Varför Vi inte Titta på Nyheterna I Vårt Hus

Vi behöver inte titta på nyheterna i vårt hus. Mina barn är lyckligt ovetande om reklam, kändis skandaler, lokal brottslighet sprees...och terrorister.

Min mormor sa en gång, "jag kommer aldrig att glömma var jag var när jag hörde Elvis dog." Jag har hört andra säga samma sak som John Lennon, Martin Luther King, Jr, och även stänga av kulturellt viktiga diners eller musik klubbar. För mig, det outplånliga ögonblick i tid och de platser jag stått, skräck-drabbade och munnen vidöppen, medan sorg långsamt förbrukas mig, var 9/11, the Boston Marathon Bombningar, och nu i Paris attacker.

Växer upp, min mor som används för att hålla tv slås på som bakgrundsljud. Det var alltid ett ankare som ger uppdateringar av vädret eller läsa av en lista över evenemang. Nästan 30 år senare, kan jag fortfarande rabbla jinglar från lokala företag från dessa dagar av Technicolor och kanin öron. Vi hade ingen riktig rädsla över vad som skulle komma över etern eftersom tragedin ännu inte var vardagsmat.

Genom att inte spela nyheterna, jag arbetar aktivt för att hålla den nationella samtal kring terrorism och pistol våld, i synnerhet, bort från mina barn. De behöver inte veta om Sandy Hook eller Paris. De behöver inte veta att det finns farliga män där ute som vill ha något mer än att döda oss. De behöver inte veta att när de blir av ålder kan de gå med de militära och bekämpa dessa monster på utländsk mark.

Alla dessa saker kommer att komma i tid. Och så länge som jag kan, jag kommer att bromsa dessa sanningar från att nå mina barns öron. För nu, de spelar ninja spel på bakgården. De söker för älvor i skogen. Den läskigaste sak att dem är min köttfärslimpa eller stanken av sin pappas fötter när han tar av sina skor på slutet av dagen. För dem, som är rädd för mörker är mer om det okända, monster är en abstrakt idé helt skild från verkligheten, men i stället fast rotad i fantasin.

Rädsla är en sak som de lär sig om. Samtidigt som de utforskar de saker som skrämmer dem, min man och jag buffert för sin oro med lektioner i förtroende och mod, mod och uthållighet. Vi gör det på våra villkor och med säkring av tystnad från tv och radio så att inte punktera våra barn i världen som ännu inte har infört att den verkliga monster som vandrar bland oss.

Mitt jobb som mamma i det här verkligen fucked up moderna världen är att hålla mina barn barn för så länge som jag kan. Jag kan låta dem springa fritt och vilt med sin fantasi, som inte inkluderar gun-toting extremister eller skrämmande farhågor om att bli skjuten i skolan.

Och så jag håller nyheter av.

När jag slår på den lokala eller nationella nyheter—alltid när barnen är i säng—jag ser en stadig ström av hemska människor som gör Gud hemska saker till varandra, från dödliga skolskjutningar, blodbad krig, drunknade flyktingbarn spolats upp på stränderna, bedrägliga politiker och bankirer att såra folk hela vägen till historiska bränder torka ut hela samhällen. Det är tillräckligt för att få mig att undra om detta är slutet gånger.

Det är bara så mycket jag kan göra som en mor för att skydda oskuld mina barns barndom från de större faror som jag inte kan kontrollera. Inte så att massmedia att skrika information om fruktansvärda händelser i mitt hus verkar som den minsta och lättaste stället att börja.

Men, gillar det eller inte, vid någon tidpunkt, kommer det att komma en stund när mina barn kommer att lära sig om de grymheter som vi står inför—det är oundvikligt. Jag vill vara den att berätta för dem om dessa frågor. Barnen på skolan kan tala om Paris attacker eller om deras föräldrar är i krig. Mina barn kommer att få höra saker från andra människor om att det är skrämmande tragedier som finns utanför PBS, trottoaren krita, och söta bedtimes stories. De kommer att komma hem med frågor om vapen, om galna människor som skjuter upp skolor eller spränga flygplan. Det finns inte mycket jag kan göra för att filtrera ut de berättelser, oavsett hur hårt jag försöker.

När mina barn kommer till mig med rädsla från vad de får höra om den galna och våldsamma handlingar för andra, jag vill kunna ställa mig på alla sina frågor och att ha en familj diskussion om händelser utan att den skräckpropaganda berättelser som så ofta avgör tonen av nyheter. Precis som tyngden av sex prata och prata religion, sanningen om inhemska och utländska terrorism måste komma från oss—föräldrar—och inte en skärm.

Det finns så många vackra människor och platser ute, så många äventyr att vara hade och lärdomar. Så, medan jag kan, jag vill begränsa värken i världen på mina barns dörren så att de kan vara orädd barn för bara ett tag till.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar