Varför Vann Vi inte Vara Vänner

Det verkar som att vi ska vara vänner, inte det? Vi lever i samma område, våra barn är i samma ålder och vi hade till och med på samma topp som förra veckan. Det var kul att stöta på varandra medan vi gick våra hundar. Vi delar samma syn på så många saker, och jag har inte skrattat så svårt under en lång tid.

Du verkade förvånad när jag bultade efter att du föreslog att möta upp för regelbundna promenader. Jag är ledsen om jag verkade oförskämt.

Det skulle verkligen vara bra att gå på regelbundna promenader med dig och för våra söner att spela tillsammans och ha kul som du föreslog också. Du är smart, ödmjuk och en bra mamma. Men vi kommer inte att vara vänner, och här är varför: ditt barn är neurotypiska och min unge är det inte.

Jag vet att du skulle bli arg om du hört det talas högt och jag skulle aldrig komma rätt ut och säga det. Du skulle tror jag inte ge dig en chans att visa att du är en anständig, icke-dömande person. Men jag vet redan att du är. Jag ser hur du uppmuntrar dina barn att hjälpa andra barn. Jag vet var du som anonym donation till fritidsgården kom från. Du är fantastisk och det gör mig glad att veta att människor som du finns kvar.

Men vi kommer inte att vara vänner. Så bra som du är och så mycket som du undervisar din son, om medkänsla, han är fortfarande ett barn. Och så mycket som jag försöker hjälpa min son navigera i världen, han är fortfarande Som Barn. Det finns för många skillnader som skiljer våra barn, och dessa skillnader gör vår vänskap en no-go.

Det är svårt nog för mig att förstå alla min sons utmaningar. Det är nästan omöjligt för någon som inte bor i de särskilda behoven världen för att få det. Intellektuellt, att du skulle förstå. Men mama, du skulle inte. Den andra min son skulle börja smälta ner, varje instinkt i du skulle sparka på att få dina barn så långt bort som möjligt. Jag hör dig. Det är skrämmande. Men om du förstod det eller inte, skulle du se på mig annorlunda nästa gång du såg mig, undrar var detta kaos kom ifrån och varför jag inte kan fixa det. Jag är van att dessa blickar från främlingar, men jag vill inte se dem från en vän.

Och på min sida, jag förstår intellektuellt att din son är inte att vara oförskämd till min son. Han är alldeles för ung för att veta hur man ska hantera begreppet skillnaden med allt annat än brutal ärlighet. Men jag skulle fortfarande känna sig ledsen när din son skada min son. I mitt sinne jag vet att det inte är ditt fel, precis som du skulle veta min son är åtgärder som inte är mina. Men våra hjärtan tillhör våra barn. Att skada skulle bli mellan oss när jag såg att du nästa.

Vänligen tror inte att jag inte uppskattar gåvan av vänskap. Det gör jag, och jag räknar mig själv turen att ha underbara människor i mitt liv. Jag har fått min barndom och högskola besties med årtionden av delade minnen som barnen aldrig skulle kunna reda ut. Jag har fått min grupp med särskilda behov mamas, och jag säger dig att ingen överdrift att jag inte vet vart jag skulle vara utan dem. Att vara i skyttegravarna tillsammans skapar några unbreakable obligationer.

I teorin, att vår vänskap kan bli en härlig lektion i skillnader och ett undervisningstillfälle för våra barn. I verkligheten är det för mycket att förvänta sig små barn att hantera något som även vuxna som har svårt med. Det verkar inte rätt, jag vet. Men jag har gått igenom detta rodeo innan och jag vet redan hur det spelar ut. Kanske när våra liv är inte så centrerad kring barn, när barnen är äldre och bosatte sig, det skulle kunna fungera. Men för nu, jag bjuder er farväl, min nästan-vän.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar