Varför Kvinnor Bör Ta Till Oss Deras Kamp Ärr, Inte Dölja Dem

Varje sex veckor efter att jag färgade mitt hår, mina grå börjar dyka upp igen, för att påminna mig om min ålder och dödlighet. Vid närmare inspektion ser jag skrynkliga linjer runt ögonen. De tenderar att fördjupa fler gånger än inte, beroende på hur mycket sömn jag har haft den föregående natten eller hur många tårar jag har skjul.

Naturligtvis har jag inte stopp på den grå eller ögat crinkle linjer. Jag ser början på en sag i min hals, dimpled celluliter på mina lår, en mage som ser mer ut som en blinkande öga och en bikini linje som återstår skyms under min muffin top.

Jag önskar att jag var i bättre form. Jag önskar att jag inte sugen på godis. Jag önskar att jag inte var premenopausala. Jag önskar att jag kunde studsa en fjärdedel av min röv. Jag önskar att min hud var felfri.

Men varje "fel" är en milstolpe, minnen som är både bra och dåligt.

Till exempel, den permanenta liktorn på min fot fungerar som en påminnelse om att jag genomfört ett helt maraton.

Ärr på min vänstra hand för att avslöja månader av vård när mina barn och jag främjas övergivna kattungar.

Den ådernät på ryggen på mina knän kom från nio månader av intensiv fysisk träning för moderskap.

Den silvriga ränder på magen är sådana som jag tog när jag var gravid med min son.

Alla mina fräknar kom fram under min andra graviditet.

Min degiga mage låter mig vet att jag födde två barn.

Bränn ärr på min arm påminner mig om då jag krockade med en het bakplåt i kulinariska skolan.

Tatueringen jag har på en cupcake kom under en tid av umbäranden, för att påminna mig att njuta av livets enkla nöjen.

Min ärrade knä är fortfarande en smärtsam påminnelse om den tid jag mobbade en kille i grundskolan. Låt oss bara säga att han vann den striden, med rätta.

Ibland får jag generad över mina brister. Jag vill att täcka upp dem. Ofta önskar jag att jag hade utseendet av den vackra kvinnor som du ser i filmer. Jag påminner mig själv jag sätter orealistiska förväntningar på mig själv, tack vare falsk reklam som drivs av Photoshop och kirurgiska ingrepp.

Ändå, om den lämnas ensam i mina tankar länge, min negativitet kan få det bästa av mig, och den enda som kan ta mig ur min funk är tupplur till den lugnande röst av Bob Ross målning på PBS.

Å andra sidan, detta är en kropp som har gått igenom en hel del. Jag uppmanar alla mina brister striden ärr. Jag vill inte tänka på dem fel och brister, även om det skulle vara lätt att. Nu när jag är lite äldre har min kropp är inte längre vad det en gång var. År har gått, och varje ärr och ofullkomlighet berättar en historia och har en historia, alla sina egna.

Jag kan ta en annan väg, om jag vågar. Hur om acceptans och tacksamhet? Skulle inte det vara något? Att faktiskt anamma som jag är i denna stund och känner mig tacksam för de tidigare erfarenheter som ledde mig till där jag är idag.

Jag vill arbeta för att omfamna mig själv för en förändring, att leva medvetet. Det kommer att bli svårt. Att gå vilse i den negativa self talar är min standard-läge, särskilt under stunder av tystnad. Mindfulness i detta självdestruktiva beteende, men det är ett steg i rätt riktning. För varje negativ tanke eller en kommentar som jag gör om mig själv, jag är fast besluten att ändra det till något positivt, eftersom jag har en hel del positiva. Eftersom kvinnor tenderar vi att vara vår egen värsta kritiker, men låt oss komma ihåg vilka vi är: en kraft att räkna med. Det är dags att vara stolta över våra prestationer, battle scars och alla. Vi har förtjänat våra ärr och ränder. Låt oss omfamna dem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar