5 Skäl till att Du inte Har Några Icke-Förälder Vänner

Som en enda icke-förälder, jag är alltid att se mina föräldrars vänner kan publicera artiklar om varför vi icke-föräldrar "bara inte få det." Jag vet att när du går med den Förälder som Klubb, ditt liv drastiskt ändras på ett sätt som vi icke-föräldrar kunde inte föreställa dig (tro mig, du är ständigt påminna oss om detta), men vänskap är en dubbelriktad gata. Ofta gånger, vi ensamstående fånga skylla på: vi vet bara inte hur svårt det är. Och det är sant! Vi vet inte! Vi kan aldrig ha barn och kanske aldrig förstår de utmaningar du ställs inför som förälder, men jag tror inte att det är rättvist att skylla allt på oss.

Här är 5 saker du kanske inte har tänkt på:

1. Du säger saker som, "Mina enda vänner förstår bara inte hur mycket barnen' scheman diktera mitt liv! Kan jag inte bara få upp och lämna av en slump som de kan."

Rätt OK. Vi får det. Det är lättare för oss att komma upp och gå. Det betyder inte att vi inte vill se dig! Det betyder inte att vi inte vill spendera tid med dina barn. Varför inte bjuda in oss över för ett glas vin och middag? Vi kan hjälpa till att sätta barnen i säng och läsa berättelser eller åtminstone roa dig medan du gör det. Visst, att ha någon ny att vara där under den rutin kan kasta saker lite, men det är helt genomförbart. Jag har massor av vänner som blir glada för mig att komma över och hjälpa till med sänggåendet eller bara umgås samtidigt som vi får kiddos ligger. Då det är en vuxen tid efter att de är stoppade i. Vänligen inte bara anta att vi vill vara ute på klubben eller gå hogwild på en tisdag kväll. Umgås med dina barn ger oss glädje och vi älskar dem för att vi älskar dig. Bjuda in oss över – inkludera oss i era scheman! Om vi verkligen är din vän, vi vill vara en del av det.

2. Du är alltid publicera artiklar om sociala medier som "10 Skäl till varför Din Förälder Vänner Bara inte Få Det!" "25,000 Saker som en Förälder Ska ALDRIG Säga till en Förälder!" "30 Skäl Ditt Liv som en Icke-Förälder är Lättare Än Min."

OK, några av dem är överdrift, men bara liten och kära!! Kanske om du kylda ut på att publicera alla dessa jävla regler om vad jag får säga och inte säga i framför dig, vara din vän skulle vara lite lättare. Jag behövde inte oroa sig för vad jag kunde säga till dig INNAN du fick barn, så varför måste jag betona att om det nu? Om vår vänskap är så svag att vi behöver en lista över regler för vad jag får säga, kanske du till och med barnen är inte den största sak som att sätta en kil mellan oss...

3. Tror du att det är OK att säga saker av detta slag för att din förälder vänner: "SJÄLVKLART vill du ha barn! Du kommer att ändra ditt sinne, jag visste inte vad kärlek var förrän jag fick barn. Mitt liv var så tomt innan jag fick barn."

Ummmm ja jag tänker inte ljuga för dig, berätta för mig – relativt sett – som om jag inte har barn, mitt liv är tomt är typ sårande!! Jag går inte omkring och talar om för dig hur mycket du miste genom att stanna hemma med dina barn och för att inte ha ett jobb. Kan du FÖRESTÄLLA dig om jag sa något till denna effekt: "NATURLIGTVIS måste du ha en karriär!! Vet du hur långt bakom i företagsvärlden du ska vara om du inte gå till jobbet just nu? Och PENGAR! Jag visste aldrig vad livet var tills jag kunde gå ut och köpa ett par nya skor och inte behöva tänka på att köpa blöjor. Mitt liv är SÅ uppfyllda med alla saker jag har att du inte har..." Ha respekt för mina val och jag kommer inte att vara ohövlig din.

4. Du gör det till en tävling. "Du tror att du är trött? Försöka vakna upp några timmar för matning!" "Jag har inte duschat på fyra dagar...kanske längre! Du har ingen aning – jag bor i yoga byxor nu!!" "Upptagen? Prova jonglering fotboll, balett, spela datum..."

VI FÅR DET!! Du är mer utmattad, livligare och din hygien är sämre än vår!!!!!! Detta är det liv du valde...Vi får vara trött, upptagen, och, helvete – även smutsig! – och bara för att du är MER av dessa saker eftersom du har barn inte rabatterade vad vi känner den dagen. Det är inte en tävling.

5. Du behöver inte ge oss tillräckligt med kredit.

Som vänner, det finns en hel del saker i livet som vi kommer att få uppleva på olika sätt. Vårt mål och dagliga liv behöver inte anpassa perfekt för oss att bo vänner. Vi vet att ha ett barn är en av de största förändringar och utmaningar som du någonsin kommer att uppleva. Medan vi kan inte ens föreställa mig vad du går igenom, vi kan fortfarande stödja dig och fira små segrar med dig. Vi kan fortfarande lyssna på er och berätta för oss att det är svårt – RIKTIGT SVÅRT! – att vara förälder. Vi kan fortsätta att göra vad vi gjorde innan du fick barn: att vara där för varandra. Vi vill finnas till för dig. Vänligen meddela oss.

Relaterade inlägg: En Bekännelse Till Min Vän, Utan Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar