Varför Måste Du Låta Barnen Hoppa I Leriga Pölar

Jag är "leriga pölar" mamma. Men det var inte alltid fallet.

Den fjärde juli, 2010, var jag på en bakgård part med mina två barn pojkar. Min äldsta son, Ty, var 2 på den tiden, min yngsta, Gavin, bara 2 månader. När solen gick ned min vän ringde mig över med ett stort leende på hans ansikte så att jag kunde se vad Ty var upp till. Där stod han, mitt i en lerig pöl, som wild-eyed och yr som ett barn på Julafton.

Inuti mitt huvud, jag ville skrika. Jag inte ha en förändring av kläder. Vi hade en lång bilresa hem. Han skulle få sin bilbarnstol alla smutsiga. Det var för sent för ett bad, att han skulle gå till sängs smutsiga. Och för att vara ärlig, jag var utmattad av att jaga honom runt hela dagen och samtidigt ta hand om sin lillebror.

På ytan, men jag log. Jag ville inte tänka på den enda röra trots att jag inte kunde hjälpa det. Jag ville att tänka på den leende framför mig. Jag försökte låta det gå och komma ihåg att han bara var en liten pojke med tiden av sitt liv med att göra ingenting mer än att plaska runt i en pöl. Jag ville se den glädje och humor i det som de andra gjorde runt omkring mig (visst, de fick inte ta itu med röran efteråt och whiney litet barn som var säker på att gråta om hans våta kläder under hela rida hem).

Visar sig att Ty inte klaga en gång om hans kläder är blöta. Vi kom hem sent, tvättade sina händer och fötter så gott vi kunde, låt honom gå till sängs smutsig och ingen skada var skedd. Det är nu fem år senare och jag kan inte uttrycka hur glad jag är att på den dagen, i det ögonblicket, jag valde att skaka bort det och le. Det var första och sista gången min son någonsin haft chansen att njuta av det enkla rite of passage. Jag hade ingen aning om vad som var före oss.

Mindre än två månader senare, Ty diagnostiserades med en aggressiv hjärntumör. Diagnosen var en fullständig chock. Den enda anledningen till att han blev även godkänd för MRI-var eftersom vi misstänkte huvudvärk när han hade svårt att sova på natten, men han var annars en ostoppbar kraft på lekplatsen, på stranden, i förskolan, etc. En fullt frisk, glad, energisk liten unge. Cancer? Omöjligt.

För de kommande två och ett halvt år har min son fått utstå 20 operationer. Han tillbringade 260 nätter i sjukhussäng. Han var för svag för att någonsin kunna gå igen efter sin första behandling, och varje gång han fick nästan tillbaka på sina fötter, en annan tillbaka och sätta honom tillbaka i sjuksängen. Cancer är så bara så grym.

Jag ofta såg Gavin växer upp under vård av otaliga vänner och familjemedlemmar som hade att hugga i så att jag kunde vara med Ty. Jag missade så mycket av det normala "babyhood" att en mamma är tänkt att uppleva – men jag lovar att när jag upplever det, i varje ögonblick, var så mycket mer värdefulla. Varje slarvig puss, varje handavtryck på fönster – en skatt. Jag var alltid förändrats som en förälder, och det är jag tacksam för.

Ty hade en bedårande liten röst, och han brukade alltid säga att han var känslan "alla bedda", även när jag visste att han hade ont. Han gillar inte andra att oroa honom. En dag frågade jag honom: "Vad vill du göra när du är alla bedda på riktigt?"

Han svarade... "jag ska hoppa i en LERIG VATTENPÖL!"

Som en enkel förklaring blåste mitt sinne. Jag behövde för att ropa ut det från hustaken. Jag ville föräldrarna överallt att veta att det finns hundratusentals barn i den här världen – av en eller annan anledning – som inte kan få njuta av några av de mest enkla glädjen i barndomen. Hedra dem genom att gå tillbaka gång på ett tag och låter barnen vara barn.

För att stödja denna punkt, min man och jag startade De Leriga Pölar Projekt som en fundraising plattform för att finansiera livräddande barncancer forskning genom T Louis Campbell Foundation. Som grundare av projektet, har vi förklarat 1 April st Nationella Hoppa i Leriga Pölar Dag!. Inte du snälla gå med oss? Ta bilder av ditt barn som hoppar i vattenpölar och skicka dem till den Leriga Pölar Projektets webbplats eller facebook-sida. Låt oss höja medvetenheten tillsammans. Kom ihåg att låta barnen hoppa i leriga pölar när de vill. Låt dem få vilda finger med färger och glitter. För snart kommer de att alla har vuxit upp och se blöta kläder och smutsiga skor som något annat än en plåga.

De Leriga Pölar Projekt måste inte vara bara för barn. Lerig pöl behöver inte vara en pöl i bokstavlig mening alls. Oavsett din "lerig pöl" är, jag hoppas att ni kommer att inse det rakt på i dag... och bara HOPPA I DEN!

En av två män

En av tre kvinnor

En i 300 barn... kommer att få cancer.

Vad är DIN lerig pöl?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar