Accepterar Din Konstiga Barn För Vilka De Är

Som vuxna är vi betingade att utöva själv-förbättring. Äta hälsosammare, sänka ditt kolesterol, gå ner i vikt, sluta röka, sluta dricka, vara mer organiserad, vara mindre organiserat, ha mer kul, mindre kul(?), träna mer. Det är en självhjälpsbok för varje besatthet, lidande, personlighet sarkasm och nuance, och 10 minuter med Oprah eller Dr Phil kommer att göra dig plågsamt medveten om varje fel. Och du kan plocka något—för mig är det tålamod—att arbeta på. Och om du är som mig, du kommer anstränga sig för dagligen, och mest troligt att du kommer att misslyckas, varje dag. Men det är okej, eller åtminstone att du ska berätta för dig själv när du somnar, för det finns alltid i morgon. Idag var bara en galen dag.

Men så en dag, du ser dig själv i dina barn.

L 4, en frustrerande ålder ändå. Sedan igen är det icke-frustrerande åldrar? Jag vet inte...ännu. Jag hoppas. Men oavsett uppgiften, att hon inte behöver någon hjälp . Hon vet allt. Bara att fråga henne, om hon ska berätta för dig. Och jag ler med hopbitna tänder eftersom hon är precis som mig. Ner till ansiktet hon gör när hon är arg, sitt oberoende, sin benägenhet för ensamhet, hennes vandringar.

Det är en obeveklig utmaning till strid L s orubbliga envishet med att ge. För att visa hennes tålamod, inte bara berätta för henne om det. Dessa är verkliga undervisningstillfällen—det är faktiska lektioner i det, för oss båda. Men vad om att acceptera, även kärleksfull, alla andra brister? De som gör henne...även om de gör mig också, mig.

I helgen gick vi till en födelsedagsfest. När alla barnen var ute, leka i vattenspridare, L var inne på att spela på kök som av sig själv. När alla barnen kom in och åt tårta, hon gick ut till picknick bord för att färgen. Mr Bägare lutade sig fram och viskade till mig: Jag tror att våra barn är konstiga unge. Och vi skrattade för att, ja, hon är helt. Jag viskade tillbaka: Din fru var också.

Jag tror att det är en svår läxa att lära sig att du inte kan själv-hjälp " din väg till fastställande av ditt barn. Jag hoppas att jag lär mig att när hon är 4, inte 14 eller 24. Det är både spännande och skrämmande att se på dina barn och se dig själv, som att titta i en kuslig kristallkula. Att veta att de svårigheter som de kommer att möta, eftersom de har dina svagheter och brister, och de framgångar de ska ha, eftersom de har dina styrkor.

Kommer hon bli mobbad i skolan för att hon är annorlunda, mer fantasifulla? Det är möjligt. Kan jag göra något åt det? Ännu viktigare, bör Jag gör något åt det? Kan jag, eller ska jag lära henne hur man passar i? Uppmuntra henne att leka med de andra barnen på festen, även om vad hon egentligen vill är att spela ensam? Jag vet ärligt talat inte. Jag ville inte göra något. Sanningen skall fram, jag slags njöt av att se henne.

Inte att innebära någon form av själv-acceptans? Tja, ta det, Oprah.

ADVERT

Lägg till din kommentar