8 Skäl till Föräldrar i Dag Måste CTFD

Denna morgon, när jag var som arbetar (och med "fungerar" menar jag Facebooking, Tweeting och skanning föräldraskap bloggar), jag kom över en artikel om en mamma som handen gör en annan Disney princess klänning för hennes dotter VARJE GÅNG de går till en Disney Park. Jag ljuger inte. Kvinnan gör en klänning för hennes dotter. För hand. För många gånger de går till Disney.

Här är grejen: jag minns inte att min mamma gjorde det för mig när jag var liten. Och vad mer är: jag minns inte att NÅGON ANNANS föräldrar gör det här för mina vänner heller.

Här är vad annat jag inte kommer ihåg:

1. Jag minns inte min mamma eller pappa sitter på varje enskilt idrottsevenemang, spela eller kören öva min bror eller jag gick på. I själva verket, jag minns att jag somnade med ett rullande stannar vid trottoarkanten och bli tillsagd att vara tillbaka i exakt samma plats i två timmar när praktiken var över.

2. Jag minns inte att min mamma kommer in i klassrummet för varje enskild klass fest, field day, montering, spela, prisutdelning eller födelsedagsfirande. Jag minns att mina föräldrar kommer till en fiol skäl när jag gick i tvåan, och jag minns dem som deltog i den stora milstolpar av min verksamhet karriär, men, äh, jag kan försäkra er om att mina lärare har spenderat mer tid med mig under dagen i min uppväxt än vad mina föräldrar gjorde.

3. Jag gick till Disney två gånger. I hela min barndom. Och jag bar en av de turkos velour, ett stycke axel slips nummer, tubsockor och falska Keds. Och min mamma ville inte göra dem för mig. Vi fick ensemblen på Sears off avslut rack.

4. Jag minns inte ord som "Problem" och "Play Datum" och "Medveten Separation." Folk hade dåliga tider, barnen spelade och folk skilde sig. Slutet av berättelsen. Ingen "Ferberized" sina barn att sova, inte en "motiverad" med en 3-åring, och ingen frågade sin 4-åriga hur de tyckte om att sova i sin egen säng. Nope. Du fick smisk och skickas i säng utan middag. Och, tro mig, en natt på fastande mage var tillräckligt för att få dig att tänka om munnen utanför.

5. Jag minns inte mina föräldrar lyssnar till min varje samtal, spårning mig med sofistikerad teknik eller frie mig på Facebook så att de kunde vara min vän också. Nope. Jag hade min egen telefonlinje (OK, ja, det var EN sak jag var bortskämd med som en tonåring...förlåta mina föräldrar för att duscha mig med kärlek i form av en ytterligare mark linje från AT&T) och, såvitt jag vet, de svarade aldrig på det eller inspelade samtal à la FBI. De visste att mina vänner och gav mig frihet att vara ute med dem utan hjälp av andra kommunikationsmedel än en fjärdedel i min ficka för att använda vid en telefonkiosk. Och, om jag missade mitt utegångsförbud, det var ingen diskussion eller "resonemang": jag var jordad. Och förlorade min bil privilegier (som var en 1989 Chevy Kändis kombi som jag delade med min mamma, för övrigt. Och med "delat", jag menar "var tillåtna att använda på tisdagar om min mamma ansåg att det var nödvändigt").

6. Jag minns inte mina föräldrar är MINA VÄNNER . De var mina föräldrar. Som jag var tvungen att fråga, lyssna och argumentera med. Och rulla mina ögon på. Och be om pengar. De var inte min sociala krets, och om Facebook hade funnits när jag gick i high school, de skulle inte ha varit det minsta intresserad av att vara min vän på det, heller. Eftersom de var MINA FÖRÄLDRAR. Inte mina vänner. Ärligt talat, om sanningen ska fram, jag har INGEN ANING om vad de gjorde med sig under fyra år var jag i skolan och umgås med mina vänner. Jag är säker på att de hade en bra tid, men.

7. Jag minns inte födelsedagskalas som deltar catering, kakor som ingår fondant återgivningar av Holly Hobby, Wonder Woman eller Smurfarna, eller favor väskor fyllda med presentkort. Halloween-dräkter kom från affären och hade plast masker som gjorde att du ser ut som Little Orphan Annie oavsett karaktär som du har valt. Alla dina julklappar är köpta på Sears eller Kmart och påskharen har fört dig jelly beans, en choklad kanin och grönt gräs att du skulle hitta runt huset för sex månader. Det är det. Och vi gillade det.

8. Jag minns inte att vara inblandad i dans, Brownies, karate, spår, gymnastik, cheerleading och drama på en gång när jag bara var åtta. Jag också minns inte mina syskon att vara inblandad i baseball, basket, brottning, Cub Scouts, och debatten allt på samma gång. Jag minns inte föräldrarna oroande om att exponera sina barn till "nya upplevelser" och "saker de inte får göra som barn." Jag minns inte föräldrarna sprita ut tusentals dollar på 12 dans kostymer för ett skäl eller hundratals dollar för baseball camp så deras son är planen skulle vara bättre i gång för team uttagningen. Nope. Om du gillade en aktivitet eller sport, du har provat det, har du spelat det och du gick hem. Och dina föräldrar inte stanna för att titta på dig praxis (se #1). Jag minns inte höra en enda förälder säger: "Men Denise bara älskar balett så mycket att jag har inget annat val än att låta henne gå till klasser fem timmar per dag, sex dagar i veckan." Minns DU att höra någon säga att när du var liten? Jag trodde inte det.

Nu, missförstå mig inte här: jag är precis lika skyldig som nästa förälder försöker hänga Med Mamma Joneses. Mina barn är över-planerad ibland, vi har en hel våning i vårt hem dedikerad till leksaker och de har redan varit på Disney två gånger vid mogen gamla åldrarna nio och tolv. Julafton är en skam av rikedomar runt här, och jag var tvungen att stoppa mig själv från att köpa $25 ekologisk choklad kaniner för deras Påsk korgar. Och, ja, jag gör deras Halloween kostymer för hand.

Och jag VET att min mamma skrattar åt mig för att göra så.

Vad jag säger är att kanske borde vi alla kollektivt steg tillbaka och tänka om den kultur vi skapar för våra barn. Det faktum att handgjorda Disney princess klänningar är nödvändigt för en resa för att hälsa på Musse pigg är faktiskt skrattretande. Och vi alla acceptera det, på något sätt, form, eller form, varje dag. Från designer inbjudningar till over-the-top födelsedagskalas till handgjorda klänningar för resor till dyra nöjesparker, vi säger till våra barn att mer alltid är bättre och att lära dem att aldrig vara nöjd med ett Duncan Hines box tårta.

Vad säger det om oss som föräldrar? När slutar det?

Jag vet en sak är säker: Om min mamma någonsin fångat mig att göra klänningar för min dotter att gå till Disney, hon skulle skicka mig till sängs utan middag OCH ta bort kombi på lördag natt. Och jag skulle förmodligen vara jordad. Och jag skulle lyssna på henne. Och sluta. Eftersom jag verkligen behöver bilen Lördag natt...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar