Varför Vi Redshirted Vår 5-Åriga

Akademiska redshirting händer när du inte lägger din ålder-berättigade barnet på dagis för att ge dem lite tid. Tanken är att denna tid är för dem att växa, lära sig, och självförtroende så att de kan ha en bättre chans till att lyckas i skolan.

Min dotters födelsedag i början av September och cut-off för barn börjar på dagis i Colorado är den 30 September. Jag vet att min fem år gamla skulle ha gjort fint om vi hade lagt henne på dagis i år. Och inledningsvis, våra tankar, varför inte ge henne så mycket av en fördel i livet som vi kan? Varför inte ha henne gå till skolan och veta så mycket som hon kan? Att vara så gammal som möjligt? Varför inte?

Så vi gjorde vår forskning och vi blev förvånade över att resultaten är mycket blandad. Vissa studier visa att barn som är redshirted inte har några akademiska fördelar, och i vissa fall har visat att de presterar sämre än sina kamrater. Medan andra studier visa att det faktiskt är en övergripande akademisk fördel, och att tillåta dem att extra år ger dem mer tid att blomstra. Vissa människor anser att sätta sina barn i en yngre ålder kommer att tvinga dem att kliva upp till utmaningen, medan andra anser att äldre kommer att ge dem mer känslomässig mognad för att hantera den påverkan/ansvar en skola dagen. Det finns många socio-ekonomiska och individuella omständigheter att ta hänsyn till, och allt jag kan göra är att titta på mina egna barn och försöka göra det bästa beslutet med den information som jag har på hand.

Trots den kontroversiella forskning vi gjorde inte skicka henne till skolan som en "nästan 5"-år gammal, och här är några av skälen varför:

1. Jag kan bara känna mina egna barn.

Jag inte hålla henne hemma eftersom jag tror att hon måste vara mer mogen eller längre eller smartare. Jag håller henne tillbaka eftersom hon kommer att bli bra hursomhelst. Hon skulle ha klivit upp, men jag tror också att hon kommer att bli en bra ledare .

2. Jag ville inte.

Fem-åringar är kinda min favorit. De kan kommunicera, de har kapacitet att kontrollera sina känslor lite mer, och de är de roligaste varelser på planeten. Vi har ett fantastiskt år tillsammans, och jag är glad att ha denna tid med henne.

3. Jag behövde inte.

Om jag arbetade utanför hemmet är 40 timmar per vecka som en hel del av mina vänner, jag kan ha gjort ett annat beslut. Om jag inte hade råd med ytterligare ett år för henne att gå till förskola på deltid, jag kan ha gjort ett annat beslut. Men för nu, jag kan skriva hemma i min pyjamas och sedan ta en paus för att göra ett pussel med henne eller arbete på bokstäver eller har en färg tävling eller titta på en film. För oss fungerar det.

4. Hennes vän nätverk är att vänta för.

De flesta av hennes nuvarande vänner kommer att gå till skolan nästa år, och jag tror, för henne, detta kommer att göra skolan ännu mer kul liksom att underlätta övergången.

5. Min son är en av de äldsta i sin klass, och att han mår bra i skolan.

Han missade cut-off för att gå till dagis föregående år med 19 dagar. Han är självsäker och driven, och jag är glad att han är en av de äldsta. Jag säger inte att han gör bra på grund av det, men jag tror inte att det har skadat honom på alla heller.

6. Alla lärare i min familj sade, "gör det inte."

Varenda en. Och det är sex av dem, och de är alla väldigt påstridig och högt. Forskningen kan säga att det inte är mycket av en skillnad mellan redshirted och icke-redshirted barn, men alla lärare vet jag säga att de definitivt kan avgöra skillnaden. Eftersom jag känner dem och litar på deras professionella yttrande, detta har hjälpt mig att känna sig mer trygga i vårt val.

Som föräldrar, vi är glada att vi gjorde detta beslut. Jag tror inte att det kommer att skada henne på något sätt att börja lite senare och förhoppningsvis kommer bara att öka hennes upphetsning i att gå nästa år. Vi måste alla göra våra beslut i våra egna familjer (inte att varje förälder är favorit att säga?) och detta var vad som var bäst för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar