Detta Är Varför Kvinnor Behöver Varandra

Sista natten, jag låg i sängen vaken, sinne spinning utom kontroll. Detta är inte ovanligt. Den läggdags rulle i mitt sinne höll på att se över dagens händelser, att göra flera att-göra-listor, att komma ihåg något jag hade glömt tidigare och skulle utan tvekan glömma morgon.

Men replay knappen verkade ha fastnat på en fras: "För mycket och inte tillräckligt".

Jag väger för mycket. Jag tillbringar alltför mycket. Jag äter för mycket. Att jag inte sover tillräckligt eller att jag sover för mycket. Jag behöver inte tillbringa tillräckligt med tid med barnen. Jag har inte tillräckligt med energi kvar att ägna åt min man. Jag inte göra tillräckligt med pengar för att motivera utgifter. Jag inte tränar tillräckligt.

Det paradoxala är inte förlorat på mig, men det är mitt verkliga liv.

Medan min make komplimanger min outfit, min hjärna säger", Yeah right. Du ser ut som en fet slusk."

När en artikel jag skrev når tusentals, mitt sinne säger mig att "Det krävs miljoner för att gå viral och du är inte ens göra tillräckligt med pengar för att kalla detta för en sida liv."

Om en kollega känner igen min prestation på jobbet, mitt medvetande sade: "Flicka, du knappt lurat dem med detta. Snart nog kommer de att få reda på att du inte är så smart."

Varför kan inte jag vara en av de människor som är spontana, leva i nuet och njuta av livet? Om jag uppleva en seger, mina inre röster påminna mig om ett misslyckande. I stället för att jubla av en prestation och en känsla av stolthet, jag jämför mig att någon gör det bättre. Men varför?

Kvinnlighet kan vara en grov och smutsig väg att navigera. Resan är bearbetade med gafflar i vägen, något som vi står bakom, och andra som vi inte är stolta över. Medan två kvinnor har en identisk historia, många av våra inre röster är ekon av varandra.

Vi är slitna. Vi är sårade. Och vi bär tungt bagage.

Oavsett hur stödjande din familj kan ha varit, hur härlig en gudstjänst som du deltagit i, eller hur snabbt du kanske har träffat den mest beundrande make, varje kvinna har sin cob-webby platser.

Damer, vi behöver varandra. Hur stark är orden, "jag också"? Dessa två ord, bortsett från vår nuvarande kultur använda sig av dem, är i brand med mightiness.

"Jag kämpar med min vikt."

"Me too."

"Jag känner inte för att jag är en tillräckligt bra mamma."

"Me too."

"Jag är inte säker på att min man finner mig attraktiv längre."

"Me too."

"Jag är rädd för beslut vår tonåring gör."

"Me too."

Vänner, detta är gut-vridande, mars ledande, enande kraft vi har. Vad händer om vi använt det till vår fördel i stället för att huka bakom vår osäkerhet?

Tillsammans, och våra ord är starkare och livgivande. Jag kan ha hela dagar eller timmar under en dag där jag känner att mindre än eller alldeles för mycket. Men våra ord, våra historier, och vårt vittnesbörd är mer än tillräckligt. Vår "mig är" kan hålla incredbily vackra helande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar